Diningcity Deal: Culinair 5-gangen menu € 55,00


.

Het stijlvolle Restaurant ARC., aan de Amstel in Amsterdam, werkt met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.

Kom snel dineren met een verrukkelijk 5-gangenmenu nu voor €55,00.

 • Te reserveren t/m 25 november 2018
 • Niet icm met andere acties
 • De prijs van de deal is per persoon
 • Reserveer gratis en betaal pas in het restaurant
 • Alleen geldig bij online reserveringen van www.diningcity.nl
 • Diningcity Deal: Waanzinnig 4-gangen lunch € 44,00


  .

  Het stijlvolle Restaurant ARC., aan de Amstel in Amsterdam, werkt met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.

  Kom snel dineren met een verrukkelijk 4-gangenlunch nu voor € 44,00.

 • Te reserveren t/m 25 november 2018
 • Niet icm met andere acties
 • De prijs van de deal is per persoon
 • Reserveer gratis en betaal pas in het restaurant
 • Alleen geldig bij online reserveringen van www.diningcity.nl
 • Over Restaurant ARC. by Lute

  ARC. by Lute
  Amsteldijk 67 , 1074 HZ Amsterdam

  We proudly present ARC.

  De nieuwe toegankelijke hotspot van Peter en Marieke Lute heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde stadsarchief. 

  In ARC. zoekt Peter Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Waar de Nederlandse keuken zich sinds de VOC-tijd keer op keer mengde met internationale invloeden, werken we in ARC. met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.

  Het imposante pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt in het huidige Amsterdam de historische energie naar een modern en warm design. Open en geheimzinnig tegelijk. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, om hapjes aan die borrel toe te voegen, een plek voor uitgebreide diners, en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Ook buiten het zonnige seizoen dineren gasten al fresco op het terras door de strakke warmte lampen. Het terras en de bar blijven door de glazen pui met elkaar verbonden. De monumentale boom die een onmisbare plek midden in de tuin inneemt, vertelt op zijn eigen wijze een verhaal over de historie van Amsterdam.

  Lees meer

  Klik hier voor de openingstijden en meer

  Reviews van Restaurant ARC. by Lute


  8,6

  (32 Recensies)


  eten

  9.0

  service

  8.7

  sfeer

  8.1

  "restaurantweek"

  4,7
  eten: 6 service: 3 sfeer: 5
  Erg teleurstellend. Hoop geld voor matige kwaliteit. Het voorgerecht van tonijn was goed en beloofde veel. De bisque was ook prima.Helaas waren de gerechten daarna een stuk minder. Het gerecht van polderhoen was lekker maar gewoontjes. De rundersukade van het hoofdgerecht was helaas niet mals en ook niet bijzonder van smaak. Het dessert was te geparfumeerd en de schijf panna cotta veel te stijf. De bediening was niet alert en er werden fouten gemaakt. Lege glazen stonden te lang op de tafel, water werd niet bijgeschonken en brood en wijn lieten te lang op zich wachten een besteld glas rode wijn kwam zelfs helemaal niet. Het is duidelijk een hotelrestaurant. De sfeer mist maar het plaatsen van alle eenzame hotelgasten aan de lange tafel voor het raam draagt niet bij aan de sfeer. Er was nu een lange wand waar mensen alleen zaten te eten en continu op hun telefoon aan het kijken waren, zeer vreemd gezicht.
  -

  "5 gangen Arc. "

  6,0
  eten: 8 service: 6 sfeer: 4
  De 5 gangen waren goed. Veel smaaksensaties door elkaar en mooie opmaak. De wijnen waren nog beter, vooral mooi hoe goed de wijnen aansloten met de gangen eten. De sfeer was wat minder, je hebt inderdaad echt het gevoel dat je in een hotel eet. Een gezellige restaurant sfeer mis ik een beetje. De service was prima. Soms duurde lang voordat ze ons zagen als we nog een wijn wilde of de rekening wilde vragen etc. Voorgerecht kwam ook pas na een uur.... verder waren ze wel erg aardig.
  -

  ""

  10,0
  eten: 10 service: 10 sfeer: 10
  De smaken waren goed. De huiswijnen heerlijk. De presentatie van de gerechten uitstekend. We zullen teruggaan.
  -

  "Goed eten"

  9,0
  eten: 9 service: 8 sfeer: 10
  Mooi nieuw restaurant. Prachtige gerechten, en positieve lekkere sfeer. Omdat het druk was (vanwege Restaurant Week) duurde het wel wat langer dan normaal maar dat was prima.
  -

  "Heerlijk genoten"

  9,3
  eten: 10 service: 10 sfeer: 8
  We hebben heerlijk genoten van een avondje culinair smikkelen. Bijzondere creaties en heerlijke combinaties van smaken. Echt een zaak voor fijnproevers. Het bijpassende wijn arrangement was ook echt heerlijk. Vergeet als je gaat vooral niet om vooraf de lekkerste bitterballen van héél Amsterdam en omstreken te proeven, in de prachtige aangrenzende salon-bar met terras. Alleen dat is al een must voor Amsterdammers om eens te gaan borrelen.
  -

  "Klassiek"

  6,3
  eten: 6 service: 7 sfeer: 6
  Smakelijk maar erg klassiek. Nauwelijks groenten. Plusprijs voor ster is overdreven. Glaasje wijn voor bijna 7 euro dikdoenerij.
  -