Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 14 mensen zeggen over De Zeeuw
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hadden hoge verwachtingen van dit restaurant, aangezien het bij de toprestaurants van Haarlem hoort. Helaas viel ons etentje tegen. De gerechten waren goed van smaak. Maar wij hadden de pech naast een stel te zitten die erg luidruchtig aan het praatten waren. Wij vroegen om advies betreft keuze fles wijn of juis...
Lees hele reviewWij hadden hoge verwachtingen van dit restaurant, aangezien het bij de toprestaurants van Haarlem hoort. Helaas viel ons etentje tegen. De gerechten waren goed van smaak. Maar wij hadden de pech naast een stel te zitten die erg luidruchtig aan het praatten waren. Wij vroegen om advies betreft keuze fles wijn of juist wijnarrangement, omdat het menu een verrassing was. Hierop werd gezegd dat als je een bepaalde wijn lekker vindt, je het gewoon bij elk gerecht kan drinken. Bijzondere reactie van een sommelier. We hadden gelukkig voor het wijnarrangement gekozen. Deze wijnen waren bijzonder en heerlijk bij de gerechten. We kozen voor halve glazen, maar kregen bij het nagerecht een vol glas (zonder te vragen) en dit werd ook zo verrekend. Dit alles zorgde ervoor dat onze verwachtingen niet overtroffen werden. Jammer, want het is een mooi restaurant met wel de potentie om bij de toprestaurants van Haarlem te horen.
Prima gegeten in een fijn, klein restaurant. Goede, verrassende wijn. Uitestend rekening gehouden met een glutenvrije gast.
Hartelijk en warm welkom, heerlijke amuses en fantastische gerechten heel gevarieerd ! En niet te vergeten een uitstekende keuze van wijnen door Janine! Chapeau. Dit is genieten: een heerlijk avondje uit.
Op uitnodiging van mijn 2 zonen heerlijk geluncht bij de Zeeuw.
Echt een aanrader en super wijnen👌
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over De Zeeuw
Keuken: Frans, Nederlands
In een intiem en elegant monumentaal pand aan de Nassaulaan 1, in het hartje van Haarlem ligt Restaurant De Zeeuw.
Na jarenlange ervaringen in toprestaurants zijn wij in 2017 ons restaurant begonnen. Eenvoud, persoonlijkheid, karakter en vakmanschap vormen de basis van onze zaak.
Het restaurant heeft een intieme setting waardoor we onze gast de aandacht kunnen geven die wij zelf ook graag zouden ervaren.
Alle ingrediënten komen bij kleinschalige producenten vandaan, of uit onze eigen tuin wat zorgt voor een traceerbaar product. Onze vis wordt duurzaam gevangen, we verbouwen onze eigen groenten en kruiden en het gebruik van vlees proberen wij te beperken.
De gerechten wisselen naargelang het seizoen en de aanvoer van de leveranciers. Hierdoor is het menu continu in beweging en kan zelfs wekelijks wisselen. Het menu op onze website dient dan ook slechts ter indicatie.
De gerechten bij De Zeeuw kenmerken zich door de aandacht voor het product, hun speelse en lichte karakter, maar altijd met behoud van kwaliteit en vakmanschap.
Janine werkte onder andere bij FG** in Rotterdam, &Moshik** in Amsterdam, Chapeau** in Bloemendaal, De Bokkedoorns** in Overveen en Aan de Poel** in Amstelveen
' Het creëren van een beleving vindt ik het mooiste wat er is. De perfecte combinatie van vakmanschap en gastvrijheid bieden, daar ga ik voor '
Jeroen werkte onder andere bij De vrienden van Jacob* in Santpoort, de Posthoorn* in Monnickendam en liep diverse internationale stages in Londen en Dubai.
' iedere dag het beste uit een product halen en hier iets moois van maken is het leukste dat er bestaat '