Winteractiviteiten Amsterdam

Geschreven door Kim - Diningcity
Gepubliceerd op 08 december 2023 • Leesduur 4 minuten

Tijdens het winterseizoen transformeert Amsterdam tot een charmante en sprookjesachtige stad. Wij van Diningcity hebben een reeks winterse activiteiten voor jou samengesteld om deze koude maar vooral ook gezellige tijd door te komen!
• Amsterdam Light Festival (30 november tot 21 januari 2024)
• Amsterdam Winterparadijs bij Rai Amsterdam (15 december 2023 tot 1 januari 2024)
• Geniet van de feestelijke kerstdecoraties bij de Bijenkorf
• Trakteer jezelf op een warme chocolade
• Geniet van de vele winter menu's en deals die de bij ons aangesloten restaurants je te bieden hebben (Inspiratie nodig? Wij hebben enkele smakelijke suggesties!)
• Nationale tulp dag (Derde zaterdag in januari)
• Loop of vaar langs de knusse kanalen van Amsterdam

Spring naar

De betoverende winterse charme van Amsterdam

Ieder jaar steelt Amsterdam de titel van de 'Stad van het Licht' van Parijs met zijn jaarlijkse Amsterdam Light Festival. Bij elke editie is er een nieuw thema, dit jaar ligt de focus op kunstmatige intelligentie en technologie. Al wandelend ontdek je inspirerende lichtkunstwerken, tegen het decor van winters Amsterdam. Trek een stevig paar schoenen en een warme jas aan en ga op pad! Liever niet lopen? Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf de iconische Amsterdamse grachten, stap aan boord van een overdekte, verwarmde rondvaartboot en ervaar de lichtkunstwerken op de kades en in het water. (De lichten staan ma t/m wo aan van 17-22u, do t/m zo van 17-23u. Voor meer informatie check de website Amsterdam Light Festival

Tip! Combineer je wandeling of rondvaart met een overheerlijk en voordelig diner bij een van de bij ons aangesloten restaurants. Reserveer nu jouw tafeltje op Diningcity

Wil je de kerstsfeer nog intenser beleven?

Het Amsterdamse Winterparadijs is het grootste en gezelligste winterevenement van Nederland. Geniet van winterse hapjes en drankjes, unieke attracties, schaatsen en eindeloos veel ijspret. Dit jaar wordt opnieuw groots uitgepakt, met een feestelijk aanbod aan nieuwe attracties. Met als hoogtepunt het gloednieuwe Lichtjesparadijs ‘de eerste glinstering’. Ga op avontuur langs prachtige lichtsculpturen en duizenden fonkelende lichtjes. (De ultieme winterbeleving is dit jaar geopend van 14 t/m 30 december 2023, voor meer informatie check de website Het Amsterdamse Winter paradijs ).

Tip! Sluit je middag bij het Amsterdamse Winterparadijs af met een diner bij een van de bij ons aangesloten restaurants, reserveer nu jouw tafeltje op Diningcity

Sfeervolle lichtjes langs de Damrak en op de Dam

Ieder jaar luidt het Nederlandse warenhuis De Bijenkorf het begin van het feestseizoen in door de majestueuze gevel van de winkel te verlichten met honderdduizenden energiezuinige LED-lampjes. Het zorgt voor een prachtig schouwspel en vormt het perfecte decor voor de gigantische, volledig verlichte kerstboom op de Dam.
Het is een magische tijd in de stad, en niets is magischer dan wanneer de grachten verlicht worden. Maak een romantische wandeling langs de grachten en de Amstel om de ook met licht versierde grachten en verlichte bruggen te bewonderen.

Wat inspiratie nodig voor jouw volgende restaurantbezoek in Amsterdam?

Wat dacht je van een 3-gangen Chef’s menu inclusief glas cava voor €34,50,- in een prachtig oud pand aan het IJ nabij Amsterdam Centraal bij Grand Café 1884? De Chef-kok en zijn jonge en dynamische team staan dagelijks klaar om heerlijke en verse gerechten te bereiden. De focus ligt op vakmanschap en het gebruik van pure ingrediënten. Reserveer nu op Grand Cafe 1884

Toch liever een exclusieve SUPPER Cocktail ervaring bij de geheime cocktailbar van SUPPER intimate, ook dat is mogelijk! De ervaren mixologists van Supper hebben een menu samengesteld met verse ingrediënten en met als doel unieke smaakbelevingen te creëren die zeker in de smaak zullen vallen. Boek nu jouw SUPPER cocktail ervaring op SUPPER intimate

Of wat dacht je van een fantastisch 6-gangen diner voor €62,- of 10-gangen luxe menu voor €91,- bij Le Hollandais in de hipste wijk van Amsterdam, de Pijp. Ontdek Franse gerechten met een moderne twist en laat jezelf onderdompelen in de Franse gastronomie. Reserveer nu een tafeltje op Le Hollandais

Liever een overheerlijke lunch? Dan is Nomads misschien wel wat voor jou. Geniet nu van een 4-gangen lunch voor €37,40,- en ervaar een culinaire wereldreis waar passie en enthousiasme voor authentieke recepten en spannende producten zorgt. Nomads is gelegen in de Amsterdamse Oosterpoort, reserveer nu jouw lunch op Nomads

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden