Dit zijn dé nieuwe Michelin deelnemers aan Dining with the Stars 2023!
Dining with the Stars 2023 is in volle gang en je hebt nog tot en met 17 december de kans om bij een van de 200+ deelnemende sterren restaurants te dineren. Naast vertrouwde deelnemers verwelkomen we ook nieuwe toppers bij de deelnemende restaurants. Ontdek waarom een diner hier een must is!
Spring naar
- De Bloemenbeek in De Lutte
- Lars Amsterdam in Amsterdam
- De Swarte Ruijter in Holten
- Ron Gastrobar in Amsterdam
De Bloemenbeek in De Lutte
De Bloemenbeek, gelegen in De Lutte is onderscheiden met een Michelinster, combineert de klassieke Frans-mediterrane met de botanische gastronomie met de mooiste ingrediënten en seizoensproducten die het Twentse land voortbrengt. Het is beslist mogelijk dat er een hert door de uitgestrekte velden wandelt die dit landhuis omringen. Een etentje bij de Bloemenbeek gaat namelijk gepaard met een uitzicht over uitgestrekte groene weilanden. Neem zeker het aperitief in de gezellige salon alvorens door te stappen naar het stijlvolle restaurant. Het donkere tapijt, de glanzende lusters, de open haard, maak je op voor echte fine dining.
Wild van Twentse jagers, groenten van lokale boeren en een smaakmaker uit het verre oosten? Michel van Riswijk laat dergelijke puzzelstukken fijntjes in elkaar vloeien. De klassieke generositeit van een krachtige saus gaat hier hand in hand met een moderne crème. Je beleeft hier een onvergetelijk culinair tafelmoment.
Lars Amsterdam in Amsterdam
Aan de Danzigerkade in Amsterdam bevindt zich Lars Amsterdam. Met hun verfijnde, moderne Franse keuken zijn ze door de Michelin gids bekroond met één ster.
‘Fine food art’, zo luidt de culinaire belofte van chef Lars Scharp en gastvrouw Floor Wiggers. Een veelbelovende omschrijving die bord naar bord wordt waargemaakt. Dankzij Lars zijn beheersing van de Franse traditie geeft hij gerechten een creatieve schop onder de kont. Diepgaande sauzen en uitheemse technieken komen hier samen in moderne pareltjes. Gedetailleerd, met diverse smaak indrukken maar mooi in harmonie. Het design van dit ruim opgezette restaurant, aangevuld met een knap terras aan de haven, maakt jouw smaakervaring helemaal af.
De Swarte Ruijter in Holten
Een gezellig rietgedekte villa op de Holterberg, net aan de rand van Nationaal park 'De Sallanse Heuvelrug', biedt uitzicht op het omringende naaldbos. Bij De Swarte Ruijter staat de natuur centraal. Chef Erik de Mönnink haalt er dagelijks zijn inspiratie en stimuleert ook zijn creativiteit. Lokale producten zoals paddenstoelen, nagelhout en ree zijn de paradepaardjes van Chef De Mönnink zijn eigenzinnige keuken. Hij weet zijn gasten te boeien en creëert een fascinerend spektakel door te spelen met texturen gebaseerd op het seizoen. Hij blijft gasten verbazen met zijn opmerkelijke combinaties. Oftewel, de Swarte Ruijter is een ode aan de Sallandse grond!
Ron Gastrobar in Amsterdam
Bij Ron Gastrobar in Amsterdam komt de levendigheid van de metropool Amsterdam tot uitdrukking in verrukkelijke smaken.
Ron Blaauw, een ware culinaire meesterbrein, transformeerde zijn met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant in 2013 tot deze gastvrije gastrobar, met succes! In deze gastrobar is geen plaats voor franjes; in plaats daarvan vind je originele combinaties en uitgesproken smaken. Hier geniet je van vernuftige eenvoud: slim, verfijnd en gedurfd. Het is bijna onmogelijk om hier niet alles te willen proeven!