Restaurant De Zwaan Michelin star in Etten-Leur

Small 266ea4fc 06f1 4e6c a961 eddbfcb92d8b

Online Reserveren

Over Restaurant De Zwaan

De Zwaan
Markt 7 , 4875 CB Etten-Leur

Het beste van ver en het lekkerste uit de streek? Een wijnkelder die zijn weerga niet kent? Tussen schilderijen waar menig museum zijn vingers bij aflikt? Onder de vleugels van De Zwaan in Etten-Leur is het heerlijk toeven. Terwijl U geniet van de charmante sfeer schotelt chef-kok Carlo Chantrel U zijn culinaire fantasieën voor.

Gastheer Roland Peijnenburg deelt met alle liefde zijn schilderijencollectie die wijlen ‘Opa Koek’ hem naliet. Loop het 17de-eeuwse trapgevelpand op de Ettense Markt ook gerust eens binnen wanneer U wat minder tijd heeft. Sinds kort verheugt De Zwaan zich in het gezelschap van bistro Het lelijke Eendje, onderscheiden met de Bib Gourmand.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant De Zwaan


8,9

(51 Recensies)


eten

9.0

service

9.0

sfeer

8.6

"Aanrader!"

9,0
eten: 10 service: 9 sfeer: 8
Op vrijdagavond met z'n 4-en hier gegeten (vast menu) met alle extra's. Verschillende gangen waren voortreffelijk qua smaak en opmaak, ook de wijnen uit het arrangement waren hier erg mooi bij! Zeer mooie balans waarbij de combinatie van de verschillende elementen op bord echt super was. 10 jaar geleden voor het laatst geweest, maar de Zwaan is wel gegroeid hoor! Er had wellicht wat minder tijd tussen de gangen kunnen zitten, maar na een kleine opmerking was dat zo geregeld. Qua ambiance kan het wat druk (door de kunst op de muur) overkomen, terwijl het gemiddelde publiek juist tegenovergesteld is (zo leek het tenminste). de Maitre doet goed z;n best en is zeker een goed gastheer!
-

"Hoe goed kun je het hebben!"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Het was weer een hele smaakbeleving! Onverwachte exotische gerechtjes dan wel bekende gerechtjes met een Afrikaanse of Aziatische touch, op een fraaie wijze op de bordjes gedresseerd. Topkok Carlo Chantrel is een verrassend andere toer opgegaan, óf hij heeft zich weten te verzekeren van de hulp van een goede souschef die de mogelijkheid en ruimte krijgt om wat andere en verrassende bereidingswijzen te introduceren. Prima, leuk voor de afwisseling maar toch ook een advies; laat deze aardige nieuwlichterij niet te sterk in de plaats komen van de bekende en geroemde De Zwaan-kooktraditie. Verder was ook nu weer alles zoals je dat van De Zwaan kunt verwachten: prachtige gerechten, smaakvol gepresenteerd, een bijzonder gastvrije bediening en een uitstekende sommelier die haar uitgebreide wijnkennis niet onder stoelen of banken steekt. En tot slot Ronald Pijnenburg zelf; nog altijd even enthousiast. Een ras restaurateur die onvermoeibaar zijn gasten wilt plezieren en soms entertainen. Zelfs een fraaie beamershow op de toiletten is nu zijn verrassing! Al met al: "De Zwaan" is zijn Michelin-ster meer dan waard! Wanneer komt de tweede? Tot de volgende keer, wij zien er nu al naar uit!
-

"heerlijk"

9,3
eten: 10 service: 8 sfeer: 10
Heerlijk 5 gangen menu gegeten met mooie bijpassende wijnen. Wat we jammer vinden is dat er voor kraanwater € 5 per fles wordt gerekend. We gaan zeker terug voor de mooie gerechten en wijnen in een prima sfeer.
-

"Elegant, de Zwaan"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Zalig gegeten. Mooie combinatie van gerechten en verrassend bereid. De wijnen waren goed gekozen. Het dessert was een feestje; met een mousserende Beaujolais een explosie van smaak. Ook de rundersukade was top; lekker vol van smaak en boterzacht.
-

"beetje jammer"

6,3
eten: 7 service: 5 sfeer: 7
vorige keer een perfect verblijf gehad hier maar gister viel beetje tegen in vergelijk met vorige keer , servicegraad was minder en sommige kelners wisten er met presentatie niet helemaal uit te komen
-

"Uit de kunst"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Lekker bijzonder eten Zag er mooi uit en smaaksensaties Supervriendelijke sommelier / bediende! Uit de kunst tussen de kunst Geslaagde avond
-