Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten elk gerecht was weer verassend , super bediening
Het eten was smaakvol en erg mooi gedecoreerd. Personeel was super en kon ons met alles helpen, geen vraag die ze niet konden beantwoorden. Het verrassingsdiner bestond wel erg veel uit vis en geen vlees, dat had wat ons betreft diverser gemogen. Wij denken dat ivm Corona de opstelling iets anders was van het restau...
Lees hele reviewHet eten was smaakvol en erg mooi gedecoreerd. Personeel was super en kon ons met alles helpen, geen vraag die ze niet konden beantwoorden. Het verrassingsdiner bestond wel erg veel uit vis en geen vlees, dat had wat ons betreft diverser gemogen. Wij denken dat ivm Corona de opstelling iets anders was van het restaurant, maar we zaten op een opmerkelijke plek in een gang tegenover de keuken. Desalniettemin had je hier genoeg te zien en te beleven voor een topavond!
Great place!
Erg lekker gegeten met groep vrienden. We gaven aan per fles te willen bestellen. Achteraf zagen we een fles van €130. Dat zouden wij er niet voor over hebben. Bij dat soort bedragen vind ik het netjes als je even van tevoren aangeeft wat we krijgen. Dat wil ik even meegeven.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.