Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Super lekker eten en gezellige sfeer!!
Ik had er meer van verwacht. We hadden allergieën doorgegeven maar er leek geen rekening mee te zijn gehouden in het menu. Toen we het aangaven dachten ze dat het voor één van ons gold en leek de ober geïrriteerd. Hij kwam sowieso al chagrijnig over. De andere ober was wel vriendelijk maar ze leken mot te hebben wan...
Lees hele reviewIk had er meer van verwacht. We hadden allergieën doorgegeven maar er leek geen rekening mee te zijn gehouden in het menu. Toen we het aangaven dachten ze dat het voor één van ons gold en leek de ober geïrriteerd. Hij kwam sowieso al chagrijnig over. De andere ober was wel vriendelijk maar ze leken mot te hebben want ze wisselden geen woord met elkaar. Zo hadden we al iets doorgegeven aan de een maar kwam de ander het nogmaals vragen. Geen communicatie onderling. Eten was oké maar de zeetong was droog en het vlees taai. Zonde.
Sublieme smaken. Echt genieten. Geweldige kennis van wijnen.
gezellig met moeder en zus heerlijk geluncht. Goede service, hele aardige bediening, mooi restaurant en heerlijk eten een echte aanrader een 10!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.