Tante Koosje*

Frans
8,9 (932 reviews)
96%
Gratis annuleren

Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.

Foto's gemaakt door gasten
Deel je foto's

Wat 932 mensen zeggen over Tante Koosje*

8.9 Gebaseerd op 932 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review

8.7 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 10

Wij hebben een uitstekend diner gehad. De bediening was goed verzorgd, hoewel er wel veel verschillende personen aan onze tafel verschenen. Het menu was heel gevarieerd met kreeft, ossenstaart en eendenborst. Zeker voor herhaling vatbaar.

Pam Roos op 21 oktober 2021
Geverifiëerd

"Schattig restaurant in pittoresk plaatsje"
6.7 Keuken 8 | Service 5 | Sfeer 7

Het pand en de directe omgeving zijn zeer fotogeniek, een verademing als je normaal gesproken in de grote stad eet. Bij de entree was het wel krap, zeker als je daar ook nog QR-codes moet scannen (goed dat dit werd gedaan, maar je staat er nogal ongemakkelijk in de weg!). Meerdere tafels hebben een dwarsbalk tussen ...

Lees hele review

Het pand en de directe omgeving zijn zeer fotogeniek, een verademing als je normaal gesproken in de grote stad eet. Bij de entree was het wel krap, zeker als je daar ook nog QR-codes moet scannen (goed dat dit werd gedaan, maar je staat er nogal ongemakkelijk in de weg!). Meerdere tafels hebben een dwarsbalk tussen de poten waardoor je je voeten niet goed kwijt kunt. Dat verwacht je niet in een sterrenrestaurant.

Het eten - inclusief de amuses - was erg lekker, maar had geen wow-factor of verrassingen. Ik dronk 1 glas witte wijn en 1 glas rode wijn. De rode was heerlijk, maar de witte was heel licht en vlak. Zeker geen € 8 waard.

De service viel helaas op meerdere punten tegen:
- Een dag van tevoren werd ik gebeld, er was niks ingesproken. Toen ik terugbelde bleek het over het kapotte pinapparaat te gaan... dat hadden ze ook kunnen inspreken.
- Men vroeg 3 x achter elkaar of ze mijn rugzakje konden aannemen. Nee, dat wilde ik bij me houden!
- Vooraf aangegeven dat 1 persoon geen paprika eet, dat werd wél geserveerd (op ons verzoek wel snel gecorrigeerd).
- Ik vroeg om een glas spa rood en dat werd meteen een hele fles bruisend water (€ 6 voor een fles is ook niet bepaald goedkoop...).
- Mijn glas wijn werd neergezet zonder enige toelichting of uitleg waardoor ik geen idee had wat ik dronk.
- De bediening praat erg hard.

Al met al had ik meer verwacht o.b.v. de prijzen en de ster.

Annemieke Postema op 20 oktober 2021
Geverifiëerd

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Heel goed!

Michael op 14 oktober 2021
Geverifiëerd

"Super dinner"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijke gegeten

Kanchana Schiphof op 08 oktober 2021
Geverifiëerd

"Een traktatie "
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

Het 4 gangen Michelin menu werd echt heel mooi opgediend en was lekker, met duidelijke smaken. De amuses waren ook prima.

Joel op 02 oktober 2021
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Toon telefoonnummer

Over Tante Koosje*

Keuken: Frans

Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.

Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.

De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.

Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.

Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden