10 te gekke terrassen in Nederland

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 09 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

Met ruim twintig graden op de thermometer is het tijd om de fijnste terrassen in Nederland uit te spelen. Lekker lummelen en loungen aan het water, uren lunchen in het bos of toch liever een borrel met uitzicht vanaf een dakterras? Dit zijn de plekken waar je met mooi weer wilt zijn.

Spring naar

1. Waterkant in Amsterdam

Misschien wel het meest geliefde terras van onze hoofdstad, want je hebt er tot ver in de avond nog zon. Schuif lekker aan één van de picknicktafels of zoek een plaatsje aan – uiteraard – de waterkant. IJ-biertje erbij en klaar ben je.

2. Soia in Utrecht

Met mooi weer wil je naar het terras óf naar het strand. Hoe fijn is het als je die twee kunt combineren? Bij Soia zit je letterlijk met je tenen in het zand en heb je alle versnaperingen binnen handbereik. Misschien gaat de barbecue aan het einde van de middag nog wel aan, dat is pas echt zomer.

3. Ocean Wine Bar op de SS Rotterdam

Een terras zoals dat van de SS Rotterdam vind je niet snel. Je proeft flink wat Rotterdam, een stukje historie, maar natuurlijk ook gewoon heel veel lekkers dat rechtstreeks uit de wijnbar komt. Alles van de menukaart komt uit restaurant Club Room, dat haar strepen in het Rotterdamse heeft verdiend.

4. Opoe Sientje in Nijmegen

In de schaduw van de Waalbrug ligt het schip Opoe Sientje met het heerlijke terras van Het Ruim. Bij Opoe Sientje voelt het als een festival met uitzicht op de Waal. Dit is misschien wel de lekkerste stek van Nijmegen.

5. Proefverlof in Leeuwarden

Eten in een voormalige gevangenis, dat is pas gevaarlijk lekker. Je hoeft gelukkig niet binnen te zitten, want ze hebben een waanzinnig terras om in vrijheid van te genieten. Extra fijn als je vegan eet: bij Proefverlof hebben ze een vegan kaart on the side. Wat je ook bestelt, het uitzicht over het water is in ieder geval alvast heerlijk om mee te beginnen.

6. Restaurant AIM in Loosdrecht

Pal aan de Loosdrechtse Plassen ligt restaurant AIM. Dit restaurant heeft een terras waar je opnieuw en opnieuw en opnieuw neer wilt strijken. Dat is deels de schuld van chef-kok Wessel Ruijmgaart die allerlei lekkers uit de keuken tovert en het komt deels door het uitzicht dat nooit verveelt.

7. Floor17 in Amsterdam

Bij Floor17 op het terras ga je letterlijk through the roof. Vanaf 85 meter hoogte heb je een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. Je kunt kiezen tussen een smakelijke cocktail of uitgebreid dineren, het is maar net wat je wil. Extra lekker: het is de eerste drie uur gratis parkeren in de parkeergarage.

8. Villa Heidetuin in Bergen op Zoom

Afzakken naar het zuiden is altijd een goed idee. Sla daarbij zeker het terras van Villa Heidetuin in Bergen op Zoom niet over. Het ligt op Landgoed Lievensberg, dat niet voor niets geliefd is om een wandeling te maken. Schuif aan in de riante tuin, waar je voor high tea, borrel, lunch en diner terecht kunt.

9. Cabillaud in Venlo

Voor borrelen op een rooftop hoef je heus niet af te zakken naar Amsterdam, want het kan ook gewoon in Venlo. Of nou ja, gewoon-gewoon. In dit geval bedoelen we het Scheuten-terras, dat weer hoort bij Restaurant Cabillaud. En dit staat niet voor niks tot ver buiten Limburg bekend.

10. Theetuin ’t Einde in Zuiderwoude

Met de geblokte kleedjes op tafel, in de schaduw van de grote boom in de theetuin is het genieten bij ’t Einde. En natuurlijk is in een theetuin de high tea een aanrader, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden