Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Olivijn is beslist een aanrader.
Heerlijke gerechten, goede sfeer en fijne bediening.
10+
Heerlijk om weer een nieuw goed restaurant in Haarlem te hebben! Het eten en de bediening was uitstekend. De opmaak van de borden was bijzonder en de bijpassende wijnen verrassend én verrassend goed. Al met al, een aanrader om hier een hapje te gaan eten!
Heerlijke gerechten opgediend op mooi en apart servies.
Water onbeperkt, één vaste prijs per couvert.
Jong enthousiast team
Sommelier iets te nonchalant
Wat een mooi nieuw restaurant in Haarlem! Zeer mooie en smakelijke gangen en heerlijke bijpassende wijnen. Eindelijk een keer op het terras buiten gegeten in dit pand. Bediening vlot, kundig en gezellig. Ook kok kwam nog aan tafel langs. Moet ik waarschijnlijk vaker heen en is geen straf!
Wij hebben genoten van het 5 gangen diner en de 3 amuses.Hierbij een wijn arrangement genomen, de samenstelling van de wijnen en de uitleg erbij was prima. De gerechten zagen er allemaal stuk voor stuk mooi uit en qua smaak was het genieten. De bediening was zeer attent en belangstellend. De inrichting sfeervol.
Voor ons is dit zeker de moeite waard om terug te komen.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.