Restaurant Het Prentenkabinet in Leiden

Over Restaurant Het Prentenkabinet

Het Prentenkabinet
Kloksteeg 25 , 2311 SK Leiden

De ligging in de prachtige oude Pieterswijk (Leiden) en de bijzondere sfeer van het eeuwenoude pand maken Restaurant ‘het Prentenkabinet’ tot een van de mooiste en meest karakteristieke restaurants van Leiden.
Bij de verbouwing in 1997 van Rijks Prentenkabinet tot restaurant ‘het Prentenkabinet’ kreeg de architect opdracht de vele authentieke elementen van dit bijzondere monument zo veel
mogelijk te integreren in de nieuwe bestemming. Dat dat gelukt is bewijst het volstrekt unieke karakter van ons restaurant. 

De koks van ‘het Prentenkabinet’ laten zich inspireren door de Franse en internationale keuken, met een focus op wild. Zij koken op hoog niveau, met veel zorg en aandacht voor kwaliteit en ambachtelijkheid. Diezelfde kwaliteit vormt ook de basis voor de zorgvuldig geselecteerde wijnkaart. 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Het Prentenkabinet


8,9

(445 Recensies)


eten

9.0

service

8.9

sfeer

8.9

"avond vol verrassing"

9,3
eten: 9 service: 10 sfeer: 9
Geboekt als verrassing voor mijn jarige echtgenoot werd het een verrassingsdiner in superlatieven, prachtige plek, goede smaken, mooie opmaak en verrassingen tussendoor zoals een weergaloze scroppino ! Onze eerste keer in het Prentenkabinet maakte de faam " beste restaurant in Leiden" waar ! En niet onbelangrijk, de vegetarische variant was een succes! Bij gelegenheid komen we hier graag terug!
-

"Hoofdgerecht"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Met name het hoofdgerecht vonden wij top! Prettig dat brood en boter zonder up sales gewoon de gehele avond GRATIS wordt aangevuld! Hier zouden meer restaurant een ZEER grootvoorbeeld aan kunnen nemen!!!! Wij komen zeker terug en hoop nog in het najaar op het parkenterras
-

"Ontspannend dineren in het Prentenkabinet"

8,7
eten: 6 service: 10 sfeer: 10
Samen met mijn echtgenote op woensdagavond 22 aug op het sfeervolle tuinterras gegeten. Gastvrije ontvangst, bediening met oog voor de klant. Goede wijn de wiite Verjego en rode Macon. 4 gangen met zorg bereid. Jammer dat het vlees van het hoofdgerecht, hoewel mals, futloos was en weinig smaak had.
-

"avondje dineren in het Prentenkabinet"

9,7
eten: 10 service: 10 sfeer: 9
We hebben heerlijk genoten van een 4 gangen diner; heel smaakvol, goede ambiance en heerlijk rustig kunnen genieten van het samenzijn. Prima flesje Pinot erbij gedronken, we vonden allen alle gangetjes die geserveerd zijn heel smaakvol. Hele vriendelijke bediening die de avond absoluut tot een goed einde brengt. Het Prentenkabinet kan ik bij iedereen aanbevelen.
-

"Diningdeal was prima"

8,3
eten: 8 service: 9 sfeer: 8
Goed en lekker gegeten. Met het prachtige weer buiten in de tuin kunnen zitten. Een smakelijk aperitief gekregen. Amuse, een komkommer yoghurt soepje was ietwat te zout. De overige 4 gangen diner was heerlijk.
-

"Niets dan lof"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Sfeer 9, keuken 9, bediening 9. Er zijn geen vergelijkbare restaurants is Leiden.
-

Artikelen toegewijd aan: Restaurant Het Prentenkabinet