Knife fork icon red

Wolf Atelier

8,8 (128)

Wat zeggen mensen over Wolf Atelier

8.8
(128 reviews)
Eten
9.2
Service
8.6
Sfeer
8.6
Schrijf een review

8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Vriendelijke bediening. Mooi 15-gangen menu voor een schappelijk prijs. Zeker een aanrader

Remon op 24 juni 2019

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

We zijn geweldig verzorgd!
Heerlijk eten, zeer goede bediening met erg goede wijn spijs combinaties!
Ontspannen sfeer met hoogstaande kwaliteit eten, een aanrader!

Suzanne op 23 juni 2019

"Uitgebreid dineren op een bijzondere locatie in Amsterdam"
7.3 Keuken 8 | Service 6 | Sfeer 8

De locatie van het restaurant is bijzonder en prachtig, restaurant sfeervol ingericht met mooi uitzicht over Amsterdam en het stuk van de oude spoorbrug. Wij hadden helaas niet de beste plek, naast de uitgang van de keuken, maar zagen wel alle actie (of eigenlijk de rust, aangezien er heel relaxed werd gekookt!) Wij hadden het 15 gangen Atelier menu. De start vonden wij niet fantastisch, tempo lag voor ons net wat te hoog en de gerechten waren lekker, maar niet uitzonderlijk. Bediening was vriendelijk, maar kwam af en toe ook ietwat gehaast/onrustig over.
Naarmate de avond vorderde werd het gelukkig steeds beter! Heerlijke wijn en de wagyu, langoustine, hartige crème brulée en het wentelteefje waren voor ons de absolute hoogtepunten, super lekker en mooi gemaakt en gepresenteerd. Al met al zeker een aanrader, alleen al voor de locatie.

Quirine op 21 juni 2019

"Heerlijk gegeten op bijzondere locatie."
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Genoten van het 15 gangen menu; mooie combinatie van kleine gerechtjes. Uiteenlopende smaken waarin zeer veel verschillende producten zijn verwerkt. Creatief opgediend in origineel en zeer divers servies. Heel leuk om alles geproefd te hebben. Attente en vlotte bediening. Het steeds opnieuw indekken (wat uiteraard noodzakelijk is) maakt het wel wat ‘onrustig’. Niettemin een geslaagde heerlijke avond!

Jacqueline C. op 12 mei 2019

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Top restaurant

C Van Twillert op 23 april 2019

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Westerdoksplein 20-brug 1013 AZ Amsterdam

Over Wolf Atelier

De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.

Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.

Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.

Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.

Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
7518002eb3

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meldt u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden