Restaurant t Plein in Joure

Over Restaurant t Plein

t Plein
Douwe Egbertsplein 1a , 8501 AB Joure

In Friesland kun je bijzonder goed culinair genieten! Er is veel aandacht voor streekproducten en er wordt met passie gekookt. 

Restaurant 't Plein in Joure is een van de toonaangevende culinaire restaurants in Friesland. Gelegen in het hartje van Joure, de hoofdplaats van "de Friese Meren". 

Gastheer en gastvrouw Reitze en Tryntsje runnen restaurant 't Plein al vanaf 1988 en zijn samen met chefkok Ultsje Dijkstra zijn zij al 29 jaar de vaste waarde van dit bedrijf. De kracht van dit restaurant is de voortreffelijke keuken gecombineerd met een gastvrije en informele sfeer. 

Het restaurant is stijlvol en chique ingericht met prachtige ornamenten uit 1799.De keuken is Frans georiënteerd, met uiteraard veel aandacht voor het regionale product. Voor de ultieme ervaring kun je een chef's table reserveren, op deze manier kun je de sfeer in de keuken echt proeven!

 

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant t Plein


9,0

(2 Recensies)


eten

10.0

service

8.5

sfeer

8.5

"Sterallures"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Absolute topper. Prijs/kwaliteit uitstekend. Culinaire verwennerij op hoog nivo. Wel reserveren. Komen hier zeker terug.
-

"Per toeval, een fantastische avond!"

9,3
eten: 10 service: 9 sfeer: 9
We waren op zoek naar een leuk restaurant en hadden niks gereserveerd. Lekker weekendje varen op de Friese meren en uiteindelijk kwamen we hier terecht. Vriendelijke bediening en lekkere streekproducten. Ik had nog nooit parel couscous gehad, erg lekker. Als we weer in de buurt zijn komen we zeker terug.
-