Knife fork icon red

The White Room by Jacob Jan Boerma*

9,3 (95 reviews)
93%

Wat 95 mensen zeggen over The White Room by Jacob Jan Boerma*

9.3
(95 reviews)
Eten
9.7
Service
9.2
Sfeer
9.1
93%
Schrijf een review

"Heerlijk gegeten, wel lang wachten"
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

Prachtige zaal en je zit ruim en comfortabel. Het personeel is zeer vriendelijk, het eten is verrassend en erg lekker. Na afloop met een gevulde maag de zaak verlaten. Minder was de lange tijd tussen de gangen. Uiteindelijk 3,5 uur voor 5 kleine gangen is best lang tafelen.

NS op 12 april 2017

"Eten in "the White Room", een belevenis!"
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

Na een drietal verassende en smakelijke amuses, begonnen wij aan ons 5 gangen diner: fantastische makreel (met karnemelk en dille!) en daarna zalm, verpakt in licht pittige saus en wat groen. Kabeljauw had misschien net niet dat hoge niveau, iets flauw. De Franse Hoender met Piemonte wijn, was daarentegen weer top v...

Lees hele review

Na een drietal verassende en smakelijke amuses, begonnen wij aan ons 5 gangen diner: fantastische makreel (met karnemelk en dille!) en daarna zalm, verpakt in licht pittige saus en wat groen. Kabeljauw had misschien net niet dat hoge niveau, iets flauw. De Franse Hoender met Piemonte wijn, was daarentegen weer top van de top, evenals het dessert. Wat ons betreft gaat chef-kok Jacob Jan Boerma net als in Vaassen ook hier voor 1 of meerdere sterren. Overigens is de sfeer soms wel wat stijfjes, net als de maitre. De vrouwelijke somnelier, met een tintje Portugees temparament (Isabel?) maakt dat echter weer meer dan goed. Een absolute aanraders voor liefhebbers van eten op topniveau.

willem op 12 april 2017

"Geweldig eten en uitstekende service"
9.7 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 9

Het was weer Restaurantweek, een mooie gelegenheid voor een hernieuwd bezoek aan The White Room. Dit was ons tweede bezoek het het was nog beter dan de eerste keer. Heerlijke amuses en een voortreffelijk vijfgangenmenu met zeer goed gekozen bijpassende wijnen. Allemaal even geslaagd. Ook de bediening was vlekkeloos. Een topavond!

Antoinette op 02 april 2017

"NH "
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Mooi bedrijf, alles goed voor elkaar. Punt is dat er geen goed uitzicht is om naar buiten te 'koekeloeren'. Dat is toch echt wel een probleem. Mensen willen naar buiten kunnen kijken.

Doreen op 02 april 2017

"White Room Grand Krasnapolsky Amsterdam -lives up to its michelin star "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

A Netherlands wide restaurant weekend offer tempted us. - this 'set meal' came at a significantly higher price reflecting its reputation, that is well deserved.

One O.K. dish everything else a triumph, lots of little surprises throughout the mea, elegant setting, formal but friendly silver service and knowledge...

Lees hele review

A Netherlands wide restaurant weekend offer tempted us. - this 'set meal' came at a significantly higher price reflecting its reputation, that is well deserved.

One O.K. dish everything else a triumph, lots of little surprises throughout the mea, elegant setting, formal but friendly silver service and knowledgeable staff happy to give guidance one each course, wines etc.
We had high hopes and it ticked all the boxes

Happy to give a recommendation.

Stephen oines op 01 april 2017

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Dam 9 1012 JS Amsterdam

Over The White Room by Jacob Jan Boerma*

The White Room* by Jacob Jan Boerma is het Michelinster fine-dining restaurant van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Het hotel is gelegen aan de dam met een prachtige uitzicht op het Paleis in het bruisende centrum van Amsterdam.

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, bekend van 'De Leest***', staat aan het roer van het team van The White Room. Onder zijn signatuur kookt de jonge doch ervaren Chef de Cuisine Randy Karman. De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van Karman zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma om bekendstaat.

The White Room* brengt een elegante, maar toegankelijke cuisine die bouwt op producten in hun optima forma. Maître Bram Hommes garandeert een buitengewone service naast de culinaire beleving. Sommelier Isabel van Bueren informeert je met passie over het wijnaanbod van The White Room.

Het restaurant is in 2017 bekroond met 1 Michelinster en heeft 15 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden