Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ontzettend mooie gerechten bereid met veel liefde . Elk gerecht was een waar kunstwerk. Zeer kundige sommelier. Zeker een aanrader voor een bijzondere gelegenheid of als je gewoon wilt genieten van een culinaire reis .
Prachtige gerechten, heerlijke wijnen
De subtiel afgestemde geuren, kleuren en smaken doen je denken aan een kunstschilder die zijn palet mengt om tot de juiste tonen te komen voor zijn meesterwerk. De mooie verhalen over bijpassende wijnen en kundige uitleg van Ronald complementeren deze sensatie en je vergeet dat er nog een ander leven buiten dit sfee...
Lees hele reviewDe subtiel afgestemde geuren, kleuren en smaken doen je denken aan een kunstschilder die zijn palet mengt om tot de juiste tonen te komen voor zijn meesterwerk. De mooie verhalen over bijpassende wijnen en kundige uitleg van Ronald complementeren deze sensatie en je vergeet dat er nog een ander leven buiten dit sfeervolle restaurant plaatsvindt...... Menno Post zoekt zijn personeel met dezelfde zorg uit als zijn ingrediënten....bedankt Ronald, Dennis en Stijn.
De service is uitmuntend en alle verschillende gangen waren stuk voor stuk met passie gemaakt en zeer goed op elkaar afgestemd. Wijnarrangement erbij is een aanrader.
De 6 gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerkjes en heerlijk van smaak. Zeer prettige bediening. Je wordt een hele avond in de watten gelegd.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.