Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 314 mensen zeggen over Avant-Garde van Groeninge
Eten | |
Service | |
Sfeer |
super gegeten! ben weer een ervaring rijker!
het eten was goed maar waar ik niet van hou is de poespas van opmaak zoals bij de soep. het leek net alsof we even terug waren in de scheikunde klas. zo'n bouwwerk dat boven je bord hangt eet ongemakkelijk. Men had ook de bouillon vanuit een nschaal aan tafel kunnen opscheppen. De samken waren goed.
Goede combinaties.
Absoluut niet voor herhaling vatbaar. De gerechten waren klein, maar dat kun je meestal verwachten, maar deze keer ook zeker niet lekker. We kregen als 3e gerecht een soep die gegeten moest worden met een visvork omdat de hoeveelheid zo klein was dat een normale soeplepel niet eens vol had gezeten. Tevens kregen we ...
Lees hele reviewAbsoluut niet voor herhaling vatbaar. De gerechten waren klein, maar dat kun je meestal verwachten, maar deze keer ook zeker niet lekker. We kregen als 3e gerecht een soep die gegeten moest worden met een visvork omdat de hoeveelheid zo klein was dat een normale soeplepel niet eens vol had gezeten. Tevens kregen we met het desert een klein glaasje met bevroren inhoudt. We vonden het alle vier naar fijngestampte paracetemol smaken. Misschien was dit ook nodig na deze gerechten.
Aan het eind van onze vakantie was de laatste van onze favorieten Avant Garde aan de beurt om te bezoeken. Het parkeren kan zorgeloos voor de deur waar hun eigen parkeerplaats is. We kennen de weg intussen en gingen met de lift naar de 3e etage waar Roel de maître ons al stond op te wachten. Een aangenaam ontvangst ...
Lees hele reviewAan het eind van onze vakantie was de laatste van onze favorieten Avant Garde aan de beurt om te bezoeken. Het parkeren kan zorgeloos voor de deur waar hun eigen parkeerplaats is. We kennen de weg intussen en gingen met de lift naar de 3e etage waar Roel de maître ons al stond op te wachten. Een aangenaam ontvangst volgde en we werden voorgeleid naar de lounge ruimte bij de open haard. Hier werd het aperitief ingeschonken een mooie Duitse fruitige wijn van het huis Schäfer Fröhlich een domein dat door GM als een van de beste in Duitsland wordt bestempeld.
We spreken eerst het menu door dat we naar vier gangen hebben uitgebreid, we wisselen van hoofdgerecht de ossenhaas wordt vervangen door het scharrelkuiken.
De eerste amuse was een vlinderoester een jonge platte oester, klein maar fijn met een iets zoete smaak waarlangs wat gedroogde framboos lag. Je kon het eenvoudig in je mond laten glijden en de smaken laten vermengen, een mooi verfijnt exquise hapje.
De tweede amuse was een bonbon van witte chocolade gevuld met paprika en aardbei, waarop een druppeltje rosé peper, uitgeserveerd op een cilinder van groene steen. In een keer in je mond waarna een heerlijke smaakexplosie plaatsvond.
Roel ging ons voor naar een mooie grote ronde tafel aan het raam met uitzicht op het veld. Hier werd een trio van amuses uitgeserveerd. Op een lange spies een makaron van Parmezaan met ertussen een schijf droge worst van het Ibérico varken. Ook in een keer in je mond waarna eerst de schuim smelt, waardoor er een milde kaassmaak in je mond kwam die langzaam over ging in de smaak van de droge worst, een prima hapje.
In een kom een komkommersoepje gekruid met verse koriander en sorbetijs van watermeloen. Een verfrissend hapje dat door de verse koriander speciaal werd.
En in een eierschaal witte schuim met een dooier van piccalilly en hartige kaviaar die we met veel smaak hebben leeg gelepeld.
De wijn bij het voorgerecht was een Portugese uit het Bairrada gebied van het domein Quinta do Encontro gemaakt van de Bical druif uit 2009. Een hele mooie begeleider met subtiele aroma’s van bloemen. Uit de keuken kwam gemarineerde zeeduivel met twee bereidingen van wakamé (zeewier), twee schijfjes gedroogde tomaat en wat avocado mousseline. De zeeduivel was erg mild van smaak maar de accessoires maakte het tot een mooi geheel en de wijn maakte het helemaal compleet. Een mooie lichte eerste gang met af en toe een toets van zeewater.
Weer terug naar Duitsland voor een rosé gemaakt van Spätburgunder Weissherbst 2007 van het huis Dengler Seyler uit de Pfalz. Een fruitige lichte wijn met mooie aroma’s.
De stelling met de fles boven het bord is weer uit de kast gehaald. De fles is gevuld met gebrande uien bouillon die uitstroomt op het bord waar zich kleine paddenstoelen van het type eekhoorntjesbrood bevonden begeleid met wat toefjes peterselie, een schijfje pecorino kaas, lenteui, poeder van ui en toefjes van kruiden die bij mij de smaak van roquefort oproepen. In een glazen kom vinden we een bereiding van ganzenlever met hierop nog een melbatoast waarop een schijfje licht gegaarde coquille ligt. Bij de ganzenleverbereiding is cognac gebruikt die duidelijk in de smaak aanwezig is. Een mooie complexe gang met veel verschillende ingrediënten die soms harmonisch anderzijds contrasterend werken.
Voor het hoofdgerecht kwam er een Pinot Noir van Louis Latour (gerespecteerde wijnbouwer uit de Bourgogne) Domaine de Valmoissine 2008 met a.o.c.Vin de Pays des Côteaux du Verdon. Een mooie niet te zware rode, een prima begeleider.
Het boeren scharrelkuiken was in de oven in een kalfsblaas gegaard en zo kwam hij ook uit de keuken in de stoofpot op een trolley. Aan Roel de eer om hem te ontleden en in twee gelijke delen te verdelen wat netjes aan tafel gebeurd. Eerst de billen eraf die weer terug in de bouillon gaan en daarna de borst eraf. Aan de bovenzijde de twee wangen (delicatesse) met een lepel eruit. Vervolgens netjes verdelen over de borden, een hele gebeurtenis. Over het kuiken kwam een hele mooie saus van hanenkammen en op het bord vonden we verder champignoncrème wat truffelschaafsel en een groenterolletje. Op een apart bordje nog een bitterbal met mint vulling en een heerlijke langoustine op een bedje van knapperige groente. Door de kalfsblaas blijven de sappen in het vlees bewaard wat weer een positieve uitwerking op de smaak heeft en dat met de zalige saus van hamenkammen, topie.
Johan van Groeninge (chef) kwam nog even aan tafel kennismaken en informeren of het naar wens was. Hierdoor waren we aangenaam verrast want we weten dat hij veel liever in de keuken blijft. Natuurlijk niets dan lof over de mooi verfijnde gerechten die onze smaakpapillen streelde.
Ik wilde ook graag een dessertwijn die niet in het arrangement zit en deze was een late oogst Sauvignon Blanc 2007 van het huis Errazuriz uit Chili. Een fruitige niet te zoete wijn met aroma’s van ananas en honingdauw.
Het dessert bestond uit stukken verse ananas en een worst van kokos met poeder van koffie en druppels van espresso en voor de mondbeleving een stukje spons. In een aparte kom nog wat mokka ijs met kokos en op een spiesje gesuikerde zure mat van ananas.
Als afsluiter de espresso met nog drie friandises.
De bediening is hier prima, Roel was in zijn element en Geert arriveerde wat later maar was ook al snel in de stemming. Deze keer was er ondersteuning in de vorm van een jonge juffrouw van de familie Wollerich die een prima indruk achtergelaten heeft.
Prijs kwaliteit is hier top, het arrangement 60,- pp en de extra dessertwijn 7,50. Dat het hier niet ieder middag vol zit snap ik niet want het is zelfs voordeliger dan in de restaurantweek. Een echte aanrader.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Eindhoven e.o.
Over Avant-Garde van Groeninge
Keuken: Frans
Restaurant Avant-Garde van Groeninge Ik hou van klassiek, maar wel in een modern jasje. Het idee is één, maar het raffinement zit hem in de uiteindelijke presentatie. Net dat ene accentje hier, net die verrassende keuze daar, dat houdt het zowel voor de keuken als voor de gasten spannend. Het belangrijkste is dat je mensen gelukkig de deur uit ziet gaan.’
SIGNATURE
‘Alles moet je specialiteit zijn, alles moet goed zijn. Kwaliteit overleeft alles en iedereen. Het menu wisselt iedere maand, maar voorkeuren heb ik natuurlijk wel: runderhaas in klei staat bijvoorbeeld altijd op de kaart en talingen en snippen in de wildtijd.’