Restaurant Amarone* in Rotterdam

Over Restaurant Amarone*

Amarone*
Meent 72 A , 3011 JN Rotterdam

De levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent wordt weerspiegeld in restaurant Amarone. Met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm én gezellig aan. Het enthousiaste team zorgt voor een ontspannen omgang met de gasten in deze zaak met internationale allure. De stijl van chef-kok Gert Blom is gefundeerd op de Franse keuken. Hij laat de kern van de smaak van de ingrediënten altijd spreken. Eerlijk koken is zijn devies. Indrukwekkend is de wijnklimaatkast met meer dan 500 wijnen. De wijnkaart van sommelier Harrie Baas is door Wine Spectator meerdere malen gehonoreerd met een “Award of Excellence”.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Amarone*


8,7

(27 Recensies)


eten

9.0

service

8.5

sfeer

8.5

"Van de aarde tot de boom in één menu."

9,7
eten: 10 service: 10 sfeer: 9
Op een doordeweekse dag bij Amarone mogen gaan eten. Nette ontvangst en vanaf minuut een werden we keurig verzorgd. Nadat ons het menu van de avond was uitgelegd met de mogelijkheid om het drie-gangen menu uit te breiden met signature-dishes, zijn we door de hele brigade in de watten gelegd. De door de sommelier gekozen bijpassende wijnen waren zonder uitzondering bijpassend, Vanaf de amuses, soms verrassend anders qua smaak als verwacht maar zo jummie, tot aan het (ben nog steeds aan het kwijlen) dessert, alleen maar lekker gegeten.
-

"Altijd verrassend ook na zoveel keer"

8,7
eten: 9 service: 9 sfeer: 8
Deze keer gegeten via DiningCity, vast menu met opties voor extra gang. Heerlijk gegeten en leuker ook weer met verrassende keuzes. Amarone blijft op een hoog nivo koken.
-

"Top!"

8,7
eten: 10 service: 8 sfeer: 8
Geweldig gegeten. Jammer van het bankje. Kreeg zelfs rugpijn!
-

"Fantastisch."

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Goed restaurant in het centrum van de stad, goede bediening en een heerlijke lunch. Top!!!
-

"GENIETEN PUR SANG!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Heerlijk gegeten wederom bij Amerone, aparte gerechten maar altijd heerlijk van smaak, vriendelijk personeel doen alles om er een perfecte avond van te maken.
-

"Helaas niet naar verwachting"

5,0
eten: 7 service: 1 sfeer: 7
We hadden wat te vieren en dus een tafeltje gereserveerd bij Amarone. Het eten was lekker, durf met smaak. De sommelier was fantastisch, wat een fijne dame. Als ze ons de hele avond zou hebben geserveerd zou de service 5* hebben gekregen! Een foutje kan gebeuren maar het leek wel of het personeel er niet zoveel zin in had en daardoor gingen meerdere dingen mis. Prima in de plaatselijke kroeg, maar niet in een sterrenzaak. Verkeerde water op tafel, verkeerd gerecht opgenoemd (afwijkend van wat er op de kaart stond). Vliegje in de wijn werd eruitgelepeld en de resterende wijn weer terug in een nieuw glas geschonken. Deze wijn heb ik laten staan. Verder vond 1 van de dames het nodig om “fucking” te zeggen tegen collega en constant op haar horloge kijken, vragen aan collega of iedereen inmiddels koffie heeft gehad want ze wilde wel naar huis. Rekening vragen lukte niet want ze waren alleen maar bezig met opruimen, oogcontact lukte niet dus uiteindelijk naar de bar moeten lopen voor de rekening. Nee, wat een feestje had moeten worden was een zwaar overpricede avond. Jammer en zonde want het eten was fantastisch. Maar de service, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Als het kon hadden we onze avond geruild voor iets anders...
-