Restaurant ARC. by Lute in Amsterdam

Over Restaurant ARC. by Lute

ARC. by Lute
Amsteldijk 67 , 1074 HZ Amsterdam

We proudly present ARC.

De nieuwe toegankelijke hotspot van Peter en Marieke Lute heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde stadsarchief. 

In ARC. zoekt Peter Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Waar de Nederlandse keuken zich sinds de VOC-tijd keer op keer mengde met internationale invloeden, werken we in ARC. met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.

Het imposante pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt in het huidige Amsterdam de historische energie naar een modern en warm design. Open en geheimzinnig tegelijk. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, om hapjes aan die borrel toe te voegen, een plek voor uitgebreide diners, en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Ook buiten het zonnige seizoen dineren gasten al fresco op het terras door de strakke warmte lampen. Het terras en de bar blijven door de glazen pui met elkaar verbonden. De monumentale boom die een onmisbare plek midden in de tuin inneemt, vertelt op zijn eigen wijze een verhaal over de historie van Amsterdam.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant ARC. by Lute


8,9

(26 Recensies)


eten

9.2

service

9.0

sfeer

8.3

"Top"

9,0
eten: 9 service: 9 sfeer: 9
Ontzettend genoten
-

""

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Heerlijke lunch op een sfeervol en zonnig terras.
-

"Fantastisch eten"

7,3
eten: 10 service: 8 sfeer: 4
Diner voor twee vrijdagavond. Bar was leeg om half 8. Hotelsfeer. Aardig barpersoneel. Vijf gangen diner heel uitgebalanceerd qua smaken. Prachtige opmaak. Mooi restaurant maar weinig gezelligheidsgevoel.. met drank ca 125 Pp. Ook groot buitenterras bij mooi weer!
-

"Super avond gehad!"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Wat hebben wij een heerlijke avond uit gehad! Begonnen met een drankje in de bar, daarna aangeschoven voor een voortreffelijk 5-gangendiner dat allemaal vlot (precies goed voor mij) verliep. Niets aan te merken, behalve dat ik naast de airco zat en dat een beetje fris vond. Na het eten hebben we ons aan de bar laten ‘bedienen’ door de jongens achter de bar met cocktails en andere drankjes. Dat was ook zeer vermakelijk en lekker! Wij komen hier zeker terug en raden dit iedereen aan!
-

"lekker"

8,7
eten: 8 service: 10 sfeer: 8
Wij hadden gereserveerd met de aanbieding van Dining City. Eten was lekker, gewoon goed. Er was niet echt iets wat er enorm uitsprong qua smaak. Kip had wat beter op smaak gekund, de als biefstuk gebakken stukjes sucade ook. (Hoewel het krokantje van kippenhuid bij de kip weer wel echt heerlijk was) Rest was werkelijk niets op aan te merken, hapte lekker weg. Verbeterpuntje: ik vroeg een alcoholvrije cocktail en men vroeg mij welke smaak. Ik beschreef fris bloemig niet zoet, mag een bittertje hebben. Ik kreeg: bieten met kaneel (?? Fris bloemig nietzoet bittertje? Eerder aards en warm..) toen ik die wegens niet smakelijk, veel teveel biet weer teruggaf werd mij gevraagd of men in de herkansing mocht. Ik kreeg een enorm zoete gemberlimonade met wat citrus erdoor. (?? Graag niet zoet?). De niet alcoholische cocktails die "naar je smaak" worden gemixt zijn hier dus niet zo'n aanrader. Je kunt beter een sapje nemen. Verder vriendelijke bediening, men had voor de jarige in ons 3 koppig gezelschapje het toetje versierd met een chocolade-handgeschreven felicitatie. Een heel lieve verrassing!
-

"Lekker gegeten"

7,7
eten: 8 service: 8 sfeer: 7
Prima gegeten! Dit restaurant is hard op weg naar zijn eerste ster.
-