Restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek

Over Restaurant Klein Hartenstein

Klein Hartenstein
Utrechtseweg 226 , 6862 AZ Oosterbeek

Villa Hartenstein, een villa met een lange voorgeschiedenis. Het begon in 1728 als herberg en was in september 1944 het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart.

Voor het eerst werd gesproken over Villa Hartenstein als herberg ‘Het Rode Hert’ in 1728. In 1779 kocht advocaat J. van der Sluys de herberg en de naaste omgeving. Hij liet ‘Het Rode Hert’ afbreken en bouwde een herenhuis met bijgebouwen op de plek waar nu restaurant Klein Hartenstein staat.

Michelin sterrenchef Dennis Richter Uitdenbogaardt serveert hier zijn overheerlijke gerechten! 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Klein Hartenstein


7,9

(16 Recensies)


eten

8.1

service

8.0

sfeer

7.6

"Aan te bevelen"

9,7
eten: 10 service: 10 sfeer: 9
Goede, nette en attente bediening, prima keuken. Elk van de gerechten was een feestje. Leuke locatie.
-

"Lekker eten"

9,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 7
Het is een gezellig restaurant met zeer vriendelijke, behulpzame bediening. Wij voelden ons echt welkom! Zelfs toen wij om een rustiger plekje vroegen kon dat geregeld worden. Het is erg rumoerig in het restaurant( akoestiek ) maar na de verbouwing volgend jaar Januari zal dat verholpen zijn. Het eten was voortreffelijk! Een aanrader.
-

"Viergangen verrassingmenu"

7,0
eten: 7 service: 7 sfeer: 7
Gingen voor het Dining City driegangenmenu en besloten ter plekke een vierde gang toe te voegen. Eten was zeker smakelijk en gevarieerd. De lokatie en inrichting met verschillende niveau's leuk en de moeite waard.
-

""

5,0
eten: 3 service: 6 sfeer: 6
Na veel lovende kritieken, toch zelf gaan proberen. Service is vriendelijk, alhoewel de uniforme kleding te wensen over laat. Over de keuken hoeven we niet veel te zeggen. Het was geen succes. Voor een chef kok, die, zoals je mag geloven, in verschillende resetaurants van naam ervaring heeft opgedaan, heeft de patron cuisinier weinig inzicht in smaak combinaties. Een mooi opgemaakte rivierkreeft salade die volledig verloren gaat door het geweld van een krachtige cazpacho, een totaal smakeloze "risotto" die niet romig was en waarvan de gebruikte rijst niet gaar was en het gepocheerde ei dat rauw was en water lekte, een hoofdgerecht van maishoen op een smeer van mais en met een compleet arsenaal aan zoete omlijsting en een desert dat, naar mijn mening, rechtstreek uit de verpakking van de groothandel op het bord wordt ge-etaleerd, wel vakkundig neergelegd.... dat dan weer wel. Het positieve aan dit onvergetelijke culinaire genot was, dat het wijn advies goed was en de wijnen ook echt lekker waren. Maar ja, dat kan de kok ook niets verkeerd aan doen.
-

"Maaltijd voortreffelijk, rekening niet conform aanbieding ING rentepunten."

8,0
eten: 10 service: 6 sfeer: 8
Het diner was voortreffelijk. Hulde aan de kok. Personeel vriendelijk maar weinig professioneel. We moesten vragen om de tafel schoon te maken, het menu was niet goed bekend. Wel prima wijnvoorstel door de stageair. Vlgs. de informatie door Diningcity via internet, was het 4-gangenmenu 42,50 p.p. waar dan 10,00 p.p. in mindering zou worden gebracht via het rentepuntensysteem. Op de rekening werd uitgegaan van 47,50 p.p. waar de 10,00 p.p. werd afgetrokken. Geen prettige conclusie, waardoor ook geen fooi.
-

"Lekker gegeten"

8,0
eten: 8 service: 8 sfeer: 8
Wij aten het 4 -gangen verrassingsmenu. Prima prijs/ kwaliteitsverhouding. Grote eters komen te kort, maar voor ons was het heerlijk. Prachtig opgediend, lekkere wijnen, vriendelijke bediening. Water wordt geserveerd in flessen à raison van 4 euro. Er wordt niet gevraagd of we gewoon kraanwater willen, naar mijn mening echt een min-punt. Wij komen zeker nog een keer terug.
-