Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Fantastisch eten en de tafels staan mooi ver uit elkaar.
Geweldige ervaring! De buitenzijde van het restaurant met de plastic buxusbollen in een bloempot was niet echt uitnodigend en doet af aan de verdere kwaliteit van het restaurant. Echter binnen is de sfeer apart en prettig. Mooi oud gebouw, waarover wij bij navraag uitgebreid uitleg kregen, leuk! Bijzondere kleuren e...
Lees hele reviewGeweldige ervaring! De buitenzijde van het restaurant met de plastic buxusbollen in een bloempot was niet echt uitnodigend en doet af aan de verdere kwaliteit van het restaurant. Echter binnen is de sfeer apart en prettig. Mooi oud gebouw, waarover wij bij navraag uitgebreid uitleg kregen, leuk! Bijzondere kleuren en accessoires in het restaurant. Het servies/keramiek waarop het eten werd geserveerd was een lust voor het oog! Het eten een nog grotere lust voor het oog, maar een werkelijk sensationele ervaring voor de smaakpapillen! Er werden geweldige alternatieven bedacht voor mijn tafelgenoot die geen kaas of vis eet. Het wijnarrangement was top! Uitleg uitgebreid en echte vakmensen. Geen opgeprikt gedoe, maar laagdrempelig en professioneel. De kok wilde zelfs een recept met ons delen, hoe leuk is dat!
Aanrader voor iedereen die een echt eetbeleving wilt en daar voor wilt betalen.
Heerlijk
Gezellig
Ontspannen
Lactosevrij
Erg lekkere lunch, fijne mooie gerechten, vriendelijk personeel. Ondanks dat zou ik volgende keer toch voor een diner kiezen en niet een lunch, omdat een diner beter blijft hangen als dag afsluiter dan een lunch waarna de halve dag nog volgt.
Fantastisch 🤩
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.