Restaurant Ark van Noach in Arnhem

Over Restaurant Ark van Noach

Ark van Noach
Rijnstraat 81 , 6811 EZ Arnhem

Over ons: Eén van de beroemdste bergen op aarde is de Ararat. Dankzij het zondvloedverhaal en het stranden van Noachs ark op de berg kennen miljarden mensen deze berg. Het zondvloedverhaal komt in zeer uiteenlopende versies bij verschillende culturen voor. Het Gilgamesh-Epos van de Babylonische beschaving bewijst dat vóór de van het christendom het verhaal in een bepaalde versie bekend was. De grote wereldreligies situeren het stranden van de ark van Noach in het oosten van het tegenwoordige Turkije op de berg Ararat.

De Ararat is een 5137 meter hoge uitgedoofde vulkaan in het noordoosten van Turkije, bij de grens met Armenië. Van de top die met gletsjers is gekroond heb je een weids uitzicht over de Anatolische hoogvlakte. De hellingen en hoogvlakte rondom de Ararat worden tegenwoordig bewoond door nomaden die er hun vee weiden. Het is over het algemeen niet bekend dat de Hebreeuwse sage van de zondvloed niet zoals de Bijbel van het gebergte Ararat spreekt maar van de bergen van Ararat. Dat betekent, men spreekt over de bergen in het land van Ararat.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Ark van Noach


8,7

(23 Recensies)


eten

8.8

service

8.9

sfeer

8.4

"prima"

7,3
eten: 7 service: 8 sfeer: 7
vriendelijke bediening, gezellige inrichting en prima prijs/kwaliteitverhouding
-

"Goede ervaring "

8,3
eten: 8 service: 9 sfeer: 8
Zeer vriendelijk personeel, goed eten. En bij een drie gangen menu (keuze uit vier varianten per gang ) rekende we bij twee personen maar 1 menu af. Prijs voor 1 menu 29,- We gaan zeer nog een keer terug.
-

"Prima"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Heerlijk gegeten, goede sfeer en vriendelijke mensen. Restaurant ziet er ook erg gezellig uit. Hier gaan we zeker nog eens naar toe.
-

"Genoten van 3-gangenmenu"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Leuke kleine knusse restaurant. Bediening is vriendelijk. In ontspannend sfeer rustig een 3 gangenmenu genuttigd. Eten is lekker.
-

"uit eten"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
alles prima verzorgt en lekker
-

"Restaurant ark van noach"

9,7
eten: 10 service: 10 sfeer: 9
Hele beleefde mensen van het restaurant en oh zo heerlijk gegeten Goede bediening zelfs gelaggen met de eigenaaren Top restaurant echt een aanrader volgende x ga ik samen met me man daar eten
-