Knife fork icon red

Céline

9,1 (20 reviews)
95%

Wat 20 mensen zeggen over Céline

9.1
(20 reviews)
Eten
9.5
Service
9.2
Sfeer
8.7
95%
Schrijf een review

"Top culinaire ervaring, alle verwachtingen zijn waargemaakt"
9.7 Keuken 10 | Service 9 | Sfeer 10

Wat een top restaurant, de sfeer is fijn en het is gewoon genieten. Volle hoge smaken, mooie gerechten en niet te vergeten een vlotte bediening. De wijnkaart is heel toegankelijk met prima prijzen. De keuken heeft met alle gerechten van de 5-gangen lunch raak geschoten. De start met amuses was meteen raak, de krabsa...

Lees hele review

Wat een top restaurant, de sfeer is fijn en het is gewoon genieten. Volle hoge smaken, mooie gerechten en niet te vergeten een vlotte bediening. De wijnkaart is heel toegankelijk met prima prijzen. De keuken heeft met alle gerechten van de 5-gangen lunch raak geschoten. De start met amuses was meteen raak, de krabsalade die volgde sloot daar prima op aan. De tartaar met vadouvan combineerde uitstekend. Heerlijk was de schelvis met zuring, daar zou ik zo een 2e portie van nemen. De polderhoen met laurierjus hoog van smaak en mooi zacht bereid. Afgesloten met een dessert waren wij bijna 4 uur verder. Maar daar hebben we niks van gemerkt! Een aanrader dus Celine

Small 20928d6120 Small dd1c18f769 Small 369919cfe8
Errald Hooper op 29 september 2020
Geverifiëerd

"Wat een verwennerij"
9.7 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 9

Een 5-gangendiner gehad en heerlijk genoten van elk gerechtje. Zoveel smaaksensaties en prachtige presentatie. Vlotte bediening, in een ontspannen sfeer. We komen hier zeker terug!!

Small d324abbc3a
Nicole Sandee op 28 september 2020
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Geweldige beleving!

Corine Holtmaat op 28 september 2020
Geverifiëerd

"Subliem gegeten met oog voor detail"
8.0 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 6

Het eten was subliem! Heerlijk verfijnd met oog voor detail. Hulde aan de kok! Jammer dat de akoestiek van dit prachtige fort zo slecht is.

Marielle Horst-Phessas op 28 september 2020
Geverifiëerd

"Hmm, ik had er meer van verwacht."
6.3 Keuken 6 | Service 8 | Sfeer 5

Wij waren hier in het kader van de restaurantweek voor de Gault Millau-lunch. Vanwege het weer konden we niet buiten zitten, zoals gepland. Na het parkeren op goed geluk naar links, waar ik eerst dacht dat we aan de achterdeur waren beland. Het was binnen nogal donker en de ontvangst duurde even. Wij bezetten de twe...

Lees hele review

Wij waren hier in het kader van de restaurantweek voor de Gault Millau-lunch. Vanwege het weer konden we niet buiten zitten, zoals gepland. Na het parkeren op goed geluk naar links, waar ik eerst dacht dat we aan de achterdeur waren beland. Het was binnen nogal donker en de ontvangst duurde even. Wij bezetten de tweede tafel en het zou niet drukker worden die middag.
De amuses werden op schilderachtige wijze opgediend, maar gingen niet vergezeld van bordje of bestek, zodat ik een hapje moest ontleden met het botermesje en mijn tafelgenoot een hapje per vergissing op de placemat legde. De smaken waren goed.
Tussendoor een schelpdierensoepje en voor partner (vanwege allergie) een heel geslaagd selderijsoepje.
Er kwam brood van Menno bij en een olie van twee groene groenten.
Het voorgerecht bestond uit een tartaartje met wat frutsels en iets schuimigs waardoor voor mij de oersmaak teveel verhuld werd. Tafelgenoot was tevreden. De ober(sommelier?) had met verstand van zaken een lekkere wijn aangeraden.
Hoofdgerecht was zeebaars met een stevige saus, die weinig vissigs had. Erbij een bakje puree met sliertjes groente, schattig gedecoreerd met allemaal kleine witte korenbloembloempjes. Opnieuw vergezeld van een geadviseerde wijn die goed werd ontvangen.
Het dessert bestond uit lycheesorbet en een bolletje witte chocolade in de vorm van het coronavirus versierd met minuscule meringues. Leuk gevonden, maar eigenlijk vatte dit voor mij de lunch perfect samen.
Het servies was met zorg op elkaar afgestemd, de decoratie steeds prachtig (veelal met een pincet uitgevoerd), de porties waren goed van grootte, maar de smaken sprongen er niet uit.

Madelon op 27 september 2020
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Nieuwegein e.o.

Fort Jutphaas 3 3439 LX Nieuwegein

Over Céline

Restaurant Céline is the new kid in town in Nieuwegein! Het nieuwe restaurant is gerealiseerd in Fort Jutphaas, dat stamt uit 1820 en onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Midden in de provincie Utrecht en toch heel erg ver weg van de drukte.

Chef Martijn is begonnen als leerling bij Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn bij Martin Kruithof. Hier heeft hij geleerd hard te werken en op smaak te koken. Daarna is hij zich verder gaan ontwikkelen bij Restaurant De Librije*** in Zwolle. Hierna werd hij Sous Chef bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Zuidwolde. Hierna was het tijd, tijd om zijn droom samen met Stephanie te gaan waarmaken, een eigen restaurant!

Stephanie is begonnen als gastvrouw tijdens een stage bij De Librije, dit was de beste leerplek om als gastvrouw opgeleid te worden. Nadat de vonk was overgeslagen tussen haar en Martijn kon zij de horeca niet meer loslaten en heeft in verschillende mooie restaurants mogen werken zoals Kaatje bij de Sluis*, De Groenen Lantaarn en Restaurant Kasteel Heemstede*. Bij Heemstede is zij werkzaam geweest als Maitre-Sommelier en dat zelfde jaar behaalde zij haar vinologendiploma.

In 1959 is het fort overgedragen aan de gemeente en sindsdien diende het als wijnfort waar vaten in de kelder gebotteld werden. Hier zijn nog veel sporen en antieke machines van achtergelaten die met trots gepresenteerd worden in het restaurant.

Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het fort met verschillende ‘kamers’ met een lounge, wijnkamer en de keuken. De kelder van het fort heeft dezelfde omvang als de begane grond waar mooie wijnschatten zijn te vinden. Ook hebben wij een terras, gelegen aan het water en prachtige bomen. Een heerlijk plekje om te genieten van een uitgebreide lunch of een mooie zomeravond.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Nieuwegein e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden