Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

De 5 lekkerste restaurants met terras in Amsterdam

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 26 april 2021 • Leesduur 1 minuten

Die eerste voorjaarswarmte op je gezicht, een tafeltje uit de wind in de zon, een goed glas in de hand en het diner nuttigen als lunch. Dit is waar we ons al weken op verheugen. In de agenda staat een grote cirkel rond 28 april om 12:00 uur, de eerste uren op het terras zijn alvast geboekt. Omdat het vast lastig kiezen is na zo’n lange tijd zonder te moeten stellen, presenteren we je de 5 fijnste terrasopties in Amsterdam. Nog handiger: aan elk stadsdeel is gedacht.

Spring naar

1. Eindeloos tafelen bij Bar Kantoor in West

Dit is precies zo’n plek waar je het liefst de hele dag wilt blijven. Het heerlijke terras van Bar Kantoor ligt pal aan het Westerpark en heeft alles in huis om te borrelen of juist een middag lang te dineren.

2. Een stukje Italië bij Insieme op Zuid

Insieme is dubbel de fun, want het terras is natuurlijk open maar door het bellissima eten waan je je eventjes in Italië. Klinkt als de perfecte locatie toch? Een middag genieten van Italië, maar dan gewoon in Amsterdam-Zuid. Nu al zin in om die huisgemaakte focaccia in de burrata te dippen.

3. Aan tafel op de binnenplaats van Bridges in het Centrum

Pal aan de Oudezijds Voorburgwal, maar wel verborgen op een charmante binnenplaats. Het terras van Bridges is het geheim van het centrum van Amsterdam. De keuken is lang zo geheim niet. Gelukkig maar. Wat dacht je van asperges met ceviche van zeebaars? Juist, reserveren maar.

4. Uitzicht op het IJ bij Hangar in Noord

Niks zo zomers als een terras aan het water met uitzicht op de overvarende pontjes. Voor een voorschot op die zomer ben je bij Hangar in Amsterdam-Noord aan het juiste adres. Met om te beginnen die waanzinnige vitello en dan door met een Dorade en je zou af kunnen sluiten met een Eton Mess.

5. Op reis bij Nomads in Oost

Een wereldreis, maar dan vanaf je tafel in Amsterdam-Oost. Bij Nomads kan het gewoon. Proef het echte Vietnam op je bord, met invloeden uit China, Japan en Frankrijk. Ooit wel eens gestoomde vis in bananenblad geprobeerd? Dat wordt dan tijd.

Om 18:00 uur sluiten de terrassen en schakelen de restaurants weer over op take-away, dus alles is afhankelijk van je timemanagement deze dagen. Extra vroeg beginnen met je werk of studie, rond de lunch een hele lange break inroosteren en daarna gewoon tot ’s avonds doorwerken, want dan is de boel toch weer dicht. Wel even iets lekkers to go meenemen voor thuis natuurlijk.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden