Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten
De vier gangen lunch waren lekker en mooi uitzag:
1. Salade van Kabeljouw, juzu, reticht.
2. Tong met aardappel & zeekraal.
3. Duif met kool & radijs
4. Panecota, passievrucht ijs, branden wijn met advocate.
Heel gastvrij, de chef kwam langs met de gasten te praten, vriendelijke bediening. Wegens mooi weer mochten we buiten eten en dat was aangenaam.
Alle gerechten waren mooi opgemaakt en ontzettend lekker. Dit alles opgediend in een mooi pand dat behoort tot het gezelligste straatje van Haarlem. Bovendien was er een volwassen wijnkaart met de grote jongens en het personeel was vakkundig. Gisteren was geweldig, absolute top! Wedden dat ze volgend jaar al twee sterren hebben?!
Heerlijke lunch in hartje haarlem
Als trouwe klant van De Bokkedoorns ook hier weer van Menno's kookkunsten genoten. Echt fantastisch en met nog meer vrijheid en fantasie uitgevoerd. Aanrader voor de echte liefhebber !! Bediening is goed en netjes, al vonden wij de outfit niet zo passend . Kwestie van smaak natuurlijk.
Verder netjes geprijsd voor w...
Als trouwe klant van De Bokkedoorns ook hier weer van Menno's kookkunsten genoten. Echt fantastisch en met nog meer vrijheid en fantasie uitgevoerd. Aanrader voor de echte liefhebber !! Bediening is goed en netjes, al vonden wij de outfit niet zo passend . Kwestie van smaak natuurlijk.
Verder netjes geprijsd voor wat je krijgt, voldoende brood (voor ons belangrijk )en zaten heerlijk buiten met de hitte maar wel koel :-) !
Aandachtspuntje : de entree oogt wat armoedig hier en daar, kapot stuckwerk, halve plinten en tape over de vloertegels. Even paar uur klusjesman er in !!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.