Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Olivijn zit in een mooi pand in het centrum van Haarlem. Dat de chef kan koken weten we al langer. Echter prijs/kwaliteit komen niet overeen.
Bijpassende wijnen 9 euro per glas, kraanwater in karaf 5 euro pp vind ik te duur.
De gerechten zijn vrij klein, en helaas geen extra brood.
Ik heb dit ook al van anderen gehoord, helaas
Olivijn zit in een prachtig pand. Klassiek met een moderne inrichting . Eten was heerlijk, elk gerecht was een plaatje om te zien en de smaak overtrof het. Goede wijnen met een prima uitleg
Fantastische ervaring! We hebben 5 gangen met bijpassend wijn arrangement genoten. Wijn-spijs was zeer verrassend, maar bovenal op een zeer authentieke manier toegelicht door Milton, de sommelier. Menno kwam geregeld aan tafel om zijn prachtige (en heerlijke) gerechten toe te lichten. Algehele service echt ontzettend goed en leuk, en keuken verrassend en om te smullen.
fantastisch vegetarisch gerecht, echt uniek.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.