Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 105 mensen zeggen over Céline
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wat een top restaurant, de sfeer is fijn en het is gewoon genieten. Volle hoge smaken, mooie gerechten en niet te vergeten een vlotte bediening. De wijnkaart is heel toegankelijk met prima prijzen. De keuken heeft met alle gerechten van de 5-gangen lunch raak geschoten. De start met amuses was meteen raak, de krabsa...
Lees hele reviewWat een top restaurant, de sfeer is fijn en het is gewoon genieten. Volle hoge smaken, mooie gerechten en niet te vergeten een vlotte bediening. De wijnkaart is heel toegankelijk met prima prijzen. De keuken heeft met alle gerechten van de 5-gangen lunch raak geschoten. De start met amuses was meteen raak, de krabsalade die volgde sloot daar prima op aan. De tartaar met vadouvan combineerde uitstekend. Heerlijk was de schelvis met zuring, daar zou ik zo een 2e portie van nemen. De polderhoen met laurierjus hoog van smaak en mooi zacht bereid. Afgesloten met een dessert waren wij bijna 4 uur verder. Maar daar hebben we niks van gemerkt! Een aanrader dus Celine
Een 5-gangendiner gehad en heerlijk genoten van elk gerechtje. Zoveel smaaksensaties en prachtige presentatie. Vlotte bediening, in een ontspannen sfeer. We komen hier zeker terug!!
Geweldige beleving!
Het eten was subliem! Heerlijk verfijnd met oog voor detail. Hulde aan de kok! Jammer dat de akoestiek van dit prachtige fort zo slecht is.
Wij waren hier in het kader van de restaurantweek voor de Gault Millau-lunch. Vanwege het weer konden we niet buiten zitten, zoals gepland. Na het parkeren op goed geluk naar links, waar ik eerst dacht dat we aan de achterdeur waren beland. Het was binnen nogal donker en de ontvangst duurde even. Wij bezetten de twe...
Lees hele reviewWij waren hier in het kader van de restaurantweek voor de Gault Millau-lunch. Vanwege het weer konden we niet buiten zitten, zoals gepland. Na het parkeren op goed geluk naar links, waar ik eerst dacht dat we aan de achterdeur waren beland. Het was binnen nogal donker en de ontvangst duurde even. Wij bezetten de tweede tafel en het zou niet drukker worden die middag.
De amuses werden op schilderachtige wijze opgediend, maar gingen niet vergezeld van bordje of bestek, zodat ik een hapje moest ontleden met het botermesje en mijn tafelgenoot een hapje per vergissing op de placemat legde. De smaken waren goed.
Tussendoor een schelpdierensoepje en voor partner (vanwege allergie) een heel geslaagd selderijsoepje.
Er kwam brood van Menno bij en een olie van twee groene groenten.
Het voorgerecht bestond uit een tartaartje met wat frutsels en iets schuimigs waardoor voor mij de oersmaak teveel verhuld werd. Tafelgenoot was tevreden. De ober(sommelier?) had met verstand van zaken een lekkere wijn aangeraden.
Hoofdgerecht was zeebaars met een stevige saus, die weinig vissigs had. Erbij een bakje puree met sliertjes groente, schattig gedecoreerd met allemaal kleine witte korenbloembloempjes. Opnieuw vergezeld van een geadviseerde wijn die goed werd ontvangen.
Het dessert bestond uit lycheesorbet en een bolletje witte chocolade in de vorm van het coronavirus versierd met minuscule meringues. Leuk gevonden, maar eigenlijk vatte dit voor mij de lunch perfect samen.
Het servies was met zorg op elkaar afgestemd, de decoratie steeds prachtig (veelal met een pincet uitgevoerd), de porties waren goed van grootte, maar de smaken sprongen er niet uit.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Nieuwegein e.o.
Over Céline
Keuken: Frans, Modern, Nederlands
Restaurant Céline is gevestigd in een van de laatste bakstenen forten welke 200 jaar geleden zijn gebouwd. Gevestigd in het oude Jutphaas op het forteiland en ligt midden in de natuur, hierdoor waan je je in een oase van rust. Vanaf de snelweg bent u binnen 5 minuten bij ons restaurant, ook is er privé parkeergelegenheid voor de gasten van Celine aan de oostzijde van het fort. Zo ruig en robuust als het fort van buiten is, zo verfijnd en gedetailleerd is het binnen bij Restaurant Céline. Achter ons fornuis staat Rick Gresnigt, een chef met een eigenwijze en creatieve kijk op eten. Rick heeft zijn ervaring opgedaan bij gerenommeerde restaurants zoals: Restaurant Lute, Restaurant de Hoefslag en Restaurant Simple. Sinds jongs af aan is onze chef gefascineerd door eten en alles wat hiermee te maken heeft. De smaken, kleuren en geuren zijn oneindig. Smaak, creativiteit en onvoorwaardelijke gastvrijheid staan voor hem voorop. Dit zijn dan ook de kernwaarden van zijn keuken. De kookstijl die hij met zijn brigade neerzet is modern, eigenwijs en zonder regels, maar met veel emotie en gevoel. Lekker eten, daar draait het om en dat willen wij hier uitstralen. Aan tafel staat Amit Singh, een jonge Maître/Sommelier met een frisse blik op gastronomie. Amit is opgegroeid in de horeca en koos ervoor om zijn stappen verder te zetten in fine dining. Een van zijn leerzaamste opleidingen was ‘Gastronomisch Sommelier’ die gegeven wordt door smaakprofessor Peter Klosse, voor Amit een echt icoon in de Nederlandse Gastronomie. Samen met de rest van het team zorgt hij ervoor dat iedere gast een onvergetelijke avond heeft, geniet van een goed glas wijn in combinatie met de hoogstaande gerechten uit de keuken. In 1959 is het fort overgedragen aan de gemeente en diende het als wijnfort waar de vaten in de kelder gebotteld werden. Hier zijn nog veel sporen en antieke machines van achtergelaten die met trots gepresenteerd worden in het restaurant. Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het fort in verschillende ‘kamers’ met een lounge, wijnkamer en de keuken. De kelder van het fort heeft dezelfde omvang als de begane grond waar mooie wijnschatten zijn te vinden. Ook hebben wij een terras, gelegen aan het water en een prachtige eikenboom. Een heerlijke plek om te genieten van een uitgebreid diner op een mooie zomerdag.