Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Tijdens de restaurantweek Jeunes Restaurateurs voor het eerst bij ML gegeten. We hadden ons er enorm op verheugd maar uiteindelijk is het ons erg tegengevallen. Het eten was goed, lekkere en spannende gerechtjes die met veel zorg bereid en opgemaakt waren. Niets op aan te merken. De bediening had z'n avond niet en h...
Lees hele reviewTijdens de restaurantweek Jeunes Restaurateurs voor het eerst bij ML gegeten. We hadden ons er enorm op verheugd maar uiteindelijk is het ons erg tegengevallen. Het eten was goed, lekkere en spannende gerechtjes die met veel zorg bereid en opgemaakt waren. Niets op aan te merken. De bediening had z'n avond niet en helaas heeft dat onze beleving van de avond enorm beïnvloed. Gehaast en ongeïnteresseerd werden alle gerechten op tafel gezet. Er leek een ruzie uitgevochten te worden tussen de bediening waar iedereen van mee kon genieten. Jammer, ik denk niet dat wij nog terugkomen. Daarnaast zij de prijzen van de dranken niet in verhouding. Een fles prosecco voor 55 euro, die de volgende dag op een (NB) festival voor 21,50 verkocht wordt is buiten proportie. Daarnaast werd slordig omgegaan met het schenken van het water, een laagje weggooien is niet nodig.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.