Restaurant Karel V in Utrecht

Over Restaurant Karel V

Restaurant Karel V
Geertebolwerk 1 , 3511 XA Utrecht

Restaurant Karel 5 is onderdeel van Grand Hotel Karel 5, in een monumentaal klooster in de historische binnenstad van Utrecht. In de imposante refter met zijn historische ambiance geniet u van eigenwijze wijn-spijs combinaties op hoog gastronomische niveau. 

Uit eten wordt een beleving in de dinerzaal van Restaurant Karel 5. Daar waar vroeger de monniken stilzwijgend hun maaltijd aten, worden nu traditionele smaken gecombineerd met eigentijdse producten. Chef de Cuisine Vito Reekers en zijn brigade zetten de culinaire traditie voort. Meester Gastheer & Sommelier Johan Kragtwijk zorgen middels gemoedelijk gastheerschap voor gastronomisch vermaak.

 

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Karel V


8,5

(121 Recensies)


eten

8.6

service

8.8

sfeer

8.2

"Fantastisch!!"

9,3
eten: 9 service: 9 sfeer: 10
Fenomenaal!! Zo lekker gegeten en erg attente bediening!
-

"KAREL V IS STERWAARDIG! "

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Het was weer volop genieten van culinaire hoogstandjes en een sensatie voor de smaakpapillen van amuses tot dessert! Wat een klasse van de chef-kok en ik vind het onbegrijpelijk dat Karel V de Michelin-ster nog niet terug heeft. Ik heb het afgelopen jaar in diverse sterrenrestaurants gegeten en Karel V kan zich absoluut meten met deze restaurants zo niet beter. Ik zou niet weten wat hier nog aan te verbeteren valt. Het eten is fantastisch, het personeel is deskundig en goed en de ambiance is prachtig. Alle lof voor Johan Kragtwijk en zijn team.
-

"Elke hap is een cadeautje"

9,3
eten: 9 service: 10 sfeer: 9
Heerlijk en verrassend gegeten, fijne sfeer en ze proberen het je echt naar de zin te maken. Dank voor de spectaculaire verrassing bij het dessert voor de jarige. We hebben genoten!!
-

"een heerlijke avond genieten"

9,7
eten: 9 service: 10 sfeer: 10
Gastvrijheid zo als het zou moeten zijn. Zaterdag 17 maart 2018 hebben wij genoten van een heerlijke culinaire avond in een schitterend restaurant met deskundig en vriendelijk (personeel) zowel jong als wat ouder. Met wensen, vooraf doorgegeven (geen weekdieren) werd goed rekening gehouden en een mooi alternatief aangeboden. Wij drinken geen alcohol en een goed alternatief was direct voorhanden. Het gebruikte 5 gangen diner met allerlei amuses was heerlijk van smaak. De ruimtes tussen het serveren van de gerechten was goed afgestemd. Een klein minpuntje: Wij zaten in het midden van de zaal en het licht aan de barzijde wat best wel wat fel. Verder niets dan lof, attent en opmerkzaam personeel zonder dat dit maar op enig moment storend kon zijn. Er hing een fijne en ongedwongen sfeer in de prachtige historische zaal wat het genieten van de gerechten nog verder verhoogde. Een mooi samenspel tussen de koks, de obers en de gasten. Bedankt voor de fijne avond.
-

"Altijd een feestje"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Heerlijk gegeten in een fraaie ambiance. 5 gangen diner met de restaurantweek. We hebben heel veel kleine gerechtjes gehad, met zorg gemaakt en erg lekker.
-

"Hele leuke ervaring"

8,7
eten: 8 service: 9 sfeer: 9
De hele avond door worden er gerechten geserveerd. Je krijgt veel meer dan een vijf gangen menu. In totaal zeker 10 gangen gehad. Ook de bediening was enorm goed
-