To offer the best service possible this website makes use of cookies.
Knife fork icon red

De Compagnon

8,3 (152)

What people say of De Compagnon

8.3
(152 reviews)
Food
8.5
Service
8.1
Atmosphere
8.2
Write a review

"Onderkoeld Lekker"
8.7 Cuisine 8 | Service 10 | Atmosphere 8

We zaten op een prachtige plek met uitzicht op Damrak en rondvaartboten. De VIP tafel. De amuse was een tikje zout. Het voorgerecht met zalm overheerlijk. We koelden wat af qua enthousiasme toen de runderlende op warme borden wat koud werd geserveerd. Uit angst voor het laten verdwijnen van het koude vlees aten mijn vijf disgenoten het vlees op. Mijn gerecht kwam retour nadat iedereen het vlees reeds had genuttigd. Jammer wel. De kok, die kwam buurten, verzekerde ons dat hij met liefde alle borden had willen terug nemen. Sympathiek. Het pré toetje met eikenhout smaak leverde vooral veel grappen op maar het toetje met zuring snoerde de monden. Verrukkelijk. Voor de disgenoten en mijzelf was het een eerste kennismaking met het restaurant. We willen graag zaken blijven doen met de Compagnon, mits het fornuis wel wordt opgestookt.

Maria Bon-van t Hoff at 27 September 2019

7.3 Cuisine 8 | Service 6 | Atmosphere 8

Eten was verassend en goed. Zeker ook het tussengerecht, Zwezerik en duif. Ik herkende wel de 2 amuses van een vorige keer dat ik er was. (jaartje geleden) Waar wij ons een beetje aan stoorden was de gehaastheid en snelheid waarmee gewerkt werd. Je zat nog niet eens en het aperitif en water waren al opgenomen en het menu al verteld. De wijnkaart net 2 minuten in ons bezit, of we het al wisten. (12 pagina's) Nadat wij dit doorhadden, express bij het tweede gerecht een stukje zalm op het bord laten liggen. 6 keer werd er gekeken (trapje op) en elke keer een beetje wijn bijschenken of rondje doen. Ondanks dat binnen anderhalf uur stonden wij weer buiten. Voor ons had het allemaal wat rustiger gemogen. Volgende keer ga ik daar vooraf wel een melding van maken.

Michel at 17 March 2019

10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Hele gezellige avond gehad met heerlijke eten, mooie wijnen en goede bediening. Er werd ook veel gelachen dus ook niet altijd te serieus, dus gewoon een aanrader!
Smaken in balance en porties ook niet teveel of te weinig, plus daarbij wijnen die goed standhouden tussen al de gangen & smaken maken het ‘feestje’ compleet.

Marco at 03 March 2019

"Compagnon Amsterdam 👌🏻"
8.7 Cuisine 8 | Service 10 | Atmosphere 8

Lekker gegeten, 5 ganger werden er 7 met glaasje champagne... vriendelijke bediening, gezellig klein restaurantje echte aanrader...

Steve at 08 February 2019

"Perfect"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Het eten was heerlijk met zeer behoorlijke porties vol,truffel. Bediening vriendelijk en voorkomend. Het kon niet beter.

Elisabeth at 30 May 2018

Map All restaurant deals in Amsterdam

Guldehandsteeg 17 1012 RA Amsterdam

About De Compagnon

Restaurant De Compagnon, located in a monumental canal house, has a stunning view over the water of the Damrak. The atmosphere is classic and warm which may be contributed by the fact that the kitchen has been running since 1992.


We serve a French cuisine with a personal spin on the dishes. These dishes are made with fresh products. A love for beautiful quality products creates special dishes.

Restaurant De Compagnon presents a wonderful wine list with a choice of 400 wines, one of the most comprehensive and unique in the Netherlands.

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Amsterdam

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurants has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities