Restaurant De Kersentuin in Amsterdam

Over Restaurant De Kersentuin

De Kersentuin
Dijsselhofplantsoen 7 , 1077 BJ Amsterdam

Midden in Amsterdam Zuid vindt u aan de Apollolaan in het Bilderberg Garden Hotel het volledig vernieuwde Restaurant De Kersentuin.
Het restaurant heeft een beroemde geschiedenis van meer dan 35 jaar en slaat nu een spannende, vernieuwende weg in.

Tweesterren Michelin chef Stefan van Sprang voert de regie over de keuken. Casual dining op niveau met een gezonde dosis flair is het devies van Stefan die onder meer een aantal
signature dishes van Aan de Poel in vereenvoudigde vorm op de kaart zet in De Kersentuin.

Een volledig nieuw interieur met ronde booths, hoge en lage tafels en een prominente chefs table met direct zicht op de keuken zorgen voor een kosmopolitische sfeer.

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant De Kersentuin


8,3

(14 Recensies)


eten

8.5

service

8.1

sfeer

8.3

"Genieten in de Kersentuin"

6,3
eten: 7 service: 4 sfeer: 8
Een goede prettig ontvangst. Hoge verwachting werd helaas niet waargemaakt. Passende wijn bij de gerechten zijn vergeten, en persoonlijke aandacht ontbrak. Het eten was heerlijk, mooi opgemaakt en zeer smakelijk.
-

""

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Fantastisch eten in een ontspannen ambiance! We hebben gisteren met ons gezin de zestiende verjaardag van onze zoon gevierd. We werden verrast met een geweldig viergangen diner. Het wijnarrangement was subliem en de extra kaasplank was een genot! De bediening was bijzonder vriendelijk en attent. Kortom, we hebben genoten! Wij komen zeker nog een keer terug!
-

"Absoluut geen Blue Monday"

8,0
eten: 8 service: 8 sfeer: 8
Gisteren, op de meest deprimerende dag van het jaar, bij de Kersentuin gegeten. De regen kwam met bakken naar beneden. Mijn partner er ik werden warm onthaald door het bedienende personeel. Champagne vooraf. Een extra gang, 3 oesters voor hem en Pata Negra voor mij. Gevolgd door een 4 gangen diner. De borden waren prachtig opgemaakt, en de gerechten waren voortreffelijk. Vooral het hoofdgerecht (diamanthaas). De bediening was zeer attent. Ook al was het restaurant volgeboekt, we kwamen geen aandacht tekort. Warm en heel gelukkig weer huiswaarts gekeerd. Kortom, eten bij de Kersentuin is een absolute aanrader.
-

"Uitstekend, maar het had nog beter gekund."

8,0
eten: 8 service: 8 sfeer: 8
Het eten was voortreffelijk (zag er mooi uit en smaakte vooral erg goed) en de bediening heel vriendelijk. Toch helaas ook een paar minpunten: de Margarita cocktail voor mijn partner had een zoutrand van een centimeter(!), wat echt te veel van het goede is. De zeer geconcentreerde zoet-zure donkere saus bij het diamanthaas hoofdgerecht was zo royaal, dat alles er naar smaakte. En dat het restaurant zelf alvast een fooi van €17,64 op een rekening van € 153,20 zette - weliswaar optioneel maar toch - vind ik gewoon niet kunnen. Gebeurt de laatste tijd steeds vaker en ik kan het niet anders zien dan als een verkapte prijsverhoging daar waar de restaurants in Nederland toch al niet tot de goedkoopste in Europa behoren. Desalniettemin hebben we een hele fijne avond gehad en juist daarom had ik geen zin in gedoe aan het eind over de rekening.
-

"Gewoonweg uitstekend!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Op zaterdagavond hier gedineerd met een Gastronomisch 4-ganen menu. Begonnen met een prosecco, daarna een kleine amuse die een grote smaakexplosie teweeg bracht. Heel fijn! De gerechten volgenden elkaar op in smaak van vis naar het hoofdgerecht met hert. Super zacht en beetgare mini spruitjes. Daarna een chocolade dessert en een koffie begeleid door friandise. Gewoonweg uitstekend! We hebben genoten! Heren koks, chapeau!
-

"karaktervol verfijnd en geraffineerd"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
We hebben een prachtige avond gehad, maar we hadden dan ook wat te vieren! Ieder van ons was bijzonder onder de indruk van de allure, de gastvrijheid, de zeer persoonlijke aandacht die we kregen en vooral van wat de keuken ons aan bijzonders bood. Wij vonden het diner eigentijds, karaktervol, licht, verfijnd en geraffineerd. Ik denk wel dat het van de gast afhangt of dit het type keuken is waar hij of zij wel of niet gelukkig mee is. Wij waren in ieder geval zeer enthousiast en danken de hele brigade voor een in ieder opzicht onvergetelijke avond.
-