BastiJan

€€
8,8 (117 reviews)
100% aanbevolen
Gratis annuleren

Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.

Wat 117 mensen zeggen over BastiJan

8.8 Gebaseerd op 117 reviews. 100% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Heerlijke avond"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Gezellige ambiance en goede service, met aandacht voor en uitleg over de gerechten en wijnen. Een heerlijk verrassingsmenu, lekkere wijnen, met als extraatje een soepje van de chef! Wij hebben een fantastische avond gehad

Femke van Merrienboer-Davidse op 16 maart 2018

"Betaalbare klasse"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Onderstaande recensie heb ik ook ingediend op de website van IENS:

Afgelopen zaterdag hier gegeten in het kader van de Nationale Restaurant Week en dat is een uitmuntende keuze gebleken.
Toen we in dit gezellige en sfeervol gelig verlichte restaurant met bolle lampen aan armaturen aan het plafond, binnenstapten ...

Lees hele review

Onderstaande recensie heb ik ook ingediend op de website van IENS:

Afgelopen zaterdag hier gegeten in het kader van de Nationale Restaurant Week en dat is een uitmuntende keuze gebleken.
Toen we in dit gezellige en sfeervol gelig verlichte restaurant met bolle lampen aan armaturen aan het plafond, binnenstapten en ik mijn achternaam noemde als diegene op wiens naam gereserveerd was, werd meteen mijn voornaam door een jongedame in de bediening genoemd. Dat voelde gelijk goed, want dat betekent dat men het voorbereidende werk goed gedaan had. Ook had men de opmerkingen die ik vooraf geplaatst had, goed gelezen. Daarover had het personeel later nog wat vraagjes, maar er werd heel goed op gereageerd.
Over de voorzijde en een zijmuur was direct onder het plafond een nis aangebracht, die gevuld was met bustes en beeldjes. Dat zag er zeer stemmig uit. Achterin was een wand opgesierd met een moderne schildering (of replica op behang). Mogelijk was het zelfs een foto van een voor mij onbekend iets. Zag er in ieder geval leuk uit.
We kregen een mooie 4-persoonstafel toegewezen met lekker zittende kuipstoelen, die een prettige steun in de rug verschaften. Op de tafels stonden waxinelichtjes in fraai bedrukte glazen.
Op de vraag wat we wilden drinken, antwoordde mijn partner als meestal een zoete witte wijn met een flesje bruiswater. Ik ben van het bier en dan met name speciaal bier. Hier had men een I.P.A. van Brouwerij ’t IJ (op tap). Dat bleek een lekker fris en fruitig biertje te zijn, met een bittere afdronk. De zoete witte wijn werd door mijn prinses ook erg gewaardeerd.
Voorafgaand aan het diner (in ons geval vier gangen, want het menu was met een extra gang uit te breiden) kregen we olijven die heerlijk zoetig smaakten en warm brood met kruidenboter. Prima om mee te beginnen.
Hoewel het diner een menu van de chef was, waren alle gerechten voor ons beiden verschillend, omdat er goed rekening werd gehouden met onze voorkeuren of zaken die we niet mochten eten, zoals in het geval van mijn lief (geen varkensvlees).
Mijn gezellin kreeg als voorgerecht rauwe, gemarineerde tonijn met wasabi mayonaise en wakamé op een bedje van linzen. Daarbij zaten volgens haar ook nootjes, waarvan ze dacht dat die wasabi bevatten en sla. Ze vond het gerecht erg lekker en behoorlijk pittig. Zelf kreeg ik een coppa van wildzwijn met slasoorten als rucola en gemarineerde Chiogga biet (vernoemd naar de gelijknamige stad in Italië). Deze bietensoort is zoet van smaak en vertoont bij doorsnijden een soort jaarringen als bij een omgezaagde boom. Verder waren er – in mijn herinnering – een soort van croutons en geroosterde pompoen blokjes aan toegevoegd. Het geheel smaakte zeer origineel en keurig in balans.
Het tussengerecht was verrukkelijke risotto met bundelzwammen, groenten (spinazie o.a., volgens mij) en pecorino, met in het geval van mijn disgenote kwartel en in dat van mij procureur. Ook om door een ringetje te halen.
Het hoofdgerecht voor mijn gezellin werd gevormd door claresse, een in Nederland gekweekte meervallensoort. Deze werd geserveerd met zoete aardappel uit de oven en een kokos-gembersaus. Ze vond de vis wel heel zacht van smaak, een beetje vergelijkbaar met zalm, maar ze geeft persoonlijk de voorkeur aan bijvoorbeeld sliptong. Zelf kreeg ik een fantastisch malse en prachtig bereide entrecote met een volle flavour met Pedro Ximénez saus, rozijnen, spruitjes, sperziebonen, gerookte pompoen en Roseval aardappel wedges uit de oven. Normaliter vind ik spruitjes wat (te) bitter maar in combinatie met deze zoete saus was het resultaat bijzonder heerlijk.
Het dessert tenslotte was voor mijn tafelgenote een fruit cocktail van mango en ananas met een mascarpone van passievrucht, afgetopt met een kletskop. De mango vond ze heel erg lekker, de ananas wat zurig. Mijn nagerecht was een fantastisch proevende panna cotta van frambozen en bramen, ook voorzien van een kletskop als dak.
Al met al hebben we hier een geweldig fijne avond beleefd met uitstekend uitgevoerde gerechten, zeer verzorgd gepresenteerd. Geen “schilderijtjes” maar gewoon netjes opgemaakt. Zeer sterk punt vond ik dat er nergens een specifieke smaak overheerste. Het evenwicht was altijd nagenoeg perfect.
Het personeel verdient een zeer groot compliment, zowel de keukenbrigade die ervoor zorgde dat de wachttijd tussen de gangen kort was (er werd trouwens keurig door de bediening gevraagd of we tussen de gangen door even wilden wachten of niet) als de bediening, die keurig uitleg gaf bij de gerechten en heel alert was. Zo waarschuwde een jongeman in de bediening mij heel attent voor het opstapje bij het toilet. Ik zou dat zonder zijn opmerking nooit hebben gezien en voluit gestrekt zijn gegaan. Zeker een enorme aanrader, dit restaurant. Een betaalbare topper in Haarlem en niet verbazend dat ze zo hoog staan in de ranglijst van IENS!

Klaas Noordeman op 11 maart 2018

"Verrassend "
8.7 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 8

Het eten was verrassend en creatief. Een mix van diverse streken. Smaakvol. We voelden ons echt een gast dankzij de attente en correcte bediening, Het interieur is aithentiek . Een aanrader

Marieke Droogh-den Ouden op 09 maart 2018

"Een tikje saai"
7.0 Keuken 6 | Service 8 | Sfeer 7

In de restaurantweek serveerde men een verrassingsmenu. Jammer genoeg vlees in voor- en hoofdgerecht. Het laatste was ook nog eens wat saai: een groot, mals steak met veel, zoute jus en rozev aardappels en welgeteld 1 groene asperge en 3 haricots vert. De pannacotta van framboos was vrij vlak van smaak en heel simpe...

Lees hele review

In de restaurantweek serveerde men een verrassingsmenu. Jammer genoeg vlees in voor- en hoofdgerecht. Het laatste was ook nog eens wat saai: een groot, mals steak met veel, zoute jus en rozev aardappels en welgeteld 1 groene asperge en 3 haricots vert. De pannacotta van framboos was vrij vlak van smaak en heel simpel opgediend met enkele bramen. Wij konden de gemiddeld hoge waardering dan ook niet delen. Voorkomende bediening en rustige sfeer vroeg op de avond. Je zit wel dicht op elkaar hier.

Gala op 15 oktober 2017

"BastiJan Restaurantweken vrijdag 29 september"
8.7 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 10

BastiJan is een gezellig, gastvrij, kleinschalig restaurantje. Heerlijk gegeten en vriendelijke bediening.
Op aanraden van vrienden geprobeerd, en het beviel prima!!

Joke Wilderom op 11 oktober 2017

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Toon telefoonnummer

Over BastiJan

Sinds 1982 is restaurant BastiJan gevestigd in Haarlem. De Lange Veerstraat is rijk aan diverse kleine en grote restaurants maar BastiJan vind je hier al het langst. De romantische sfeer en de lichte kleuren van de muren zorgt voor een rustige ambiance. De uitgebreide menukaart staat vol met overheerlijke vis, vlees en vegetarische gerechten. De wijnkaart bevat klassieke Franse en Italiaanse wijnen, maar ook nieuwe soorten wijnen. De wijnen passen perfect bij verschillende gerechten. Restaurant BastiJan is de juiste plek voor iedereen die wilt genieten van een waanzinnige keuken voor een betaalbare prijs! Eet de sterren van de hemel bij restaurant BastiJan.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden