Restaurant Amarone* in Rotterdam

Small eb969718 6794 475c 80ed 3001d2b25d09

Online Reserveren

Over Restaurant Amarone*

Amarone*
Meent 72 A , 3011 JN Rotterdam

De levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent wordt weerspiegeld in restaurant Amarone. Met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm én gezellig aan. Het enthousiaste team zorgt voor een ontspannen omgang met de gasten in deze zaak met internationale allure. De stijl van chef-kok Gert Blom is gefundeerd op de Franse keuken. Hij laat de kern van de smaak van de ingrediënten altijd spreken. Eerlijk koken is zijn devies. Indrukwekkend is de wijnklimaatkast met meer dan 500 wijnen. De wijnkaart van sommelier Harrie Baas is door Wine Spectator meerdere malen gehonoreerd met een “Award of Excellence”.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Restaurant Amarone*


8,7

(21 Recensies)


eten

9.0

service

8.6

sfeer

8.5

"Heerlijk!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Super geregeld! Goed ontvangst, vriendelijke bediening en heerlijk eten. Ik ben veganistisch en mijn man vegetarisch. Dit was geen enkel probleem en we kregen een heerlijk 5-gangen diner.
-

"Verjaardag bij Amerone"

6,7
eten: 8 service: 4 sfeer: 8
Amerone werd mij aanbevolen boven een andere sterrestaurant en helaas vond ik en mijn tafelgenoten het matig. Er is verschil door wie we bediend werden, maar degenen die ons bedienden was geen ster waard. Bij binnenkomst voelde we al gereserveerd gedrag i.p.v. welkom. De toon was streng, de uitleg was kort en ongeïnteresseerd, de broodkruimels bleef tot na het hoofd gerecht niet afgeveegd en werd gemorst met inschenken. Bij afscheid was een andere dame die het wel prima en naar etiquette ons jassen aangaf en afscheid nam, dus zij kan het wel. De amuses en een 5 gangendiner waren prima gepresenteerd en enigszins gevarieerd, maar bijna eentonig want hoe goed truffel ook smaakt als het bij zowel de amuses als bij de tussen-+hoofdgerecht is dit net te veel. Hoogte punt is het voorgerecht. De dulce de leche pudding vond ik zeer matig te stevig, jammer voor iemand die van desserts houdt. Een verrassing voor de jarige kon iets feestelijker/creativer dan enkel een schild. Koffie/thee met sweet delights was een goedmakertje. Het was ook een aanbieding van dining with the stars en hopelijk is de kwaliteit en service niet hierdoor beïnvloed. Misschien tot een volgende gelegenheid.
-

"Heerlijk!"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Heerlijk gegeten, verfijnde gerechten met bijpassende wijnen! Ook prettig met de vele amuses erbij. Aanrader!
-

"Gastvrijheid En Heerlijk Genoten"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Voor het eerst met jonge kinderen (8 en 9 jaar) gegeten bij Amerone. Voortreffelijk gegeten en de kinderen mochten meekijken in de keuken. Fijne bediening en niet te " stijfjes". Echt een aanrader. Wij komen nog een keer terug. Keuken en bediening: bedankt voor de heerlijke avond.
-

"Wederom formidabel"

9,0
eten: 9 service: 10 sfeer: 8
Dit restaurant heeft met recht een ster. Wij zijn hier voor de derde keer gaan eten en Amarone blijft ons verrassen. Het diner is van begin tot eind een feestje. Vooral het hazelnootijs was hemels. Er is perfect rekening gehouden met de opgegeven voedselalllergie. Sfeervolle entourage en bediening verstaat het vak. Kortom een restaurant om naar terug te keren en zeker onze favoriet.
-

"Super avond aan de Meent"

8,7
eten: 9 service: 9 sfeer: 8
Afgelopen donderdag hebben mijn vrouw en ik in het kader van de Nationale Restaurant Week gegeten bij Amarone en dat werd een geweldige avond. Wat een mooie zaak, wat een gezellige en toch professionele bediening en, vooral, wat kan je daar genieten van heerlijk eten. Standaard betrof de actie een 3-gangen diner, maar ter plekke werd de mogelijkheid geboden dit uit te breiden naar 4, 5 of zelfs 6 gangen. Wij kozen uiteindelijk voor 4-gangen, waarbij de extra gang helaas de enige iets mindere van het geheel was, maar dat is natuurlijk zeer persoonlijk. Maar allereerst was er zeer lekker brood met boter, olie en zout ( haast standaard in de betere restaurants ), maar daarna kon het feest echt beginnen. In 2 etappes komen maar liefst 6 verschillende amuses op tafel met zeer uiteenlopende smaken van vis tot noten en van zoet tot hartig. Daarna het voorgerecht, een steak tartare met lekker pittige piccalilly. Dan de iets mindere extra gang, langzaam gegaard buikspek, gevolgd door perfect bereide gepocheerde kalfshaas. Na een pre-dessert, tenslotte het nagerecht, een combinatie van koffiemousse, pure chocolade, bitterkoekjes en roomijs van hazelnoot. Vooral het roomijs van hazelnoot sprong er hier uit. Bij dit alles een heerlijk wijn arrangement met als meest opvallende een rode wijn van het huis Amarone bij de kalfshaas en naar dit wijnhuis blijkt het restaurant te zijn vernoemd. Rest nog te melden dat een karaf water hier gelukkig geen probleem is en dat de thee geserveerd wordt met 5 friandises. Enige minpuntje van de avond vonden wij de iets mindere akoestiek van de zaak waardoor in de loop van de avond het geluid van de overige gasten ons iets ging irriteren. Dit laatste neemt niet weg dat dit een geweldig restaurant is, met een terechte ster en één waar wij hopelijk nog vaker kunnen genieten van een geweldige avond.
-