Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

10x de lekkerste restaurants aan de kust

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 12 mei 2021 • Leesduur 2 minuten

De Nederlandse kust is maar liefst 450 strekkende kilometer en dat betekent: ruimte genoeg voor fijne restaurants. Als je van noord naar zuid een roadtrip maakt, dan kom je in ieder geval deze fijne restaurants aan de kust tegen.

Spring naar

1. 't Havenmantsje in Harlingen

De kustplaats waar je de boot richting de Waddeneilanden pakt is zelf ook een bezoek waard en dan vooral restaurant ’t Havenmantsje. Met zicht op de Oude Buitenhaven eet je bij chefkok Marco Poldervaart rechtstreeks uit zee, maar zoals hij het zelf zegt: met eerbied voor de omgeving.

2. Hotel Merlet in Schoorl

Dit is typisch zo’n adres waarbij je nooit meer naar huis wilt en dat hoeft ook niet. Bij Merlet kun je gewoon blijven slapen in het hotel. Je eet met uitzicht op de duinen en Schoorlse weide. Wat dacht je van een tartaar van zeebaars of afsluiten met witte chocolade monchou-taart?

3. Restaurant Comer in Egmond

Wil je de zon zien zakken in de zee tijdens je diner? Ga dan uit eten bij restaurant Comer. Vanaf het balkon kijk je zo door de duinen op het strand. Al is het moeilijk je ogen van het bord te houden, want die chateaubriand van The Basterd of Schotse Zalm met Beurre Blanc zijn ook behoorlijke blikvangers.

4. Restaurant N.A.P in Bloemendaal

Na een flinke wandeling in Nationaal Park Zuid-Kennemerland of een dagje strand is het fijn neerstrijken bij N.A.P. Het restaurant hanteert het Normaal Amsterdams Peil in gastvrijheid, service en eten. Wat je zeker bij die burrata of oesters proeft.

5. De Bokkedoorns**

De Bokkedoorns is een begrip, niet gek als je bedenkt dat het restaurant twee sterren op zak heeft. Het team bedrijft culinaire topsport in de duinen van Overveen, zoals ze zelf zeggen. Dit is er één die je niet over mag slaan. Zelfs Michelin zegt het.

6. Brasserie ZiN

Zin in Zandvoort? Logisch, want het is heerlijk aanschuiven bij Brasserie ZiN. Sowieso is het strand van Zandvoort een must als je van Noord naar Zuid afzakt. Even lekker naar het strand en dan door naar ZiN om de inwendige mens te verzorgen. Je krijgt klassiekers op tafel, maar stuk voor stuk met een eigen touch.

7. Latour*

Laat het maar aan Hotel Huis ter Duin over om het allerbeste restaurant onderdak te bieden. Latour* staat garant voor goed eten, bekroond eten door Michelin zelfs. Meestergastheer Stan Kerkckhoffs en chef de cuisine Marcel van Lier halen alles uit kast en keuken voor een gastronomische avond.

8. Brasserie Het Gouden Kalf

Met uitzicht op de bedrijvigheid in de haven van Scheveningen eten op het gezelligste terras bij een heerlijk restaurant? Boek maar alvast een tafeltje bij Het Gouden Kalf in Scheveningen. Daar waar de menukaart elke maand wisselt en je dus genoeg redenen hebt om terug te komen.

9. Inter Scaldes*** in Kruiningen

Drie, we herhalen drie Michelinsterren. Inter Scaldes in Kruiningen heeft het. Dineren bij Jannis en Claudia Brevet is een culinaire beleving an sich. Ga naar Kruiningen en laat het specialiteitenmenu maar gewoon gebeuren. Je eet zoals je nog nooit gegeten heb

10. Pure C** in Cadzand Bad

Nog zo’n verrukkelijk adres aan zee in Zeeland. Dit is waar je de visie van chefkoks Sergio en Syrco op je bord krijgt. Het mooie Pure C ligt pal aan het strand en na een lange avond tafelen kun je ook nog blijven logeren in het hotel.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden