Schultenhues - Peter Gast Gastrobar* in Zutphen

Over Schultenhues - Peter Gast Gastrobar*

Schultenhues - Peter Gast Gastrobar*
s Gravenhof 5-7 , 7201 DN Zutphen

Restaurant SchultenHues - Peter Gast Gastrobar is een restaurant dat garant staat voor zeer hoge kwaliteit van de gerechten die zij serveren. Het grotendeel van de ingrediënten wordt uit de pluktuin gehaald. Deze versheid proeft u terug in de gerechten. 

U wordt steeds weer verrast met bijzondere, creatieve en voornamelijk overheerlijke gerechten. Deze gerechten kloppen en individuele ingrediënten vormen een geheel.

De inrichting van het restaurant zorgt voor een ontspannen sfeer waar u ook prima zakelijk kunt lunchen of dineren. Hier zal u en uw gasten niets ontbreken.

Lees meer

Klik hier voor de openingstijden en meer

Reviews van Schultenhues - Peter Gast Gastrobar*


8,7

(82 Recensies)


eten

9.1

service

8.6

sfeer

8.4

"Gastromie dik in orde, qua gastvrijheid zijn er stappen te maken."

6,7
eten: 8 service: 6 sfeer: 6
Restaurantweek in SchultenHues. We gingen er heen voor een zondagse lunch. Prachtige locatie, fraai pand, mooi ingericht. We werden ontvangen en bestelden een glas droge witte wijn. Er werd een fijne Chenin Blanc geserveerd. Geen uitleg over het menu, geen hartelijk praatje, er werd wel kort geïnformeerd naar ingrediënten die we niet zouden waarderen in het menu. Meteen door naar de amuses. Mooi vierluik met structuren van rode biet. De amuse in het glaasje dronk moeilijk door de laag mierikswortelroom, daar had ik zelf een lepeltje bij geserveerd. Het grootste deel van de room bleef in het glas achter. Voorgerecht: Forel, gegaard onder de pas en even gebrand in heldere bouillon van kervelwortel en topinamboer met salade van wiersoorten, geroosterde zaden & pitjes en suikersla van de bbq. Prachtig gerecht, mooie balans, plaatje op het bord. De Chenin Blanc werd bijgeschonken. Hoofdgerecht: Eendenborst, met krokante huid, een zoetzure salade van radijsrassen (geweldige rettich) en jus de veau. Omdat ik naar een bijpassend glas rode wijn informeerde kreeg ik dat, anders was de Chenin Blanc waarschijnlijk gewoon bijgeschonken. Ik had het fijn gevonden als er vooraf geïnformeerd was naar mijn wijnvoorkeuren bij het menu. De jus de veau werd wat ongeïnteresseerd over het gerecht heen geschonken. De gastheer was in gedachten al weer bij de volgende tafel. De eend was prachtig gegaard en mals. Mooie zuren bij de eend, prachtige paddenstoeltjes voor de aardse smaak, en het fluweelachtige van de jus maakten een dansje over mijn tong. Top gerecht. Dessert. Ik wilde graag kaas, mijn partner wilde het dessert. Mooie frisse smaken gecombineerd met romig ijs, witte chocolade. Uitstekend, volgens mijn partner. Mijn kaas was fijn geaffineerd en er was ruime keuze op de wagen. De jonge ober aan tafel vertelde gloedvol over de streekproducten, wat er nu zo mooi aan was en wat mooi bij elkaar combineerde. Ik werd blij van zijn enthousiasme, want datzelfde enthousiasme misten we bij de gastheer. Plichtmatig, niet hartelijk, weinig geïnteresseerd in de gast. Dat straalt geen passie uit. Terugkijkend op onze lunch gisteren: qua gastronomie een heel goede ervaring. Mooie gerechten, met zorg bereid en op het bord gepresenteerd. Balans. Aan de voorkant schort het aan een paar dingen. Het is mijn ervaring dat er tijdens restaurantweek veel nieuwe gasten komen. Zorg voor een menukaartje of vertel iets over het menu. Bied supplementen aan. Wees hartelijk. Dat kan zo simpel zijn als “Welkom! Bent u hier voor het eerst? Fijn dat u er bent. We bieden u vandaag….. etc. etc.” Heb echte aandacht voor de gast. Oprechtheid wordt gevoeld. Uiteindelijk gaat het volgens mij om één ding: mensen een fantastische middag bezorgen waardoor ze vooral weer terug willen komen. Voor de gastronomie zou ik terug willen gaan, maar qua bediening beslist niet. Tenzij die enthousiaste jongeman lukt zijn passie een beetje op de maître over te brengen. Dan kom ik gewoon nog eens kijken.
-

"Niet bijzonder"

6,0
eten: 4 service: 6 sfeer: 8
Naar mijn mening niet goed genoeg voor een Michelinster. Het eten was lekker, maar niet de kwaliteit die je mag verwachten van een restaurant met ster. Daarnaast waren de porties (te) klein en de prijzen schreeuwend hoog. Sfeervol ingericht, bediening was voldoende.
-

"Uitstekend"

9,3
eten: 10 service: 9 sfeer: 9
Heerlijk gegeten, mooie gerechten met fijne smaak en combinaties. Goede bediening, maar de "baas" is erg onrustig en onpersoonlijk, dat is jammer. Wordt gecomoenseerd door de rest van de bediening!
-

"apart"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
alles was goed, verzorgd en met name de drankjes -zonder alcohol- waren zeer smakelijk. prijs wat hoog en het brood er bij was noodzakelijk.
-

"Een feest!"

9,3
eten: 10 service: 10 sfeer: 8
Het was weer heerlijk en een lust voor het oog. Het wijnarrangement brachten de gerechten naar een nog hoger niveau. Chapeau!
-

"Heerlijk gegeten"

10,0
eten: 10 service: 10 sfeer: 10
Heerlijke gerechten gegeten. Met fantastische uitleg, je proefde echt de ingredienten die genoemd waren. Na afloop de koffie in de keuken genuttigd met uitleg van de kok.
-