Wat 50 mensen zeggen over Hoofdstad Brasserie
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gisteren geluncht bij de Hoofdstad Brasserie. Het was er erg druk, voornamelijk met zakelijke buitenlandse gasten en een paar toeristen. De jonge ober die ons hielp leek nog vrij onervaren. Voordat we de kaart met het menu kregen, vertelde hij wat het menu was: terrine de campagne, een vis (hij zei niet wat voor vis...
Lees hele reviewGisteren geluncht bij de Hoofdstad Brasserie. Het was er erg druk, voornamelijk met zakelijke buitenlandse gasten en een paar toeristen. De jonge ober die ons hielp leek nog vrij onervaren. Voordat we de kaart met het menu kregen, vertelde hij wat het menu was: terrine de campagne, een vis (hij zei niet wat voor vis, of op welke wijze bereid), eventueel kon het met een extra gerecht worden uitgebreid. Hij wist dat dat een risotto was, maar niet op welke manier bereid. Daarna kregen wij de kaart. Zagen als voorgerecht staan: terine ipv terrine(is er niemand die de spelling nakijkt voor de kaart gedrukt wordt?), daarna risotto met paddestoelen, als hoofdgerecht een vissoep en als dessert "cacaoboon". Wij vonden een vissoep wel erg karig als hoofdgerecht en vroegen om een alternatief. We konden in plaats daarvan kabeljauw krijgen.
Als amuse kregen we een kommetje met olijven, ingelegd met citroen. Dit vonden wij ook veel te mager als amuse. De terrine was goed, kwam met cornichons en gestoofde zure rode ui. Erbij ook een getoast broodje, waarschijnlijk uit de rookoven.
We vonden het erg rumoerig in het restaurant, er was minimale aandacht voor ons. we kregen het gevoel dat het restaurant de restaurantweek er gewoon "bij deed", het kwam enorm routineus over, de focus lag op de buitenlandse gasten.
De kabeljauw was goed bereid, met aardappelpuree en gedroogde tomaat.
Tussendoor kwam telkens het harde lawaai van een staafmixer door in het restaurant, erg storend.
Als dessert kregen we de cacaoboon. Die stond ook op de gewone kaart zagen we, en was erg lekker. Het was een zachte mousse/crème van chocola, in de vorm van een cacaoboon. Daaronder een crumble van chocola. Dit vonden wij het beste gerecht. Het meisje dat ons bij het dessert bediende was zeer vriendelijk en ook professioneel, hetgeen de bediening uiteindelijk voor ons op een iets hoger peil bracht.
Al met al waren wij zeer teleurgesteld in de Hoofdstad Brasserie. Op geen enkel moment voelden wij dat zij hun best probeerden te doen om een goede indruk te maken. Een afrader.
Mooie brasserie in hartje stad met uitzicht op het water en de munt. Fantastische service en lekker eten, wel weken we af van het restaurantweek menu daar de keuze een beetje tegenviel en inderdaad meer als lunch zou kunnen doorgaan.
Het Bib Gourmant menu was een heerlijk alternatief voor een iets hogere prijs.
Uitstekende service en een prachtige lokatie. De restaurantweek was een goed moment om een keer te gaan eten bij de Hoofdstad Brasserie. Echter het menu was qua eten wat saai. Een vissoep zie ik niet zozeer als hoofdgerecht bovendien. Ik zou voor de reguliere prijs ergens anders gaan eten. De wijnen waren prima, maar ook niet heel bijzonder.
Als Amsterdamse binnenstadbewoners bedenken we niet snel om bij een restaurant van hotel de l'Europe te reserveren, maar deden dit wel (voor 4) in het kader van de restaurantweek. Het was een verrassend positieve ervaring. Zowel qua ontvangst, de uiterst vriendelijke en professionele bediening en echt verrukkelijk e...
Lees hele reviewAls Amsterdamse binnenstadbewoners bedenken we niet snel om bij een restaurant van hotel de l'Europe te reserveren, maar deden dit wel (voor 4) in het kader van de restaurantweek. Het was een verrassend positieve ervaring. Zowel qua ontvangst, de uiterst vriendelijke en professionele bediening en echt verrukkelijk eten. Chapeau voor de kwaliteit van het restaurantweekmenu! De hotellobby, bar en brasserie zijn een tikje over de top ingericht, waardoor je je – overigens niet onplezierig – op deze locatie een beetje een toerist in eigen stad voelt. Met een drankje in de fameuze Freddy's bar sloten we met onze vrienden een zeer geslaagde avond af.
Zoals ik heb aangegeven alles goe
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Hoofdstad Brasserie
Keuken: Frans
Let op: tijdens de Nationale Restaurant Week serveert Hoofdstad Brasserie een fantastisch 3-gangen lunch of diner inclusief een glas wijn òf bier én koffie/thee na voor slechts € 37,-!
Hoofdstad Brasserie is de plek waar aan de traditionele Franse keuken een Amsterdamse draai wordt gegeven. Het restaurant beschikt over een prachtig terras met uniek uitzicht over de Amstel en de historische Munttoren.
De open keuken maakt het mogelijk om zien hoe de professionals de gerechten met passie en precisie op de borden serveren. Kies bij uw lunch of diner uit een van de, met zorg samengestelde, wijnen. Hoofdstad Brasserie maakt gebruikt van een Wine by the Glass systeem.
Naast het menu presenteert Hoofdstad Brasserie ook een Bib Gourmand menu waarin zij hun kwaliteit nogmaals laten zien. Neem ook eens een kijkje op de website: www.hoofdstadbrasserie.nl.