Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 588 mensen zeggen over De Saffraan
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gisteravond met 4 personen in het kader van de restaurantweek heerlijk gegeten bij de Saffraan. Origineel, goed op elkaar afgestemde smaken, verrassende amuses. Goede en informele sfeer, in tegenstelling tot veel andere restaurants in het topsegment. Meer dan voldoende gegeten, eerdere reacties over te kleine portie...
Lees hele reviewGisteravond met 4 personen in het kader van de restaurantweek heerlijk gegeten bij de Saffraan. Origineel, goed op elkaar afgestemde smaken, verrassende amuses. Goede en informele sfeer, in tegenstelling tot veel andere restaurants in het topsegment. Meer dan voldoende gegeten, eerdere reacties over te kleine porties hebben wij niet herkent, maar we hadden wel een tussengerecht en kaas extra besteld. De bediening kan iets attenter zijn op extra drankjes, bij de kaas werd ons niet gevraagd of we wellicht iets van een port o.i.d. erbij wilden. Maar dat is een heel miniscuul minpuntje bij een verder perfecte avond.
De locatie is natuurlijk spectavulair en byzonder. Aan de buitenkant is niet te zien hoe prachtig het restaurant van binnen is.
Het eten was gedurfd en lekker.
We hadden 3 gangenmenu aangevuld met een tussengerecht en een kaasplankje. Natuurlijk ook een bijpassend wijnarrangement. De gerechten opgediend als ware k...
De locatie is natuurlijk spectavulair en byzonder. Aan de buitenkant is niet te zien hoe prachtig het restaurant van binnen is.
Het eten was gedurfd en lekker.
We hadden 3 gangenmenu aangevuld met een tussengerecht en een kaasplankje. Natuurlijk ook een bijpassend wijnarrangement. De gerechten opgediend als ware kunst. BEhalve kaasplankje waren alle gerechten lekker. Het allerlekkerst kalfsvlees met aardappel. Inmiddels al veel vergelijksmateriaal ook met 2 sterren restaurant. Het wijnarrangement lekker maar niet byzonder en zelf zou ik niet beknibbelen op brood.
Ontvangst vriendelijk. Amuses veelvuldig, alles tezamen één eetlepel(tje). Opgedist in mallotige vormen als soep uit een reageerbuisje. Vier broodjes, helaas koud, met olijfolie dempen enigszins ons hongergevoel. Ze worden niet meer aangevuld. Er volgt een opeenvolging van wilde smaakvariaties, bijv zwarte olijf met...
Lees hele reviewOntvangst vriendelijk. Amuses veelvuldig, alles tezamen één eetlepel(tje). Opgedist in mallotige vormen als soep uit een reageerbuisje. Vier broodjes, helaas koud, met olijfolie dempen enigszins ons hongergevoel. Ze worden niet meer aangevuld. Er volgt een opeenvolging van wilde smaakvariaties, bijv zwarte olijf met aardbeiensap. Nogal eens veel citroen enz.. Kortom er werd een menu geserveerd dat domweg geen correcte opbouw vertoonde. De omvang van de totale hoeveelheid voedsel overschreed de vijf normale happen niet. Het hoofdgerecht werd geflankeerd door pasta ter grootte van een twee Euro muntstuk. Groenten hebben we helaas niet aangetroffen. Het was een etentje in de 'beste' nouvelle cuisine tradities uit de jaren 70. Ofwel de keizer had toch geen kleren aan. Totale rekening bedroeg omdat we ons zeer terughoudend hadden opgesteld slechts € 105. De bazin hield het voor gezien met gasten die zich vervolgens niet zo echt meer te gast voelden. De Saffraan kookt snobistisch en zal door ons dus niet kunnen worden aanbevolen, een teleurstelling.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amersfoort e.o.
Over De Saffraan
Keuken: Frans
Welkom aan boord bij Restaurant De Saffraan te Amersfoort!
In dit restaurant is het keuken team elke dag bezig met het verder ontwikkelen van smaken, bereidingstemperaturen, texturen en het perfectioneren van de gerechten.
Wijn - spijscombinaties van De Saffraan zijn geïnspireerd op de internationale keuken. De gerechten worden met uiterste zorg en passie voor jou samengesteld met verse ingrediënten, kruiden en gerechten uit het warme zuiden. Het interieur is een combinatie van comfortabel eigentijds design. Verse producten van hoge kwaliteit zijn de basis en daar voegt het team van De Saffraan nog een flinke dosis creativiteit en vakmanschap aan toe.