Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten bij Olivijn. Wij hadden een 5 gangen menu en elk gerecht was een plaatje om te zien en een genot om te eten. Ook na het vinden van 2 botjes in het gerecht met eend, werd het goed opgepakt en kregen we nog een klein bordje met eend als “goedmakertje”. Voor lange mensen zijn de tafels buiten wel iets te laag.
Heerlijk buiten kunnen dineren. Pracht zomer uiteraard maar ook een mooie authentieke sfeervolle locatie. Met zorg bereide gerechten, mooie smaken en heerlijke bijpassende wijnen. Als restaurant een ster in wording. Als puntje van kritiek. Het gehele restaurantteam lijkt alle tafels te bedienen.. Een verdeling van t...
Lees hele reviewHeerlijk buiten kunnen dineren. Pracht zomer uiteraard maar ook een mooie authentieke sfeervolle locatie. Met zorg bereide gerechten, mooie smaken en heerlijke bijpassende wijnen. Als restaurant een ster in wording. Als puntje van kritiek. Het gehele restaurantteam lijkt alle tafels te bedienen.. Een verdeling van tafels te maken in bijvoorbeeld twee teams zou iets meer overzicht en rust kunnen geven.
Heerlijk genoten van het 5-gangen menu in de binnentuin. Vriendelijke ontvangst, leuke wijnen op de kaart en professionele service. Zeker een aanwinst voor Haarlem! Klein verbeterpuntje, zou fijn zijn als het menu gecommuniceerd wordt bij binnenkomst ivm de wijnkeuze. Ook biedt het een mogelijkheid tot upselling van...
Lees hele reviewHeerlijk genoten van het 5-gangen menu in de binnentuin. Vriendelijke ontvangst, leuke wijnen op de kaart en professionele service. Zeker een aanwinst voor Haarlem! Klein verbeterpuntje, zou fijn zijn als het menu gecommuniceerd wordt bij binnenkomst ivm de wijnkeuze. Ook biedt het een mogelijkheid tot upselling van wellicht een extra gang. Daarnaast was ik een beetje verrast door de keus om 2 desserts te serveren in een 5-gangen menu.
Fantastisch gegeten en wat een fijne bediening.
We aten een 6 gangen menu Met oa. Krab, Coquilles,noordzee tong, zwerik eend (de favoriet van mijn vrouw). en een heerlijk dessert met oa aardbeien en frambozen.
Alles was heerlijk en vroeg om meer, niet omdat het niet genoeg was.....maar oh zo lekker.
Het was zelf...
Fantastisch gegeten en wat een fijne bediening.
We aten een 6 gangen menu Met oa. Krab, Coquilles,noordzee tong, zwerik eend (de favoriet van mijn vrouw). en een heerlijk dessert met oa aardbeien en frambozen.
Alles was heerlijk en vroeg om meer, niet omdat het niet genoeg was.....maar oh zo lekker.
Het was zelfs zo lekker dat we gelijk nog een reservering hebben geplaatst voor 12 personen voor volgende maand. Bedankt team Olivijn tot volgende maand.
Het eten was voortreffelijk! Goede uitleg en vriendelijke bediening. Het restaurant is erg mooi en sfeervol.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.