Restaurant ARC. by Lute in Amsterdam

Over Restaurant ARC. by Lute

ARC. by Lute
Amsteldijk 67 , 1074 HZ Amsterdam

We proudly present ARC.

De nieuwe toegankelijke hotspot van Peter en Marieke Lute heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde stadsarchief. 

In ARC. zoekt Peter Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Waar de Nederlandse keuken zich sinds de VOC-tijd keer op keer mengde met internationale invloeden, werken we in ARC. met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.

Het imposante pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt in het huidige Amsterdam de historische energie naar een modern en warm design. Open en geheimzinnig tegelijk. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, om hapjes aan die borrel toe te voegen, een plek voor uitgebreide diners, en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Ook buiten het zonnige seizoen dineren gasten al fresco op het terras door de strakke warmte lampen. Het terras en de bar blijven door de glazen pui met elkaar verbonden. De monumentale boom die een onmisbare plek midden in de tuin inneemt, vertelt op zijn eigen wijze een verhaal over de historie van Amsterdam.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant ARC. by Lute


8,8

(31 Recensies)


eten

9.1

service

8.9

sfeer

8.2

"5 gangen Arc. "

6,0
eten: 8 service: 6 sfeer: 4
De 5 gangen waren goed. Veel smaaksensaties door elkaar en mooie opmaak. De wijnen waren nog beter, vooral mooi hoe goed de wijnen aansloten met de gangen eten. De sfeer was wat minder, je hebt inderdaad echt het gevoel dat je in een hotel eet. Een gezellige restaurant sfeer mis ik een beetje. De service was prima. Soms duurde lang voordat ze ons zagen als we nog een wijn wilde of de rekening wilde vragen etc. Voorgerecht kwam ook pas na een uur.... verder waren ze wel erg aardig.
-

""

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
De smaken waren goed. De huiswijnen heerlijk. De presentatie van de gerechten uitstekend. We zullen teruggaan.
-

"Goed eten"

9,0
eten: 9 service: 8 sfeer: 10
Mooi nieuw restaurant. Prachtige gerechten, en positieve lekkere sfeer. Omdat het druk was (vanwege Restaurant Week) duurde het wel wat langer dan normaal maar dat was prima.
-

"Heerlijk genoten"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
We hebben heerlijk genoten van een avondje culinair smikkelen. Bijzondere creaties en heerlijke combinaties van smaken. Echt een zaak voor fijnproevers. Het bijpassende wijn arrangement was ook echt heerlijk. Vergeet als je gaat vooral niet om vooraf de lekkerste bitterballen van héél Amsterdam en omstreken te proeven, in de prachtige aangrenzende salon-bar met terras. Alleen dat is al een must voor Amsterdammers om eens te gaan borrelen.
-

"Klassiek"

6,3
eten: 6 service: 7 sfeer: 6
Smakelijk maar erg klassiek. Nauwelijks groenten. Plusprijs voor ster is overdreven. Glaasje wijn voor bijna 7 euro dikdoenerij.
-

"Top"

9,0
eten: 9 service: 9 sfeer: 9
Ontzettend genoten
-