Restaurant State

8,7 (41 reviews)
98%
Free cancellation

Book your table now with free cancellation.

What 41 people say about Restaurant State

8.7 Based on 41 reviews. 98% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"dining with the stars"
6.7 Cuisine 7 | Service 7 | Atmosphere 6

Het eten was goed. Alleen begreep ik niet goed, wij hadden gereserveerd voor de actie "dining with the stars" dat wij een menukaart kregen met daarop "restaurantweek". De wijn stond op tafel in een wijnkoeler, maar na enige tijd werd de wijn toch minder fris wat de smaak van de wijn serieus beïnvloedde. Ook de koffi...

Read full review

Het eten was goed. Alleen begreep ik niet goed, wij hadden gereserveerd voor de actie "dining with the stars" dat wij een menukaart kregen met daarop "restaurantweek". De wijn stond op tafel in een wijnkoeler, maar na enige tijd werd de wijn toch minder fris wat de smaak van de wijn serieus beïnvloedde. Ook de koffie mocht iets sterker zijn, was flauw van smaak en licht van kleur. En nog een kleine tip, als het brood in het kommetje op is vraag dan of er misschien nog wat brood moet zijn, zeker bij een 5-gangen menu zijn 6 kleine stukjes niet overdreven.

Marlene Rijckaert at 25 September 2020
Verified

8.7 Cuisine 10 | Service 8 | Atmosphere 8

Heerlijk gegeten. Mooi wijnarrangement erbij. Super.

Trudie Spuesens at 25 September 2020
Verified

"Een leuke culinaire avond"
8.0 Cuisine 8 | Service 8 | Atmosphere 8

Na een prima ontvangst kregen we bij het aperitief gelijk de 1e van 4 amuses voorgeschoteld. Allemaal lekkere kleine hapjes, waarvan de tartelette van erwt, nashi peer en Italiaanse kruiden onze favoriete was. Inmiddels was er lekker knapperig brood met 2 soorten heerlijke boter op tafel gezet. Na het genieten van d...

Read full review

Na een prima ontvangst kregen we bij het aperitief gelijk de 1e van 4 amuses voorgeschoteld. Allemaal lekkere kleine hapjes, waarvan de tartelette van erwt, nashi peer en Italiaanse kruiden onze favoriete was. Inmiddels was er lekker knapperig brood met 2 soorten heerlijke boter op tafel gezet. Na het genieten van de amuses was het 5 gangen menu aan de beurt met als 1e gang zalmforel met zwarte walnoot, wortel, verjus en citroenmelisse. Een lekker gerecht, maar we misten een beetje een hartig accent in dit gerecht. Dat hartige overheerste een beetje in het 2e gerecht, de pata negra met vanille-ijs, aardpeer, dragon een rood hoorntjeswier. Voor ons waren de smaken te complex, maar onze vrienden vonden het heerlijk. Zo zie je maar weer dat smaken nu eenmaal verschillen.
Het 3e gerecht was zeer verrassend, nl Westerschelde zeebaars met spaghetti van koolraap, kokkelgarum, rucola, wilde look en gerookte boter. Een heerlijk gerecht opgediend in de koolraap zelf. Het hoofdgerecht bestond uit rode met zwarte rijst, prei gevuld met zeekat en zuring. Ook weer een heerlijk gerecht. Als dessert kregen we een combinatie van kombu (gedroogd zeewier), hangop, bramen en brioche. Echt een superlekker nagerecht.
De bijpassende wijnen en de alcoholvrije cocktail waren heerlijk.
De bediening was erg aardig en goed.
Een minpuntje was wel dat je € 4,50 moest betalen voor een flesje kraanwater van 0,75 liter.
Desalniettemin, we hebben samen met vrienden heerlijk gegeten bij restaurant State.

Ron Terweij at 24 September 2020
Verified

7.3 Cuisine 10 | Service 6 | Atmosphere 6

De ontvangst vonden wij minder prettig, ondanks dat we gereserveerd hadden waren de tafels nog bezet en werden we buiten gezet voor aperitief. Na een kwartier hadden we nog niets te drinken en na een half uur konden we naar binnen via een achterom met machines en slangen. Het eten was perfect en heerlijk, niets op a...

Read full review

De ontvangst vonden wij minder prettig, ondanks dat we gereserveerd hadden waren de tafels nog bezet en werden we buiten gezet voor aperitief. Na een kwartier hadden we nog niets te drinken en na een half uur konden we naar binnen via een achterom met machines en slangen. Het eten was perfect en heerlijk, niets op aan te merken maar een van de gastvrouwen was gehaast en zette de gerechten op tafel en rammelde de namen af en rende snel weer weg. Wij zouden de tafels netter zien met gepast tafellinnen.

Nathalie at 21 September 2020
Verified

9.0 Cuisine 9 | Service 10 | Atmosphere 8

Heerlijk gegeten, alles super mooi gepresenteerd, echt een aanrader, er was ook voldoende tijd tussen de gerechten.
Het enige dat enigszins stoorde, was een voortdurend geluid vanuit de keuken, dicht bij onze tafel gelegen, alsof er voortdurend een afwasmachine werkte.

Emmy Piessens at 21 September 2020
Verified

Map All restaurant deals in Lamswaarde

About Restaurant State

Cuisine: Fine Dining, Sustainable, Seafood

Restaurant State is an old farmhouse transformed into a beautiful fine dining restaurant in the polders of Zeelandic Flanders. In the restaurant they work with organic cattle and vegetables from the farmers from the polders and with fresh fish and seaweed from the sea, which is a stone's throw from the restaurant. All dishes are made with the same philosophy; sustainable, creative, tasteful and there must be story behind the dishes. Anyone who comes to dinner at restaurant State, comes for an experience in an attractive interior with a loose and friendly service.

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Lamswaarde

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities