Restaurant 1e Klas in Amsterdam

Over Restaurant 1e Klas

Restaurant 1e Klas
Centraal Station Amsterdam, op spoor 2B (Stationsplein 15) , 1012 AB Amsterdam

Grand Café Restaurant 1e Klas
Beleef de grandeur van vroeger in Grand Café Restaurant 1e Klas Amsterdam. Een uniek monumentale horeca-evenementen locatie op het Centraal Station in Amsterdam.

Grand Café Restaurant 1e klas is een warme ontmoetingsplek voor iedereen. Het authentieke horeca etablissement is een smeltkroes van nationale- en internationale gasten, (trein) reizigers, toeristen en echte Amsterdammers.

Ontbijt, lunch en diner
De verborgen parel in het Centraal Station op perron 2B heeft meerdere Meeting & Business ruimtes en is ook exclusief af te huren voor grote of kleinere gezelschappen. De no nonsens keuken heeft een klassieke inslag en is Internationaal georiënteerd.

Historische locatie
Bouwmeester Dr.Pierre Cuypers uit Roermond ontwierp in 1881-1889 het Centraal Station in Amsterdam. In Grand Café Restaurant 1e klas zijn de oude wachtkamers volledig gerestaureerd en in tact gebleven voor het grote publiek. U kunt hier nog de oude (wacht)tijden van weleer beleven. De Rijksbouwmeester wordt vaak in een adem genoemd met het Rijksmuseum (1876) en vele andere prachtige Nederlandse kerken, kapellen en kloosters.

Grand Café Restaurant 1e Klas is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. 09.30 uur tot 23.00 uur. Keuken geopend tot 22.00 uur.

Menukaart Primera

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant 1e Klas


7,8

(69 Recensies)


eten

8.1

service

7.3

sfeer

8.0

"Slecht"

3,3
eten: 6 service: 1 sfeer: 3
Het concept restaurant week kennen ze niet. Dus we mochten vd kaart kiezen en dan haalden ze iets van de prijs af. (Hoeveel dat zou zijn vertelden ze niet?!) Uiteindelijk zijn ze het vooraf vergeten te serveren. Het was al laat dus alleen diner en dessert genomen. Maar ober deed erg zijn best ons niet te zien, elke keer met arm zwaaien om contact te krijgen. Het eten was lekker maar de rest erg slecht.
-

"Eerste Klas"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Gewoon goed, de eendeborst is echt een aanrader.
-

"Klassiek en dynamisch."

7,3
eten: 7 service: 7 sfeer: 8
Er was even verwarring over welke kortingsactie dit nou weer was, gelukkig was mijn reservering terug te vinden. Het is een genoegen om te kunnen lunchen in de dynamische sfeer van het prachtige klassieke interieur van restaurant '1e klas' van het Centraal station van Amsterdam. Reizigers die wat komen gebruiken en het rumoer van aankomende en vertrekkende treinen, het maakt deze plek en sfeer uniek. Aardig en goed getrainde medewerkers, de heer die ons bediende, heeft de juiste mix van Franse nonchalance en Amsterdamse alertheid zonder opdringerig te zijn. We mochten kiezen uit het ruime aanbod op de kaart met veel klassiekers. We worden verwelkomd met verse broodjes en zelfgemaakte kruidenboter. Mijn vriendin koos voor 2 voorgerechten en een dessert, Vitello tonnato, Hollandse garnalen en ijs met Aramenen kersen, ik koos ook voor de garnalen en als hoofdgerecht de eend en de Caffe Frappa. De gerechten zijn goed uitgevoerd en we eten onze bordjes leeg. We hebben er een heel gezellige middag gehad, zeker voor herhaling vatbaar.
-

"Oogverblindend mooi"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
De prachtige entourage, de oogverblindende schoonheid en het authentieke karakter van dit restaurant draagt bij tot een geweldige eetervarong. Gelukkig is het eten ook van topkwaliteit.
-

"Lekker eten in mooie ruimte"

7,7
eten: 8 service: 7 sfeer: 8
Actiemenu 16€ pp met ca. 5 voor, hoofd en nagerechten, gekozen voor carpacio en vitello tonato, 2x kogelbiefstuk met pepersaus, en verse vruchten, met lekkere wijn erbij. Prima eten in prachtig gerestaureerde wachtkamer van Cuypers uit 1891. Obers hebben ieder een eigen sector, daardoor moet je soms lang wachten op de jouwe, terwijl andere niets doen; kan slimmer?
-

"Het Beste wat Amsterdam te biede heeft."

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Ontvangs was prima , tafel gereserveerd, gelijk een drankje en het eten was top nivo , was samen met mijn dochter en we hebben echt 100% genoten en service was echt top , een aanrader voor iedereen. Ook de inrichting was zo sfeervol en met een duidelijke stijl paste het hele plaatsje.
-