De 5 lekkerste restaurants met terras in Amsterdam

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 26 april 2021 • Leesduur 1 minuten

Die eerste voorjaarswarmte op je gezicht, een tafeltje uit de wind in de zon, een goed glas in de hand en het diner nuttigen als lunch. Dit is waar we ons al weken op verheugen. In de agenda staat een grote cirkel rond 28 april om 12:00 uur, de eerste uren op het terras zijn alvast geboekt. Omdat het vast lastig kiezen is na zo’n lange tijd zonder te moeten stellen, presenteren we je de 5 fijnste terrasopties in Amsterdam. Nog handiger: aan elk stadsdeel is gedacht.

Spring naar

1. Eindeloos tafelen bij Bar Kantoor in West

Dit is precies zo’n plek waar je het liefst de hele dag wilt blijven. Het heerlijke terras van Bar Kantoor ligt pal aan het Westerpark en heeft alles in huis om te borrelen of juist een middag lang te dineren.

2. Een stukje Italië bij Insieme op Zuid

Insieme is dubbel de fun, want het terras is natuurlijk open maar door het bellissima eten waan je je eventjes in Italië. Klinkt als de perfecte locatie toch? Een middag genieten van Italië, maar dan gewoon in Amsterdam-Zuid. Nu al zin in om die huisgemaakte focaccia in de burrata te dippen.

3. Aan tafel op de binnenplaats van Bridges in het Centrum

Pal aan de Oudezijds Voorburgwal, maar wel verborgen op een charmante binnenplaats. Het terras van Bridges is het geheim van het centrum van Amsterdam. De keuken is lang zo geheim niet. Gelukkig maar. Wat dacht je van asperges met ceviche van zeebaars? Juist, reserveren maar.

4. Uitzicht op het IJ bij Hangar in Noord

Niks zo zomers als een terras aan het water met uitzicht op de overvarende pontjes. Voor een voorschot op die zomer ben je bij Hangar in Amsterdam-Noord aan het juiste adres. Met om te beginnen die waanzinnige vitello en dan door met een Dorade en je zou af kunnen sluiten met een Eton Mess.

5. Op reis bij Nomads in Oost

Een wereldreis, maar dan vanaf je tafel in Amsterdam-Oost. Bij Nomads kan het gewoon. Proef het echte Vietnam op je bord, met invloeden uit China, Japan en Frankrijk. Ooit wel eens gestoomde vis in bananenblad geprobeerd? Dat wordt dan tijd.

Om 18:00 uur sluiten de terrassen en schakelen de restaurants weer over op take-away, dus alles is afhankelijk van je timemanagement deze dagen. Extra vroeg beginnen met je werk of studie, rond de lunch een hele lange break inroosteren en daarna gewoon tot ’s avonds doorwerken, want dan is de boel toch weer dicht. Wel even iets lekkers to go meenemen voor thuis natuurlijk.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden