Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 529 mensen zeggen over Posthoorn
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Voortreffelijk diner tijdens dining-with-the-stars. Gedurfde gerechten afgewisseld met prima combinaties. Nette bediening in een ongedwongen sfeer.
Great food with unusual and interesting combinations paired with fantastic wines. Superb service which was relaxed and very informative in excellent English. We will be back.
Ontzettend lekker gegeten, erg exclusief, zeer verrast door de nette doch vriendelijke bediening.
Een heerlijke avond gehad, een beleving op zich.
Gr. Martina en Bas
Nice decorated food. Many small amuses.
Nice location. Only, the explanation of one waiter should be better.
Dinsdag kennis gemaakt met de Posthoorn in het kader van de Restaurantweek. En het was zeker een kennismaking die voor herhaling vatbaar was.
Als aperatief namen we een glas champagne. Hierbij kregen we een tweetal amuses die ons al nieuwsgierig maakten naar het menu. Hierna zelf gekozen voor het 3-gangen menu, en ...
Dinsdag kennis gemaakt met de Posthoorn in het kader van de Restaurantweek. En het was zeker een kennismaking die voor herhaling vatbaar was.
Als aperatief namen we een glas champagne. Hierbij kregen we een tweetal amuses die ons al nieuwsgierig maakten naar het menu. Hierna zelf gekozen voor het 3-gangen menu, en mijn partner heeft uitgebreid voor 15 euro extra. Daarnaast bij de 3-gangen een bob-wijnarrangement genomen.
Eerste gang was een pallet van eendelever en pekelvlees, met een garnering van Hollandse garnaaltjes en rode- en gele biet. Wat een prachtig plaatje. En zeker ook niet onbelangrijk, zeer goed te doen. Als ik dit op de kaart had gelezen had ik hier niet zo snel voor gekozen, maar het was een verrassend aangenaam begin. Als eerste tussengerecht was er zacht gegaarde kabeljauw met risotto. Prachtig plaatje op het bord en goed bereid. Hoofdgerecht was eendeborst. Subliem van smaak en heerlijk mals. Het tweede tussengerecht klonk speciaal; trappistenkaas met huzarensalade. Wederom een plaatje om te zien,helaas qua smaak niet echt aan mijn partner besteed, en eerlijk gezegd ook niet aan mij. Hadden er een iets andere verwachting van. Daarna was het tijd voor een lente amuse. In twee kleine potjes werd een “plantje multifruit” opgediend, oftewel mousse met kruim van chocolade, gember en komkommer. Leuk en smakelijk hapje. Het dessert was tiramisu, maar dan opgediend in al zijn losse componenten. Weer een prachtig plaatje op het bord en zeer smakelijk. Om de avond goed af te sluiten nam mijn partner dan nog een goed sterke espresso en zelf nog een mooie thee uitgekozen van de speciale theekaart.
Al met al een smakelijke, gezellige avond. Prijzen van de gewone kaart vallen overigens ook nog mee, zeker als je bedenkt dat ze een ster hebben. Arrangement van mijn partner scheelde financieel ook niet zoveel met de normale prijs.
Paar kleine kanttekeningen die ons wel opvielen. Sowieso vinden wij het slecht als je bij een restaurant niet gewoon een karaf (kraan)water kunt krijgen. Daarnaast paste het wijnarrangement prima bij het menu. Echter een mooie uitleg van een aanwezige sommelier ontbrak? Ook werd er niet goed opgelet met bijschenken van water- en wijnglazen (ook aan andere tafels viel dit ons op). En, zeer kwalijk, als je überhaupt al twee restanten van de wijn bij elkaar schenkt… Zorg dan dat de gasten dit niet zien. Maar nog beter, doe dit gewoon niet meer! Hierna ging de dame in kwestie gewoon alsnog met de vollere fles een glas wijn inschenken aan een tafel.
Samengevat zeker wel een restaurant om buiten de restaurantweek om weer terug te komen. Echter; hopelijk wordt er wel iets aan de kleine kanttekeningen gedaan.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Monnickendam e.o.
Over Posthoorn
Keuken: Frans
Hotel Posthoorn bevindt zich in historische centrum van Monnickendam vlakbij de toeristische dorpen Marken en Volendam en slechts een kwartier rijden van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in een rijksmonument; een schitterend gerestaureerd pand uit de 17e eeuw en sinds 1881 een begrip bij levensgenieters.
Restaurant Posthoorn grenst aan een prachtige veranda en monumentale binnentuin, waar je zomers kunt genieten van een aperitief en daarna aansluitend dineren in een ingetogen, modern klassiek ingerichte omgeving met een internationale sfeer.
De Franse keuken wordt geleid door chef Jeroen Bavelaar. Hij behoort tot de nieuwe generatie topchefs in Nederland. Na een imposante carrière bij verschillende restaurant en rechterhand van toppers als Jonnie Boer en Lucas Rive, werkt hij sinds 2010 als culinaire kracht bij Posthoorn*. Hij combineert klassieke gerechten met moderne en innovatieve ingrediënten uit de wereldkeuken om zo de meest verfijnde smaken te creëren. Hij aarzelt niet om zoet, zout en zuur te verbinden.
Marc Boeljon, Patron Sommelier, is van jongs af aan opgegroeid in Monnickendam en onderaan de ladder begonnen met zijn carrière in de horeca en onder zijn leiding werd de Posthoorn* in 2008 bekroond met een Michelinster. Marc zijn werkwijze is vaktechnisch tot in de perfectie, maar vooral met een eigenwijze en informele signatuur.