Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Vindingrijk, verfijnd en mooie vegetarische gerechten.
Aangename ruimte met spannend contrast van klassiek pand en gedurfde kunst aan de muur.
Perfecte bediening, met goede timing
Even top zaak qua eten en personeel. Aparte niet alledaagse wijnkeuzes in het wijnarrangement. Mooie porties geserveerd op prachtig servies. Heerlijk gerechtje van krab met dunne plakjes coquilles. zeer mooi stukje Griet met kabeljauw met aparte smaakaccenten in de garnering. Hoofdgerecht was duif, ook erg lekker be...
Lees hele reviewEven top zaak qua eten en personeel. Aparte niet alledaagse wijnkeuzes in het wijnarrangement. Mooie porties geserveerd op prachtig servies. Heerlijk gerechtje van krab met dunne plakjes coquilles. zeer mooi stukje Griet met kabeljauw met aparte smaakaccenten in de garnering. Hoofdgerecht was duif, ook erg lekker bereid, maar had wat warmer geserveerd mogen worden. Inrichting niet helemaal onze smaak. met name groene kleur op de muren wat schreeuwerig, zou wat rustigere kleur mogen zijn. Ruime aandacht voor alternatieve gerechtjes voor 1 van ons, die ivm aanstaande operatie alleen vezelarm en licht verteerbaar voedsel mocht. Samenvattend: we hebben erg genoten en komen zeker nog een keer terug.
Recent voor de lunch naar de Olivijn gegaan, waar je naar toe loopt door een smoezelig straatje, maar aan het eind een mooi oud, en sfeervol pand: Olivijn. We kregen een tafeltje wel erg in een hoekje, lastig in en uit stappen. Gelukkig is mijn partner nog jong, maar een rokje kan toch flink opkruipen bij het uitst...
Lees hele reviewRecent voor de lunch naar de Olivijn gegaan, waar je naar toe loopt door een smoezelig straatje, maar aan het eind een mooi oud, en sfeervol pand: Olivijn. We kregen een tafeltje wel erg in een hoekje, lastig in en uit stappen. Gelukkig is mijn partner nog jong, maar een rokje kan toch flink opkruipen bij het uitstappen.
We zijn gestart met bubbels, en amuses, voor mij keurig zonder kaas (kaasallergie). Lekker brood, ook extra portie geserveerd. We begonnen met elegante mousse en gele venkel, smaakte goed. Daarna mariolles? een soort groene paddestoelen? (we kregen geen menukaart) met een flink glas bijpassende Loire wijn, ook goed. Daarna hoofdgerecht duif, met rode wijn. Daarna kwam een serveerster vragen of we een extra gang met kaas wilden... Enfin, we kregen nog een dessert, en mijn partner koffie met mooie friandises.
Dus: mooi pand, service toevallig suboptimaal, maar gerechten netjes, maar niet het gevoel van Yes (!), dit is echt heel bijzonder, hier moet en zal ik nog eens naar toe..
Met gasten een gezellige middag gehad met verrassende gerechten in een prettige sfeer.
Let op: DiningCity geeft in de herinneringsmail een onjuist telefoonnummer van Olivijn
Uitstekend eten, mooie smaken, vlotte en vriendelijke bediening in een heel mooi pand.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.