Knife fork icon red

Restaurant Olivijn*

9,2 (78 reviews)
98%

Wat 78 mensen zeggen over Restaurant Olivijn*

9.2
(78 reviews)
Eten
9.3
Service
9.3
Sfeer
9.0
98%
Schrijf een review

"Restaurant met klasse"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Olivijn zit in een prachtig pand. Klassiek met een moderne inrichting . Eten was heerlijk, elk gerecht was een plaatje om te zien en de smaak overtrof het. Goede wijnen met een prima uitleg

Sylvia op 20 juli 2018

"Openingsmenu & ervaring Olivijn"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Fantastische ervaring! We hebben 5 gangen met bijpassend wijn arrangement genoten. Wijn-spijs was zeer verrassend, maar bovenal op een zeer authentieke manier toegelicht door Milton, de sommelier. Menno kwam geregeld aan tafel om zijn prachtige (en heerlijke) gerechten toe te lichten. Algehele service echt ontzettend goed en leuk, en keuken verrassend en om te smullen.

marlien op 11 juli 2018

"zeer fijn"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

fantastisch vegetarisch gerecht, echt uniek.

silvia op 08 juli 2018

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Kleine Houtstraat 70 2011 DR Haarlem

Over Restaurant Olivijn*

In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?

SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.

Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.

Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!

Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden