NIEUW: Wil jij voordelig uit eten bij 500 top restaurants? Reserveer nu voor de Restaurant Week 2023

Bon appetit: dit zijn de 10 beste Franse restaurants in Rotterdam

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 12 april 2021 • Leesduur 1 minuten

Een croque monsieur die met zorg beboterd is en belegd met net niet te veel maar ook zeker niet te weinig kaas, dat is perfectie. Net als de Franse uiensoep waar de croutons nog precies krokant genoeg zijn op een net wat klein stoeltje op die straathoek in Parijs. Wat juist deze keuken zo geliefd maakt? Misschien is het de allure, waarschijnlijk de liefde en absoluut de attitude van de Fransen. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Parijs af te reizen voor de Franse keuken, want die fijne Franse restaurants heb je ook gewoon in Rotterdam.

Spring naar

1. Restaurant Fred**

Bekroond met twee sterren, gevestigd aan de Honingerdijk in Kralingen. Bij Restaurant Fred proef je de Franse keuken zoals de Fransen het bedoelen. Michelin is vooral onder de indruk van Freds gebakken langoustines met meloen, bleekselderij en vinaigrette van milde kerrie.

2. Parkheuvel**

Zeg Rotterdam, zeg Franse keuken en je denkt aan Parkheuvel. Met fraai uitzicht op Katendrecht is het restaurant een begrip in stad en land. Chef-kok Erik van Loo kreeg niet voor niets twee sterren toebedeeld. “What you see is what you get”, is zijn motto en dat is de signature van zijn gerechten.

3. FG Restaurant**

Bij François Geurds is het fanatiek genieten, zoals hij zelf zegt. Alles wat op tafel komt moet kloppen. FG Restaurant is een beleving, wat logisch is als je bedenkt dat patron-cuisinier Geurds een smaaklaboratorium heeft. De liefde voor het in de keuken staan kreeg hij van zijn moeder mee.

4. FG Food Labs*

Nog even over dat smaaklaboratorium, daar kun je dus ook aanschuiven. Onder de hofbogen, zoals ze in Rotterdam zeggen, zit FG Food Labs van François Geurds. “Worth a stop”, volgens Michelin.

5. Joelia*

Gouden gebak van brioche of een soufflé van vanille, dat is wat je bij Joelia aan de Rotterdamse Coolsingel voorgeschoteld krijgt. In een decor dat eclectisch aandoet, waar je op tafel het gevoel van Mario de Ridder proeft. “Het zit ‘m in elk detail. Het is gastronomie in zijn puurste vorm”, zegt hij zelf.

6. Amarone*

Gevestigd aan de gezelligste straat van Rotterdam, vooral als je van bruisend houdt en zeker na een dag ondergedompeld te zijn in het centrum van de stad. Als je langs restaurant Amarone loopt houd je automatisch even je pas in, van buiten is dit restaurant zelfs al het bekijken waard. Logisch, want hier ontmoet de Japanse keuken de Franse keuken. Een combinatie die net zo spannend klinkt als het smaakt.

7. IDRW – In Den Rustwat

In Den Rustwat is van origine een Inn, waar Rotterdammers kwamen voor een refreshment. Dat kan nog steeds. Kralingen staat op de kaart, als het om de Franse keuken gaat. Neem nou de Eclair met rood fruit, crème suisse en hazelnootcrunch. Gewoonweg, délicieux.

8. Allure

Bij Allure serveren ze kunst begeleid met waanzinnige wijn. Chef-kok Frank van Rijsbergen en maître Brian Bennink brachten Frankrijk naar de kade in Rotterdam. Wist je trouwens dat ze de beste Fromager van het land in huis hebben? We zeggen het maar even.

9. ’t Ambachthuys

In het oude raadhuis van Hillegersberg schuif je aan voor ambacht uit de Franse keuken. Begin met oesters, volg het op met steak tartare en wat zeg je van kreeft met truffelboter? ’t Ambachthuys

10. Mooii

Rotterdamser dan aan de Oude Haven krijg je het bijna niet. De oude grandeur, maar dan met de moderne twist van restaurant Mooii. Chef-kok Gerard van Gelderen creëert gangen alsof ze rechtstreeks uit Le Marais in Parijs op tafel worden gezet.

Bekijk alle Franse restaurants in Rotterdam

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden