Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma* in Amsterdam

Over Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma*

The White Room by Jacob Jan Boerma*
Dam 9 , 1012 JS Amsterdam

Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma is de nieuwe gastronomische parel van Amsterdam. 3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, bekend van 'De Leest***', staat aan het roer van het team van The White Room. Onder zijn signatuur kookt de jonge doch ervaren Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen gerechten die alle zintuigelijke mogelijkheden van smaak bevatten: zuur, bitter fris en zoet.


The White Room brengt een elegante, maar toegankelijke cuisine die bouwt op producten in hun optima forma. Ze geven samen met de kenmerkende zuren en specerijen van Jacob Jan Boerma invulling aan de illusie van wit. Herkenbare smaken keren daarbij op onverwachte wijze terug.

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

Met The White Room in de voormalig 'witte zaal' van het iconische NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky slaat Jacob Jan Boerma nu zijn vleugels uit in Amsterdam. Als signatuur chef zal hij de geestesvader van The White Room zijn, om samen met zijn team de inspiratie die hij opdoet in Amsterdam te vertalen. 

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma*


9,3

(65 Recensies)


eten

9.8

service

9.1

sfeer

9.1

"Super ervaring!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Eerst diverse amuses. De ene was nog verrassender dan de andere. Het 5-gangen diner hebben we aangevuld met een extra gang met langoustines. Het is niet aan te geven wat er nu uitsprong. Wellicht het gerecht met damhert uit de Kennemer duinen. Echt super. Een absolute aanrader!!!
-

"Geweldig eten"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Geweldig eten, mooie wijen en super service.
-

"Super!"

9,3
eten: 9 service: 10 sfeer: 9
Het etentje was super.Het eten was heerlijk en het wijnarragement was perfect.De bediening was vriendelijk en gaf goede uitleg.We hebben genoten.
-

"Lunch Whiteroom"

7,0
eten: 7 service: 8 sfeer: 6
Goede lunch gehad bij de Whiteroom - leuk om een keer mee te kunnen maken dmv. een restaurantweek actie waar 5 gangen werden gepresenteerd voor Eur 65,-. Netjes ontvangen en gebracht naar de tafel waar we gelijk na een halve minuut al door de sommelier werden gevraagd wat we wilden drinken als aperitief. Zonder suggesties of een kaart was dit dan ook een keuze die we op dat moment niet zo snel konden maken. Misschien was het leuk geweest om een bepaald aperitief aan te prijzen of te suggereren? Er werden ons geen aanraders of suggesties gedaan voor de wijn bij het menu (ook geen wijnarrangement! Zonde, was leuk geweest bij 5 gangen) Uiteindelijk voor een fles Chablis gekozen; op de kaart 2014, aan tafel werd 2015 geschonken. In alle eerlijkheid hebben wij dit pas op een later moment door gehad, maar alsnog een foutje die door de sommelier op een eerder moment gerealiseerd had moeten worden. Voor een restaurant met een sommelier op hoog niveau hadden wij dan ook iets meer aandacht en flair voor de wijn verwacht. Als liefhebbers van goede wijn konden we dit zelf al invullen, maar al is het een korte uitleg over de druif-en regio soort; een "smalltalk" voor een fles van 75 euro werd dan ook wel gewaardeerd. Wat betreft de keuken; goed gegeten maar miste allebei de 'wow-factor'. Elk gerecht was prachtig opgemaakt en met aandacht bereid. Wij vonden de amuses heel goed op smaak en leuk gepresenteerd; echter waren de 5 gangen die volgden iets minder interessant. We vonden het redelijk veel hetzelfde; veel zuren (appel, komkommer, biet, ananas) wat in bijna elk gerecht wel terugkwam. Wederom prachtige presentatie maar ook daar beetje herhaaldelijk wat servies betreft. Goede timing van de gerechten, al vonden we het tempo tussen gang 4 en 5 / 5 en koffie wel erg snel; dit gaf ons een beetje het idee dat we langzamerhand de zaak uit werden gewerkt. Over het algemeen hebben wij lekker gezeten; ontzettend mooie zaal waar je je ogen uitkijkt en erg comfortabel zit. Bediening was zeer attent en alle gerechten werden goed in zowel Nederlands als engels uitgelegd. Akoestiek vonden we een beetje moeilijk; we hadden bijna het gevoel dat we moesten fluisteren; al zal dat wel aan het feit hebben gelegen dat de lunch erg rustig was en de muziek misschien niet op het juiste volume stond.
-

"Unforgettable experience! Incredible chef!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
A meal at the White Room is like a trip to a modern art museum: every dish, from the abundant amuses to the fabulous dessert was served with love and prepared with great artistry. The pairing of sweet and sour, exotic and commonplace was surprising and wonderful. No words can convey how great this restaurant and its chef Alberto is! Perhaps one tiny improvement: it took some time before the wine pairings appeared! Thoughtful service and a splendid ambiance
-

"The White Room"

7,3
eten: 10 service: 2 sfeer: 10
Excellent food and wines, however the service is far below the standards of a place like this. Staff is very uninterested, rushed and hard to hear what they explain about the food since they are in such a hurry. And even worse, when we left we only got 1 coat back, coming with 2...surprise surprise. So skip the place, plenty of better ones .....
-

Artikelen toegewijd aan: Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma*