Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Wat 122 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitstekend gegeten gisteren bij ML in Haarlem.
We zijn de hele avond verwend met verrukkelijke amuses ( ook bij het dessert kwamen amuses ! ) , er werd wat betreft de samenstelling van de gerechten niet op een dubbeltje gekeken. Vooraf verse King Crab en als hoofdgerecht supermalse kalfshaas perfect gebakken met ...
Uitstekend gegeten gisteren bij ML in Haarlem.
We zijn de hele avond verwend met verrukkelijke amuses ( ook bij het dessert kwamen amuses ! ) , er werd wat betreft de samenstelling van de gerechten niet op een dubbeltje gekeken. Vooraf verse King Crab en als hoofdgerecht supermalse kalfshaas perfect gebakken met een krokant laagje. Vlotte en attente bediening. De rode huiswijn was goed, de witte huiswijn ( een Sauvingnon Blanc) viel wat tegen. Een sterwaardig restaurant en een aanwinst voor de stad Haarlem.
Echt een geweldige avond gehad!
Aan alles was gedacht.
Wij hebben gister bij dit restaurant heerlijk gegeten. Elk gerecht was weer een ware ontdekkingsreis qua verschillende smaken. De gerechten werden mooi opgediend. De amuses vooraf en het pre-dessert waren een leuke verrassing die 4 gangen diner helemaal compleet maken. Zo is de restaurantweek bedoeld ik heb kennis gemaakt met ML en ben zo enthousiast dat ik hier zeker vaker ga eten.
Eten was redelijk te noemen, maar dit werd overschaduwd door de hele slechte service van het personeel. Slechte en onplezierige bediening ... het had onze avond wel verpest helaas ...
Een herhaling zit er voor ons niet in ...
Gewoon uitstekend!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.