Olivijn*

Frans | €€€
9,2 (122 reviews)
96% aanbevolen

Wat 122 mensen zeggen over Olivijn*

9.2 Gebaseerd op 122 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Prachtig in alle opzichten "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk eten, prachtige gerechten super aardige bediening

Margreet van ‘t Haaff op 27 april 2023
Geverifiëerd

"Genieten geblazen"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Prima goede uitleg van de gebruikte ingrediënten welke soms verrassend waren zoals het gebruik van drop.

Hans van der Staaij op 30 maart 2023
Geverifiëerd

"Wat een culinaire belevenis."
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Uit eten in Olivijn is een culinaire totaal belevenis. Vanaf het 1e moment voel je je echt welkom. De sfeer is ongedwongen. We hadden de 4 gangen chef's lunch me met amuses en daarna koffie toe. Wat een culinair feest, zowel voor het oog en de smaakpupillen. Top. Wat ons betreft dan ook zeker meer dan een aanrader.

Walter Rudolf Boer op 25 maart 2023
Geverifiëerd

"Top"
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

Een leuk restaurant om iets te vieren. Het eten is met liefde bereid.

K.G op 22 maart 2023
Geverifiëerd

"De lunch was echt een belevenis "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk gegeten in een prachtig restaurant.

Natasha op 19 maart 2023
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Toon telefoonnummer

Over Olivijn*

Keuken: Frans

In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?

SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.

Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.

Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!

Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Veelgestelde vragen

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden