Diningcity Deal: Fantastisch 3-gangen Winnaars menu € 27,50


.

Restaurant BastiJan is een van de winnaars van de Restaurant Week 2018!

Op basis van reviews van gasten is restaurant BastiJan gekozen tot een van de winnaars tijdens de Nationale Restaurant Week 2018.

Wil je het winnende 3-gangen diner (nogmaals) proeven voor slechts 27,50 euro per persoon? Boek dan nu jouw tafeltje (en eet de sterren van de hemel)!

  • Te reserveren t/m 31 mei 2018
  • Niet icm met andere acties
  • De prijs van de deal is per persoon
  • Reserveer gratis en betaal pas in het restaurant
  • Alleen geldig bij online reserveringen van www.diningcity.nl
  • Over Restaurant BastiJan

    BastiJan
    Lange Veerstraat 8 , 2011 DB Haarlem

    De Lange Veerstraat in Haarlem is rijk aan diverse kleine en grote eetgelegenheden. Maar het restaurant dat er inmiddels het langst is gevestigd, is restaurant BastiJan, sinds 1982.

    BastiJan heeft een romantische ambiance. Het sfeervolle restaurant is rijk aan Jugendstilbeelden en Art-Deco versieringen. Toch straalt de zaak rust uit door de lichte kleuren van de muren en de auberginekleurige vloer.

    De uitgebreide kaart met een breed scala aan vis, vlees en vegetarische gerechten is zowel verrassen als voor ieder wat wils.

    Een specialiteit is de klassieke Chateau Briand voor twee personen. Maar ook de combinatie van zeewolf, zalm en gamba's is een aanrader. Naast de á la cart-kaart heeft BastiJan een maandelijkse wisselend 4 gangenmenu. Op de wijnkaart de klassieke Franse en Italiaanse wijnen, maar ook wijnen uit de 'nieuwe wereld' zijn er in opgenomen. De wijnen zijn naar aanleiding van de menukaart geselecteerd en sluiten dus perfect aan bij de verschillende gerechten.

    Restaurant BastiJan is uitermate geschikt voor een ieder die uit is op een uitstekende keuken voor een redelijke prijs, maar toch in een ongedwongen ambiance uit eten wil.

     

    Lees meer

    Klik hier voor de openingstijden en meer

    Reviews van Restaurant BastiJan


    8,7

    (101 Recensies)


    eten

    8.7

    service

    9.0

    sfeer

    8.4

    ""

    10,0
    eten: 10 service: 10 sfeer: 10
    Heerlijk gegeten, alles was heerlijk van smaak. Gezellige bediening, al met al, wij hebben genoten en komen snel weer een s terug.
    -

    "Top restaurant"

    9,3
    eten: 10 service: 10 sfeer: 8
    We hebben heerlijk gegeten en een onvergetelijke ervaring opgedaan. We komen zeker terug.
    -

    "Superrestaurant!"

    10,0
    eten: 10 service: 10 sfeer: 10
    Een klein en gezellig restaurant met ongelooflijk lekkere gerechten en superbediening!!! Ook de wijnen pasten perfect bij de gerechten.
    -

    "Diningcity/Bastijan"

    10,0
    eten: 10 service: 10 sfeer: 10
    Heerlijk gegeten,heel verrassend het menu.Het restaurant is zeker een aanrader.
    -

    "Heerlijke avond"

    10,0
    eten: 10 service: 10 sfeer: 10
    Gezellige ambiance en goede service, met aandacht voor en uitleg over de gerechten en wijnen. Een heerlijk verrassingsmenu, lekkere wijnen, met als extraatje een soepje van de chef! Wij hebben een fantastische avond gehad
    -

    "Betaalbare klasse"

    10,0
    eten: 10 service: 10 sfeer: 10
    Onderstaande recensie heb ik ook ingediend op de website van IENS: Afgelopen zaterdag hier gegeten in het kader van de Nationale Restaurant Week en dat is een uitmuntende keuze gebleken. Toen we in dit gezellige en sfeervol gelig verlichte restaurant met bolle lampen aan armaturen aan het plafond, binnenstapten en ik mijn achternaam noemde als diegene op wiens naam gereserveerd was, werd meteen mijn voornaam door een jongedame in de bediening genoemd. Dat voelde gelijk goed, want dat betekent dat men het voorbereidende werk goed gedaan had. Ook had men de opmerkingen die ik vooraf geplaatst had, goed gelezen. Daarover had het personeel later nog wat vraagjes, maar er werd heel goed op gereageerd. Over de voorzijde en een zijmuur was direct onder het plafond een nis aangebracht, die gevuld was met bustes en beeldjes. Dat zag er zeer stemmig uit. Achterin was een wand opgesierd met een moderne schildering (of replica op behang). Mogelijk was het zelfs een foto van een voor mij onbekend iets. Zag er in ieder geval leuk uit. We kregen een mooie 4-persoonstafel toegewezen met lekker zittende kuipstoelen, die een prettige steun in de rug verschaften. Op de tafels stonden waxinelichtjes in fraai bedrukte glazen. Op de vraag wat we wilden drinken, antwoordde mijn partner als meestal een zoete witte wijn met een flesje bruiswater. Ik ben van het bier en dan met name speciaal bier. Hier had men een I.P.A. van Brouwerij ’t IJ (op tap). Dat bleek een lekker fris en fruitig biertje te zijn, met een bittere afdronk. De zoete witte wijn werd door mijn prinses ook erg gewaardeerd. Voorafgaand aan het diner (in ons geval vier gangen, want het menu was met een extra gang uit te breiden) kregen we olijven die heerlijk zoetig smaakten en warm brood met kruidenboter. Prima om mee te beginnen. Hoewel het diner een menu van de chef was, waren alle gerechten voor ons beiden verschillend, omdat er goed rekening werd gehouden met onze voorkeuren of zaken die we niet mochten eten, zoals in het geval van mijn lief (geen varkensvlees). Mijn gezellin kreeg als voorgerecht rauwe, gemarineerde tonijn met wasabi mayonaise en wakamé op een bedje van linzen. Daarbij zaten volgens haar ook nootjes, waarvan ze dacht dat die wasabi bevatten en sla. Ze vond het gerecht erg lekker en behoorlijk pittig. Zelf kreeg ik een coppa van wildzwijn met slasoorten als rucola en gemarineerde Chiogga biet (vernoemd naar de gelijknamige stad in Italië). Deze bietensoort is zoet van smaak en vertoont bij doorsnijden een soort jaarringen als bij een omgezaagde boom. Verder waren er – in mijn herinnering – een soort van croutons en geroosterde pompoen blokjes aan toegevoegd. Het geheel smaakte zeer origineel en keurig in balans. Het tussengerecht was verrukkelijke risotto met bundelzwammen, groenten (spinazie o.a., volgens mij) en pecorino, met in het geval van mijn disgenote kwartel en in dat van mij procureur. Ook om door een ringetje te halen. Het hoofdgerecht voor mijn gezellin werd gevormd door claresse, een in Nederland gekweekte meervallensoort. Deze werd geserveerd met zoete aardappel uit de oven en een kokos-gembersaus. Ze vond de vis wel heel zacht van smaak, een beetje vergelijkbaar met zalm, maar ze geeft persoonlijk de voorkeur aan bijvoorbeeld sliptong. Zelf kreeg ik een fantastisch malse en prachtig bereide entrecote met een volle flavour met Pedro Ximénez saus, rozijnen, spruitjes, sperziebonen, gerookte pompoen en Roseval aardappel wedges uit de oven. Normaliter vind ik spruitjes wat (te) bitter maar in combinatie met deze zoete saus was het resultaat bijzonder heerlijk. Het dessert tenslotte was voor mijn tafelgenote een fruit cocktail van mango en ananas met een mascarpone van passievrucht, afgetopt met een kletskop. De mango vond ze heel erg lekker, de ananas wat zurig. Mijn nagerecht was een fantastisch proevende panna cotta van frambozen en bramen, ook voorzien van een kletskop als dak. Al met al hebben we hier een geweldig fijne avond beleefd met uitstekend uitgevoerde gerechten, zeer verzorgd gepresenteerd. Geen “schilderijtjes” maar gewoon netjes opgemaakt. Zeer sterk punt vond ik dat er nergens een specifieke smaak overheerste. Het evenwicht was altijd nagenoeg perfect. Het personeel verdient een zeer groot compliment, zowel de keukenbrigade die ervoor zorgde dat de wachttijd tussen de gangen kort was (er werd trouwens keurig door de bediening gevraagd of we tussen de gangen door even wilden wachten of niet) als de bediening, die keurig uitleg gaf bij de gerechten en heel alert was. Zo waarschuwde een jongeman in de bediening mij heel attent voor het opstapje bij het toilet. Ik zou dat zonder zijn opmerking nooit hebben gezien en voluit gestrekt zijn gegaan. Zeker een enorme aanrader, dit restaurant. Een betaalbare topper in Haarlem en niet verbazend dat ze zo hoog staan in de ranglijst van IENS!
    -