Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

Cheers: 7 verrukkelijke wijnbarren om te proosten

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

Soms wil je gewoon dat een middag of avond in het teken staat van wijn. Per fles of glas en natuurlijk onder de bezielende leiding van iets smakelijks te eten. Nederland heeft waanzinnige wijnrestaurants en wijnbarren in huis en deze zeven zijn zeker het bezoeken waard.

Spring naar

1. Alex+Pinard in Amsterdam

Voor dit adres duik je niet het centrum van de hoofdstad in, maar wijk je af naar de gezellige Dapperstraat in Oost. Bij Alex+Pinard tref je vooral natuurwijnen en de gerechten op de menukaart zijn al net zo puur. Geen gedoe, gewoon goed eten en drinken zoals het hoort.

2. Wijnbar Merlot in Amersfoort

Amersfoort is een aanrader als je even geen zin hebt in de gebruikelijke steden. Het is origineel, net als Wijnbar Merlot. Ze geven onderdak aan meer dan 100 wijnen, die je natuurlijk stuk voor stuk mag proeven. Wel even een Proef Menu bestellen, want Merlot hoort bij de top 25 beste wijnrestaurants van ons land.

3. Vineum in Rotterdam

Aan de levendige Eendrachtsweg in Rotterdam tref je Vineum, het is een restaurant met wijnbarfunctie. In de tuin geniet je van de lekkerste wijnen onder de wijnranken. Dichterbij de bron kom je bijna niet. En we nemen het je niet kwalijk als je na de wijnen nog een tagliatelle met truffel toe neemt.

4. Proeflokaal 1574 in Leiden

Als je ook wel bekend staat als de wijnhuiskamer van Leiden, dan is het een bezoek van de wijnliefhebber waard. Het lokaal is letterlijk tot het plafond toe gevuld met wijn. Bestel een mooie plank, fles wijn en het is urenlang genieten.

5. ZafVino in Arnhem

Het zit ‘m zelfs al in de naam, bij het Italiaanse restaurant ZafVino in Arnhem ademen ze bijna wijn. De klassieke keuken uit Italia wordt gecombineerd met wijnen die een perfetto match zijn. En Arnhem is leuk, dus het tripje waard als je niet toevallig in de buurt woont.

6. Wijnbar Bruut in Enschede

Bij BRUUT is waar culinair de wijn ontmoet. Het interieur is cool, de menukaart is origineel en de wijnen zijn verrukkelijk. Een high wine voor jezelf en je gezelschap is één van de betere keuzes die je bij BRUUT kunt maken, want de wijnen komen onder begeleiding van kleine, verfijnde gerechten. Eet smakelijk én proost.

7. Meesters in Wijn in Maastricht

Een wijnbar en wijnwinkel in één, laat het maar aan de Maastrichtenaren om deze twee te combineren. Bij de meesters beleef je de wijn. Ze hebben niet alleen de high wine, maar ook een wine flight voor als je een specifieke voorkeur in wijnen hebt. Over nagedacht dus, net als over alle 469 (!) wijnen die per glas te bestellen zijn.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden