Cheers: 7 verrukkelijke wijnbarren om te proosten

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

Soms wil je gewoon dat een middag of avond in het teken staat van wijn. Per fles of glas en natuurlijk onder de bezielende leiding van iets smakelijks te eten. Nederland heeft waanzinnige wijnrestaurants en wijnbarren in huis en deze zeven zijn zeker het bezoeken waard.

Spring naar

1. Alex+Pinard in Amsterdam

Voor dit adres duik je niet het centrum van de hoofdstad in, maar wijk je af naar de gezellige Dapperstraat in Oost. Bij Alex+Pinard tref je vooral natuurwijnen en de gerechten op de menukaart zijn al net zo puur. Geen gedoe, gewoon goed eten en drinken zoals het hoort.

2. Wijnbar Merlot in Amersfoort

Amersfoort is een aanrader als je even geen zin hebt in de gebruikelijke steden. Het is origineel, net als Wijnbar Merlot. Ze geven onderdak aan meer dan 100 wijnen, die je natuurlijk stuk voor stuk mag proeven. Wel even een Proef Menu bestellen, want Merlot hoort bij de top 25 beste wijnrestaurants van ons land.

3. Vineum in Rotterdam

Aan de levendige Eendrachtsweg in Rotterdam tref je Vineum, het is een restaurant met wijnbarfunctie. In de tuin geniet je van de lekkerste wijnen onder de wijnranken. Dichterbij de bron kom je bijna niet. En we nemen het je niet kwalijk als je na de wijnen nog een tagliatelle met truffel toe neemt.

4. Proeflokaal 1574 in Leiden

Als je ook wel bekend staat als de wijnhuiskamer van Leiden, dan is het een bezoek van de wijnliefhebber waard. Het lokaal is letterlijk tot het plafond toe gevuld met wijn. Bestel een mooie plank, fles wijn en het is urenlang genieten.

5. ZafVino in Arnhem

Het zit ‘m zelfs al in de naam, bij het Italiaanse restaurant ZafVino in Arnhem ademen ze bijna wijn. De klassieke keuken uit Italia wordt gecombineerd met wijnen die een perfetto match zijn. En Arnhem is leuk, dus het tripje waard als je niet toevallig in de buurt woont.

6. Wijnbar Bruut in Enschede

Bij BRUUT is waar culinair de wijn ontmoet. Het interieur is cool, de menukaart is origineel en de wijnen zijn verrukkelijk. Een high wine voor jezelf en je gezelschap is één van de betere keuzes die je bij BRUUT kunt maken, want de wijnen komen onder begeleiding van kleine, verfijnde gerechten. Eet smakelijk én proost.

7. Meesters in Wijn in Maastricht

Een wijnbar en wijnwinkel in één, laat het maar aan de Maastrichtenaren om deze twee te combineren. Bij de meesters beleef je de wijn. Ze hebben niet alleen de high wine, maar ook een wine flight voor als je een specifieke voorkeur in wijnen hebt. Over nagedacht dus, net als over alle 469 (!) wijnen die per glas te bestellen zijn.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden