Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 14 mensen zeggen over De Zeeuw
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Op zoek naar een lunchrestaurant in Haarlem op de drukste zaterdag van het jaar, bleek er nog plek te zijn in Restaurant de Zeeuw. Wat een aangename verassing! In een rustig aangeklede huiskamersfeer hebben we een heerlijk 4 gangenmenu gegeten, voorafgegaan door oesters en kreeftenbitterballen met een glas heerlijke...
Lees hele reviewOp zoek naar een lunchrestaurant in Haarlem op de drukste zaterdag van het jaar, bleek er nog plek te zijn in Restaurant de Zeeuw. Wat een aangename verassing! In een rustig aangeklede huiskamersfeer hebben we een heerlijk 4 gangenmenu gegeten, voorafgegaan door oesters en kreeftenbitterballen met een glas heerlijke champagne. De serveerster / sommelier schonk bij de gerechten passende wijnen en de pairing daarvan was heel goed gekozen ! Een heel klein minpuntje en dat is het oude industriële bestek dat op tafel ligt. Dat past niet bij het hoogwaardige eten en servies. Verder een toptent waar we zeker vaker gaan komen. Een absolute aanrader !
Elke hap was lekker en de sausjes en jus bij ieder gerecht subliem. Heerlijke bijpassende wijnen. Kom zeker nog eens terug.
Te kleine porties; wij hadden nog trek na een 5-gangen diner
Heel lekker gegeten en gezellig sfeer!!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over De Zeeuw
Keuken: Frans, Nederlands
In een intiem en elegant monumentaal pand aan de Nassaulaan 1, in het hartje van Haarlem ligt Restaurant De Zeeuw.
Na jarenlange ervaringen in toprestaurants zijn wij in 2017 ons restaurant begonnen. Eenvoud, persoonlijkheid, karakter en vakmanschap vormen de basis van onze zaak.
Het restaurant heeft een intieme setting waardoor we onze gast de aandacht kunnen geven die wij zelf ook graag zouden ervaren.
Alle ingrediënten komen bij kleinschalige producenten vandaan, of uit onze eigen tuin wat zorgt voor een traceerbaar product. Onze vis wordt duurzaam gevangen, we verbouwen onze eigen groenten en kruiden en het gebruik van vlees proberen wij te beperken.
De gerechten wisselen naargelang het seizoen en de aanvoer van de leveranciers. Hierdoor is het menu continu in beweging en kan zelfs wekelijks wisselen. Het menu op onze website dient dan ook slechts ter indicatie.
De gerechten bij De Zeeuw kenmerken zich door de aandacht voor het product, hun speelse en lichte karakter, maar altijd met behoud van kwaliteit en vakmanschap.
Janine werkte onder andere bij FG** in Rotterdam, &Moshik** in Amsterdam, Chapeau** in Bloemendaal, De Bokkedoorns** in Overveen en Aan de Poel** in Amstelveen
' Het creëren van een beleving vindt ik het mooiste wat er is. De perfecte combinatie van vakmanschap en gastvrijheid bieden, daar ga ik voor '
Jeroen werkte onder andere bij De vrienden van Jacob* in Santpoort, de Posthoorn* in Monnickendam en liep diverse internationale stages in Londen en Dubai.
' iedere dag het beste uit een product halen en hier iets moois van maken is het leukste dat er bestaat '