Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 161 mensen zeggen over The White Room by Jacob Jan Boerma*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijke en verrassende gerechten. Wij hadden een extra tussengerecht en nog brood erbij gegeten en dat was net iets teveel. Maar alles was wel heerlijk. Wilde je iets anders als dat er op de kaart stond, dan werd dat zo geregeld. Vriendelijk en goed personeel.
Prachtige zaal en je zit ruim en comfortabel. Het personeel is zeer vriendelijk, het eten is verrassend en erg lekker. Na afloop met een gevulde maag de zaak verlaten. Minder was de lange tijd tussen de gangen. Uiteindelijk 3,5 uur voor 5 kleine gangen is best lang tafelen.
Na een drietal verassende en smakelijke amuses, begonnen wij aan ons 5 gangen diner: fantastische makreel (met karnemelk en dille!) en daarna zalm, verpakt in licht pittige saus en wat groen. Kabeljauw had misschien net niet dat hoge niveau, iets flauw. De Franse Hoender met Piemonte wijn, was daarentegen weer top v...
Lees hele reviewNa een drietal verassende en smakelijke amuses, begonnen wij aan ons 5 gangen diner: fantastische makreel (met karnemelk en dille!) en daarna zalm, verpakt in licht pittige saus en wat groen. Kabeljauw had misschien net niet dat hoge niveau, iets flauw. De Franse Hoender met Piemonte wijn, was daarentegen weer top van de top, evenals het dessert. Wat ons betreft gaat chef-kok Jacob Jan Boerma net als in Vaassen ook hier voor 1 of meerdere sterren. Overigens is de sfeer soms wel wat stijfjes, net als de maitre. De vrouwelijke somnelier, met een tintje Portugees temparament (Isabel?) maakt dat echter weer meer dan goed. Een absolute aanraders voor liefhebbers van eten op topniveau.
Het was weer Restaurantweek, een mooie gelegenheid voor een hernieuwd bezoek aan The White Room. Dit was ons tweede bezoek het het was nog beter dan de eerste keer. Heerlijke amuses en een voortreffelijk vijfgangenmenu met zeer goed gekozen bijpassende wijnen. Allemaal even geslaagd. Ook de bediening was vlekkeloos. Een topavond!
Mooi bedrijf, alles goed voor elkaar. Punt is dat er geen goed uitzicht is om naar buiten te 'koekeloeren'. Dat is toch echt wel een probleem. Mensen willen naar buiten kunnen kijken.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over The White Room by Jacob Jan Boerma*
Keuken: Frans
Jacob Jan Boerma staat aan het roer van het team van The White Room. Het team dat zijn visie in Amsterdam uitvoert staat onder leiding van Chef de Cuisine Tristan de Boer en Maître Bram Hommes. Samen met hen wil Boerma een breed publiek raken met een stijl die in zijn hart zit.
3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, bekend van 'De Leest***', staat aan het roer van het team van The White Room. Onder zijn signatuur kookt de ervaren Chef de Cuisine Tristan de Boer. De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van de Boer zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma om bekendstaat.
De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.
The White Room maakt onderdeel uit van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, het eerste NH Collection hotel van NH Hotel Group in Nederland. NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group, waarin gastronomie een zeer prominente rol speelt.
Het restaurant is in 2017 bekroond met 1 Michelinster en heeft 15 Gault&Millau punten.