Zon, strand, zee en 9 restaurants met de Nationale Restaurant Week!

Geschreven door Marc
Gepubliceerd op 06 september 2023 • Leesduur 5 minuten

Yes, de Nationale Restaurant Week is weer begonnen! Deze editie kun je bij meer dan 600 (!) restaurants terecht voor een heerlijke lunch of diner. En met deze temperaturen geniet je extra lekker van je maaltijd op het zonovergoten terras. En hoe lekker is dat met een bezoekje aan het strand? Ook deze editie van de Nationale Restaurant Week doen vele restaurants mee op of nabij het Hollandse strand. Wij nemen je graag mee op een vogelvlucht langs alle deelnemers met restaurant in het zand.

Spring naar

C'est la Vie Wine & Dine in Huisduinen

We beginnen in het uiterste puntje van het Noord-Hollandse vasteland aan de stranden van Huisduinen bij C'est la Vie Wine & Dine! In de schaduw van de welbekende vuurtoren de Lange Jaap tref je het trendy en stijlvol ingerichte restaurant met een fenomenaal uitzicht over de Noordzee. C'est la Vie Wine & Dine werkt dagelijks met dagverse lokale ingrediënten om verrassende smaakcombinaties te creëren met als resultaat dat je op chique wijze in de watten wordt gelegd. De zonsondergang over het prachtige strand kun je haast niet beter zien dan bij C'est la Vie Wine & Dine onder genot van een 5-gangen diner. Alleen de Lange Jaap treft het natuurlijk nog beter!


Brass Kaatje in Egmond aan Zee

Op loopafstand van het gezellige strand van Egmond aan Zee kun je bij Brass Kaatje terecht voor een smakelijke lunch of voortreffelijk diner. Het altijd gezellige Egmond aan Zee staat bekend als een van de bekendste badplaatsen van het land. Bij Brass Kaatje heten ze jou meer dan welkom met een sfeervolle ambiance en echte huiselijke sfeer. Bij Brass Kaatje staat het streven naar topkwaliteit centraal, en daarom maken ze gebruik van heerlijke lokale biologische producten. Proef het zelf na je heerlijke stranddag!


Brasserie ZiN in Zandvoort

Door naar het andere en laatste strand van Noord-Holland: Brasserie ZiN in het welbekende Zandvoort. Het hippe restaurant staat bekend om haar traditionele receptuur met een eigentijdse touch. Op loopafstand van het treinstation en het strand is dit de ideale uitvalsbasis om heerlijk bij te komen na je bezoekje aan het strand en om jezelf in de watten te leggen met een fenomenaal 3- of 4-gangen Chef’s diner. Bij Brasserie ZiN hebben ze er zin in, jij ook?


Casa Cara in Katwijk aan Zee

Een bezoek aan het strand van Katwijk aan Zee en daarna genieten van de meest heerlijke en smaakvolle gerechten aan het adres van Casa Cara. Casa Cara is een begrip in Katwijk en omstreken waar je terecht kunt voor een heerlijk 4-gangen Shared Dining menu met aperitief met aperitief en een avond vol belevenis. Het restaurant is op steenworp afstand van het ‘Kattukse’ strand en een unieke parkeergarage onder de duinen aan het strand. Een dagje strand met een dorps karakter maar waar je heerlijk kunt genieten van de stralende zon en heerlijke temperaturen.


Beachclub Zeezicht op Scheveningen

Met zicht op zee en de welbekende pier met het reuzenrad doet Beachclub Zeezicht de naam eer aan. Zoals Scheveningers zelf zeggen ben je niet in Scheveningen maar op Scheveningen. Het meest bekende strand trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland en er is genoeg te beleven op het strand en de boulevard. De beachclub heeft een ruim terras waar je als zonaanbidder prima aan je tintje toe komt. Behalve het terras staat Zeezicht ook bekend om haar heerlijke visgerechten. Trek gekregen? Schuif aan bij Beachclub Zeezicht voor een 3-gangen Chef's Keuzemenu!


Strandpaviljoen Noord Noord West in Hoek van Holland

Lekker en gezellig, dat is het motto van Strandpaviljoen Noord Noord West aan het strand van Hoek van Holland. Met het gloednieuwe metrostation Hoek van Holland Strand ben je binnen een mum van tijd op het strand en tref je zo het strandpaviljoen aan. Noord Noord West staat bekend om haar gezellige en zonovergoten terras met een prachtig uitzicht over het strand en al wat over de Noordzee vaart. Een strandpaviljoen op unieke locatie met lekkere gerechten, bezoek en proef het 3-gangen Chef's Keuzemenu!


Het Badpaviljoen in Domburg

Zeg je zee dan zeg je Zeeland en zeg je strand dan zeg je: Het Badpaviljoen in Domburg! Bezegeld met een koksmuts van de gerenommeerde Gault&Millau gids kun je luxueus dineren in een fraai pand op de wilderige duinen. Met een geweldig uitzicht over het strand proef je hier de meest heerlijke vis -en zeevruchten uit de Noordzee en de Zeeuwse wateren. Na een ontspannend dagje strand en een frisse duik is Het Badpaviljoen dé plek om bij te komen en te genieten van een 3-gangen Gault&Millau diner.


Breskens aan Zee in Breskens

Breskens aan Zee is de keuken aan het water van het Zeeuwse Breskens. Gelegen nabij de karakteristieke vissershaven kun je heerlijk vertoeven bij dit strandpaviljoen. Vanaf het paviljoen heb je een prachtig uitzicht over het water en de veerboot die af en aan vaart. Het strandpaviljoen heeft in 2015 de prijs gewonnen voor beste strandpaviljoen van Zeeland. Met een 3-gangen Chef’s Keuzemenu geniet je van alles wat de zee én Zeeland te bieden heeft!


AIRrepublic* in Cadzand

Waar we begonnen in het uiterste van Noord-Holland eindigen we bij het uiterste strand van het zuiden: paviljoen AIRrepublic* in het Zeeuwse Cadzand. AIRrepublic* is bekroond met een befaamde Michelinster en beschikt over een prachtig uitzicht over de glooiende duinen en de robuuste golven van de Noordzee. Daarbij eet je hier ook de (Michelin) sterren van de hemel met gerechten van het hoogste niveau. Het menu is geïnspireerd door al het beste wat de Noordzee te bieden heeft en veranderd mee met de seizoenen. Met een 4-gangen Michelin diner schuif je al voordelig aan bij dit Michelinrestaurant tijdens de Nationale Restaurant Week!


Trek gekregen in een voordelig menu?

Strandlaken check? Parasol check? Zonnebrand check? Lunch of diner...? Vink je lunch of diner af met een reservering bij een van bovenstaande restaurants en paviljoens. Al deze restaurants bieden een voordelige lunch of diner aan met de Nationale Restaurant Week. Klik simpelweg op de kopjes en je komt direct terecht op de restaurantpagina terecht waar je jouw (zonovergoten) tafeltje kunt reserveren. Met deze lekkere temperaturen in het vooruitzicht en een voordelig menu maakt jouw stranddagje helemaal compleet!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden